Рішення
від 28.01.2009 по справі 4/1
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/1

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

          

28.01.09                                                                       Справа№ 4/1

Господарський суд Львівської області в складі судді Гриців В.М. при секретарі Москалі Р.М. з участю представників: позивача Зубарєв К.М., відповідача Нестерука Б.П. розглянув у відкритому судовому засіданні справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансово-промислова група „Альтком” до консорціуму „Концесійні транспортні магістралі” про визнання недійсним рішення позачергових загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», що були проведені 16.12.2008р. (оформлені протоколом загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»№ 16/12-08 від 16.12.2008 року)

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансово-промислова група „Альтком” звернулося з позовом до консорціуму „Концесійні транспортні магістралі”, просить суд визнати недійсним рішення позачергових загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», що були проведені 16 грудня 2008 року, оформлені протоколом загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»№ 16/12-08 від 16 грудня 2008 року. Позивач стверджує, що він є учасником консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»і йому належить 25% у статутному капіталі консорціуму. 16 грудня 2008 року відбулися позачергові загальні збори учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»за результатами яких були прийняті рішення: про визнання роботи президента Солодухіна В.Є. та віце-президента Нестерука Б.П. незадовільною та висловлення їм недовіри; про проведення аудиторської перевірки Консорціуму; про визнання роботи спостережної ради незадовільною; про зобов'язання президента та правління консорціуму звернутися з клопотанням до Донецького суду про поновлення провадження по справі № 19/54 та скасування заборони накладеної ухвалою Донецького суду від 05 травня 2008 року, зокрема, щодо перевиборів органів управління та контролю консорціуму; про затвердження порядку денного наступних зборів. Рішення оформлені протоколом загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»№ 16/12-08 від 16 грудня 2008 року.

Позивач вважає, що позачергові загальні збори учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»16 грудня 2008 року відбулися з порушенням вимог статуту консорціуму, рішення позачергових загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»від 16 грудня 2008 року прийнято з порушенням вимог ст.ст. 65, 120, 121 Господарського Кодексу України та положень пунктів 10.3.6., 10.4.1., 10.12.2. статуту консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», такі порушують його права та законні інтереси, як учасника консорціуму. А саме, порядок денний, конкретні місце та час проведення загальних зборів учасників, в порушення вимог п. 10.3.6. Статуту Консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», не були погоджені спостережною радою консорціуму; при скликанні загальних зборів учасників відповідач порушив вимоги п. 10.4.1. статуту направивши повідомлення про проведення загальних зборів учасників консорціуму після спливу передбачених цією статтею строків; збори учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»розглядали та приймали рішення, з питань, не включених до порядку денного позачергових загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», що заборонено п.10.12.2. статуту консорціуму «Концесійні транспортні магістралі».

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав і навів доводи, аналогічні тим, що викладені у позовній заяві та доданих до неї документах, просить позов задовольнити.

Представник відповідача надав відзив, проти доводів позивача не заперечує. Вважає, що позачергові загальні збори учасників консорціуму 16 грудня 2008 року відбулися з порушенням встановлених статутом консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»правил, порядку їх скликання. Пояснив, що 18 листопада 2008 року до консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»звернувся учасник консорціуму, ВАТ "ВНК "Розточчя СТ" з вимогою скликати позачергові збори учасників консорціуму "Трансмагістраль" на 16 грудня 2008 року, початок зборів 11:00 за київським часом, адреса проведення зборів - м.Львів, вул.Хімічна, 4, офіс Консорціуму "Трансмагістраль". До порядку денного ВАТ "ВНК "Розточчя СТ" вимагало включити такі питання: 1. Звіт Президента Консорціуму "Трансмагістраль". 2. Звіт Ревізійної комісії Консорціуму "Трансмагістраль". 3. Звіт Спостережної ради Консорціуму "Трансмагістраль". 4. Внесення змін та доповнень до Статуту Консорціуму "Трансмагістраль".

Відповідне повідомлення згідно з вимогами п. 10.3.6 Статуту Консорціуму було розіслане Правлінням учасникам Консорціуму та Голові і членам Спостережної ради Консорціуму 25 листопада 2008 року. При цьому питання 4 "Внесення змін та доповнень до Статуту Консорціуму "Трансмагістраль" було виключене з пропонованого порядку денного як таке, що заборонене до розгляду ухвалою господарського суду Донецької області від 05.05.2008 р. у справі №19/54пн, зміст якої відомий усім учасникам Консорціуму та якою заборонено учасникам Загальних зборів учасників Консорціуму "Трансмагістраль" у разі проведення Загальних зборів учасників Консорціуму "Трансмагістраль" до закінчення розгляду справи №19/54пн розглядати та ухвалювати рішення з питань порядку денного про внесення змін до складу учасників Консорціуму "Трансмагістраль" (затвердження рішень про перерозподіл часток; розгляд заяв про вихід зі складу учасників Консорціуму; розгляд заяв про включення/виключення до/зі складу учасників Консорціуму), про збільшення розміру статутного фонду Консорціуму "Трансмагістраль", про внесення змін до Статуту Консорціуму "Трансмагістраль" та затвердження нової редакції Статуту, про перевибори органів управління Консорціуму (Президента, Правління та Спостережної Ради), про реорганізацію Консорціуму "Трансмагістраль". Станом на 12 січня 2009 року розгляд справи №19/54пн не завершено.

Президенту Консорціуму 11 грудня 2008 року надійшов лист Голови Спостережної ради Консорціуму "Трансмагістраль", який повідомив, що засідання Спостережної ради 11 грудня 2008 року не відбулось у зв'язку з недосягненням кворуму, та рекомендував схвалити остаточний порядок денний позачергових Загальних зборів учасників з переліком питань: 1. Затвердження результатів реєстрації учасників позачергових зборів. 2. Вибори органів управління позачергових зборів учасників (Голову та Секретаря зборів, лічильної комісії). 3. Затвердження порядку денного позачергових зборів та регламенту зборів. 4. Звіт Президента та правління Консорціуму "Трансмагістраль". 5. Звіт ревізійної комісії. 6. Звіт Спостережної ради. 7. Обрання органів управління Консорціуму. 8. Внесення змін до статуту Консорціуму. 9. Затвердження часу, місця та порядку денного наступних позачергових зборів учасників Консорціуму.

Оскільки порядок денний, конкретні місце та час проведення Загальних зборів учасників Спостережною радою не були затверджені, як цього вимагає п. 10.3.6 Статуту Консорціуму і що є виключною компетенцією Спостережної ради, то Правління та Президент Консорціуму не мали жодних повноважень схвалювати остаточний порядок денний та підтверджувати легітимність скликання позачергових Загальних зборів учасників Консорціуму. Про це листом від 12 грудня 2008 року було повідомлено усіх учасників Консорціуму, а також було запропоновано учасникам прибути до офісу Консорціуму для з'ясування вказаних спірних питань. Однак 16 грудня 2008 року представники шести з тринадцяти зареєстрованих учасників Консорціуму провели Загальні збори учасників, на яких розглянули і затвердили порядок денний Загальних зборів, а саме: 1. Затвердження результатів реєстрації учасників позачергових зборів. 2. Вибори органів управління позачергових зборів учасників (Голову та Секретаря зборів, лічильної комісії). 3. Затвердження порядку денного позачергових зборів та регламенту зборів. 4. Звіт Президента та правління Консорціуму "Трансмагістраль". 5. Звіт ревізійної комісії. 6. Звіт Спостережної ради. 7. Обрання органів управління Консорціуму. 8. Внесення змін до статуту Консорціуму. 9. Затвердження часу, місця та порядку денного наступних позачергових зборів учасників Консорціуму.

Для проголошення рішення суду 27 січня 2009 року оголошено перерву на 28 січня 2009 року.

Розглянув матеріали справи, заслухав пояснення представників сторін, дослідив надані докази суд вважає, що позов слід задовольнити з наступних підстав.

Предметом спору є рішення позачергових загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», що були проведені 16 грудня 2008 року, оформлені протоколом загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»№ 16/12-08 від 16 грудня 2008 року.

Відповідно до вимог ст. 120 Господарського Кодексу України господарські об'єднання утворюються як асоціації, корпорації, консорціуми, концерни, інші об'єднання підприємств, передбачені законом. Консорціум - тимчасове статутне об'єднання підприємств для досягнення його учасниками певної спільної господарської мети (реалізації цільових програм, науково-технічних, будівельних проектів тощо). Консорціум використовує кошти, якими його наділяють учасники, централізовані ресурси, виділені на фінансування відповідної програми, а також кошти, що надходять з інших джерел, в порядку, визначеному його статутом.

В силу ст.122 Господарського Кодексу України господарські об'єднання мають вищі органи управління (загальні збори учасників) та утворюють виконавчі органи, передбачені статутом господарського об'єднання. Вищий орган господарського об'єднання вирішує, зокрема, фінансові та інші питання відповідно до установчих документів господарського об'єднання. Спори, що виникають між учасниками об'єднання вирішуються в порядку, передбаченому статутом об'єднання, або в судовому порядку відповідно до закону.

За приписами ст. 65 Господарського Кодексу України управління підприємством здійснюється відповідно до його установчих документів.

Статтею 5 статуту консорціуму „Концесійні транспортні магістралі” встановлено, що учасниками консорціуму є суб'єкти підприємницької діяльності –юридичні особи, які включені до складу учасників за рішенням загальних зборів учасників та/або набули права власності на частку в статутному капіталі консорціуму (корпоративні права) згідно положень цього статуту.

Статтею 6 статуту консорціуму „Концесійні транспортні магістралі” визначено, що з метою забезпечення діяльності Консорціуму за рахунок внесків учасників створюється статутний капітал у розмірі 8000000 гривень, який розподіляється на 800 часток номінальною вартістю 10000 гривень кожна. Право власності учасників на частки в статутному капіталі (корпоративні права) підтверджується сертифікатами, які видаються консорціумом відповідно до положень статуту (п.п.6.1., 6.1.1.). Кожна оплачена частка в статутному капіталі посвідчується окремим сертифікатом, який видається у формі документа за зразком та з реквізитами, встановленими внутрішніми положеннями без установленого терміну обігу (п.6.3.1.). Сертифікат засвідчує право власності учасника на відповідну частку у статутному капіталі консорціуму (корпоративні права), членство в консорціумі та усі права, які з цього випливають (п.6.3.3.). Видача сертифікатів, перехід прав власності на частку, посвідчену сертифікатом, передача частки, посвідченої сертифікатом, у заставу, анулювання часток та/або сертифікатів, будь-які інші дії, які пов'язані з реєстрацією прав на частки у статутному капіталі та обліком сертифікатів, фіксуються у Книзі реєстрації часток та сертифікатів, яка ведеться правлінням відповідно до положень статуту та відповідних внутрішніх документів (п.6.3.6.).

Консорціум „Концесійні транспортні магістралі”, скорочена назва консорціум «Трансмагістраль», (ідентифікаційний код 30480564) зареєстровано 16 червня 1999 року, № запису про включення відомостей про юридичну особу до ЄДР 1 412 120 0000 000127, а 11 липня 2007 року проведена державна реєстрація змін до установчих документів (нова редакція статуту) номер запису 14121050005000127, що підтверджується свідоцтвом про державну реєстрацію юридичної особи серії АОО № 367118, статутом консорціуму „Концесійні транспортні магістралі” (нова редакція), відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансово-промислова група «АЛЬТКОМ»(ідентифікаційний код 32582570) є учасником Консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»та має право власності на частку в статутному капіталі консорціуму (корпоративні права) на підставі 98 сертифікатів номінальною вартістю 10000 гривень кожний №№ 701 – 728 виданих 31 серпня 2007 року, №№ 729 - 758 виданих 29 жовтня 2007 року, №№ 759 - 773 виданих 18 грудня 2007 року, №№ 774 - 792 виданих 22 січня 2008 року, №№ 795 –800 виданих 03 квітня 2008 року, що зафіксовано у Книзі реєстрації часток та сертифікатів.

Виходячи з приписів ст. 55 Господарського Кодексу України консорціум «Концесійні транспортні магістралі»є господарською організацією, яка створена і зареєстрована у встановленому законом порядку.

Як визначено ст. 167 Господарського Кодексу України, корпоративні права - це права особи, частка якої визначається у статутному фонді (майні) господарської організації, що включають правомочності на участь цієї особи в управлінні господарською організацією, отримання певної частки прибутку (дивідендів) даної організації та активів у разі ліквідації останньої відповідно до закону, а також інші правомочності, передбачені законом та статутними документами.

Отже, товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансово-промислова група «АЛЬТКОМ»є учасником Консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»з визначеними статутом правомочностями, в тому числі, й на участь в управлінні консорціумом у визначеному статутом порядку.

Пунктами 5.4., 5.5. статті 5 статуту консорціуму „Концесійні транспортні магістралі” визначено права та обов'язки учасників консорціуму. Зокрема, учасники консорціуму мають право брати участь в управлінні справами консорціуму в порядку, визначеному статутом. Обов'язком учасника консорціуму є, зокрема, дотримуватись вимог статуту консорціуму, всебічно сприяти консорціуму в його діяльності, утримуватись від дій, що можуть спричинити шкоду інтересам консорціуму.

Як визначено ст.10 статуту консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», вищим органом управління консорціуму є загальні збори учасників, які можуть бути черговими або позачерговими (п.10.1.). В роботі загальних зборів учасників мають право приймати участь всі його учасники. Позачергові загальні збори учасників скликаються Правлінням консорціуму в наступних випадках: неплатоспроможності консорціуму або загрози такої неплатоспроможності; на письмову вимогу Спостережної ради, ревізійної комісії, президента консорціуму або з власної ініціативи; на письмову вимогу одного або більше учасників, які володіють у сукупності більш, як 10 відсотками голосів (п.10.3.1.). Правління консорціуму зобов'язане протягом п'яти днів з моменту отримання письмової вимоги про скликання позачергових зборів прийняти рішення про їх скликання з порядком денним, запропонованим ініціатором скликання зборів (п.10.3.2.). Порядок денний, конкретні місце та час проведення загальних зборів учасників формує правління консорціуму, а у випадку позачергових загальних зборів учасників –ініціатор скликання, та подає на обов'язкове затвердження спостережній раді. Порядок денний загальних зборів учасників формується за 20 днів до їх початку (п.10.3.6.). В порядок денний зборів обов'язково вносяться питання, включення яких вимагають президент, спостережна рада, ревізійна комісія або учасник консорціуму. Питання подаються у письмовій формі, не пізніше 10 днів до початку проведення зборів (п.10.3.10.). Про час і місце проведення загальних зборів учасників, а також їх порядок денний усі учасники консорціуму, члени спостережної ради та правління повідомляються персонально не пізніше, ніж за 15 днів до проведення зборів (п.10.4.1.). Остаточний порядок денний з включенням запропонованих питань надсилається не пізніше 5 днів до проведення зборів (п.10.4.2.). Загальні збори учасників не вправі приймати рішення з питань, не включених до порядку денного (п.10.12.2.).

Згідно з матеріалами справи ВАТ «Виробничо-наукова компанія «Розточчя СТ», як учасник консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»на підставі пп. в) п.10.3.1. статуту консорціуму, 18 листопада 2008 року вих. № 73 звернулось до президента консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»з вимогою скликати позачергові збори учасників Консорціуму "Трансмагістраль" на 16 грудня 2008 року з порядком денним зборів: 1.Звіт Президента Консорціуму "Трансмагістраль". 2. Звіт Ревізійної комісії Консорціуму "Трансмагістраль". 3. Звіт Спостережної ради Консорціуму "Трансмагістраль". 4. Внесення змін та доповнень до Статуту Консорціуму "Трансмагістраль". Копію рішення про скликання зборів ВАТ «Виробничо-наукова компанія «Розточчя СТ»вимагала надати до 25 листопада 2008 року.

Правління консорціуму 25 листопада 2008 року вих. №№170-187 надіслало учасникам консорціуму та Голові і членам Спостережної ради Консорціуму повідомлення про призначення за ініціативою ВАТ «Виробничо-наукова компанія «Розточчя СТ»на 16 грудня 2008 року позачергових загальних зборів учасників консорціуму «Трансмагістраль», про місце та час зборів та про подання на затвердження спостережній раді на затвердження наступного порядку денного зборів 1. Звіт Президента Консорціуму "Трансмагістраль".2. Звіт Ревізійної комісії Консорціуму "Трансмагістраль". 3. Звіт Спостережної ради Консорціуму "Трансмагістраль".

Пунктом 11.5. статуту консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»визначено право спостережної ради приймати рішення, якщо на її засіданні належним чином представлені не менше ѕ обраного її складу, а рішення з усіх питань приймаються простою більшістю голосів присутніх на засіданні.

Голова спостережної ради консорціуму "Трансмагістраль" листом від 11 грудня 2008 року за № 197 повідомив Президента консорціуму "Трансмагістраль" про те, що засідання спостережної ради 11 грудня 2008 року не відбулось у зв'язку з недосягненням кворуму. Голова спостережної ради також повідомив, що члени спостережної ради рекомендують схвалити остаточний порядок денний позачергових загальних зборів учасників з врахуванням усіх пропозицій (1.Затвердження результатів реєстрації учасників позачергових зборів. 2. Вибори органів управління позачергових зборів учасників (Голову та Секретаря зборів, лічильної комісії). 3. Затвердження порядку денного позачергових зборів та регламенту зборів. 4. Звіт Президента та правління Консорціуму "Трансмагістраль". 5. Звіт ревізійної комісії. 6. Звіт Спостережної ради. 7. Обрання органів управління Консорціуму. 8. Внесення змін до статуту Консорціуму. 9. Затвердження часу, місця та порядку денного наступних позачергових зборів учасників Консорціуму), а Правлінню консорціуму «Трансмагістраль»та ініціатору скликання позачергових зборів в одноденний термін належним чином поінформувати всіх учасників консорціуму про визначений остаточний порядок денний зборів.

Листом від 12 грудня 2008 року президент консорціуму повідомив учасників та членів спостережної ради консорціуму «Трансмагістраль»про те, що порядок денний, конкретні місце та час проведення Загальних зборів учасників спостережною радою не були затверджені, як цього вимагає п. 10.3.6 Статуту Консорціуму і що є виключною компетенцією спостережної ради, тому Правління та Президент консорціуму не мають жодних повноважень схвалювати остаточний порядок денний та підтверджувати легітимність скликання позачергових загальних зборів учасників Консорціуму. А також було запропоновано учасникам прибути 16 грудня 2008 року до офісу консорціуму для з'ясування вказаних спірних питань.

Таким чином, порядок денний, конкретні місце та час проведення загальних зборів учасників учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі» обов'язково повинні затверджуватись спостережною радою. В даному ж випадку спостережна рада консорціуму не затверджувала порядку денного, конкретного місця та часу проведення 16 грудня 2008 року загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», як цього вимагає п. 10.3.6. статуту. Це означає, що порядок денний загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», які пропонувалось провести 16 грудня 2008 року, не був сформований у визначеному статутом порядку та надісланий учасникам не пізніше 5 днів до дати проведення зборів. Порядку денного не було. Відповідно, загальні збори учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»не вправі були 16 грудня 2008 року приймати рішення з питань, не включених до порядку денного, що визначено п. 10.12.2. статуту.

Проте позачергові загальні збори учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»16 грудня 2008 року прийняли наступні рішення, оформлені протоколом загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»№ 16/12-08 від 16 грудня 2008 року:

1.          Затвердити результати реєстрації учасників позачергових зборів, зокрема: Зареєстровано 6 учасників, що володіють 686 голосами, що становить 85,75 % статутного фонду консорціуму „Трансмагістраль”;

2.          Затвердити робочі органи консорціуму у запропонованому складі;

3.          Затвердити порядок денний (1. Затвердження результатів реєстрації учасників позачергових зборів. 2. Вибори органів управління позачергових зборів учасників (Голову та Секретаря зборів, лічильної комісії). 3. Затвердження порядку денного позачергових зборів та регламенту зборів. 4. Звіт Президента та правління Консорціуму "Трансмагістраль". 5. Звіт ревізійної комісії. 6. Звіт Спостережної ради. 7. Обрання органів управління Консорціуму. 8. Внесення змін до статуту Консорціуму. 9. Затвердження часу, місця та порядку денного наступних позачергових зборів учасників Консорціуму);

4.          Роботу президента Солодухіна В.Є. та віце-президента Нестерука Б.П. визнати незадовільною та висловити їм недовіру;

5.          До наступних загальних зборів призначити та провести аудиторську перевірку діяльності консорціуму. ВАТ „ВНК Розточчя СТ” укласти договір на проведення аудиту консорціуму та оплатити аудиторські послуги. Президенту та правлінню консорціуму надати всі документи та пояснення, необхідні для проведення аудиту;

6.          Визнати роботу спостережної ради незадовільною;

7.          Зобов'язати президента та правління консорціуму звернутися з клопотанням до Донецького суду про поновлення провадження по справі № 19/54 та скасування заборони накладеної ухвалою Донецького суду від 05 травня 2008 року, зокрема, щодо перевиборів органів управління та контролю консорціуму;

8.          Затвердити порядок денний наступних зборів і призначити наступні збори учасників консорціуму на 29 січня 2009 року за адресою: м.Львів, вул.Хімічна,4 на 11 год. Зобов'язати правління консорціуму скласти реєстраційний лист учасників консорціуму (що є власниками сертифікатів) на основі Книги реєстрації сертифікатів консорціуму. Повідомити про призначення зборів та порядок денний всіх учасників консорціуму в терміни, визначені статутом. Не пізніше п'яти днів до проведення зборів надіслати усім учасникам консорціуму остаточний порядок денний з включенням усіх питань, що будуть запропоновані;

9.          Загальні збори учасників консорціуму вважати закритими.

Цим самим відповідач порушив право позивача, як учасника консорціуму, прийняти участь у позачергових загальних зборах, належним чином підготуватися до розгляду питань порядку денного та висловити свою позицію, реалізувати надані законом і статутом консорціуму правомочності на участь в управлінні консорціум.

Отже, порушення приписів статуту консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», допущені під час скликання та проведення 16 грудня 2008 року загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»- прийняття рішень з питань, не включених до порядку денного загальних зборів учасників консорціуму, є безумовною підставою для визнання недійсними рішень позачергових загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»прийнятих 16 грудня 2008 року (оформлені протоколом загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»№ 16/12-08 від 16 грудня 2008 року).

У зв'язку із вирішенням спору по суті суд скасовує вжиті ухвалою від 13.01.2009р. заходи забезпеченя позову.

Судові витрати відповідно до вимог ст. 49 ГПК України суд покладає на відповідача.

Керуючись ст.ст.4, 4-1, 4-2, 4-3, 4-4, 4-5, 4-6, 4-7, 32, 43, 44, 49, 68, 82, 83, 84, 85 ГПК України, суд–

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити повністю.

Визнати недійсним рішення позачергових загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», що були проведені 16 грудня 2008 року, оформлені протоколом загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»№ 16/12-08 від 16 грудня 2008 року.

Стягнути з консорціуму „Концесійні транспортні магістралі” (Львівська обл., Яворівський район, смт. Шкло, провулок Новий, 1; ідентифікаційний код 30480564) на користь товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансово-промислова група „Альтком” (м.Донецьк, вул. Харітонова, 2; ідентифікаційний код 32882570) 85 грн. державного мита, 118 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою від 13 січня 2009 року.

Наказ на стягнення судових витрат видати після набрання рішенням законної сили.

    

Суддя                                                                         Гриців В.М.        

Рішення оформлене відповідно до вимог ст..86 ГПК України 29 січня 2009 року.

Дата ухвалення рішення28.01.2009
Оприлюднено11.02.2009
Номер документу2901429
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним рішення позачергових загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», що були проведені 16.12.2008р. (оформлені протоколом загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»№ 16/12-08 від 16.12.2008 року

Судовий реєстр по справі —4/1

Ухвала від 15.06.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 19.08.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

Ухвала від 19.08.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

Ухвала від 09.08.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Нешик О.С.

Ухвала від 09.08.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Нешик О.С.

Ухвала від 02.03.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Фоміна В. О.

Ухвала від 02.03.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Фоміна В. О.

Ухвала від 15.01.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Судовий наказ від 09.03.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 28.01.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні