Ухвала
від 28.01.2013 по справі 32/385-а
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

28 січня 2013 року м. Київ К/9991/66773/12

Суддя Вищого адміністративного суду України Бившева Л.І.,

розглянувши клопотання про поновлення строку на касаційне оскарження

та матеріали касаційної скарги Сквирської міжрайонної державної податкової інспекції Київської області Державної податкової служби

на постанову Господарського суду міста Києва від 29 серпня 2007 року

та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 27 вересня 2012 року

у справі № 32/385-А

за позовом Дочірнього підприємства «Київське обласне дорожнє управління»Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України»

до Сквирської міжрайонної державної податкової інспекції Київській області

про скасування податкового повідомлення-рішення, -

В С Т А Н О В И Л А :

Постановою Господарського суду міста Києва від 29 серпня 2007 року, залишеною без змін ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 27 вересня 2012 року, позов задоволено повністю.

Сквирська міжрайонна державна податкова інспекція Київської області Державної податкової служби, не погоджуючись з рішеннями судів попередніх інстанцій, 25 жовтня 2012 року направила по пошті касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду України.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 01 листопада 2012 року касаційну скаргу відповідача було залишено без руху та встановлено строк для усунення недоліків.

В межах встановленого строку відповідач на усунення недоліків касаційної скарги надіслав до суду касаційної інстанції копію оскаржуваного рішення суду апеляційної інстанції та касаційну скаргу із зазначенням вимог до суду касаційної інстанції щодо рішення суду апеляційної інстанції.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 12 грудня 2012 року касаційну скаргу відповідача було залишено без руху та встановлено строк для усунення недоліків.

В межах встановленого строку відповідач на усунення недоліків касаційної скарги направив по пошті до суду касаційної інстанції клопотання про поновлення строку на касаційне оскарження із доказами на підтвердження викладених у заяві обставин.

Зокрема, в обґрунтування причини пропуску строку заявник посилається на те, що копія ухвали суду апеляційної інстанції була направлена на адресу відповідача 09 жовтня 2012 року, на підтвердження чого надано оригінал поштового конверта з відповідним відбитком календарного штемпеля відділення поштового зв'язку, а отримана 11 жовтня 2012 року згідно вхідного штампу канцелярії податкового органу на копії супровідного листа суду апеляційної інстанції, датованого 05 жовтня 2012 року.

Дослідивши матеріали касаційної скарги, суддя вважає, що клопотання про поновлення строку подання касаційної скарги підлягає задоволенню на підставі наступного.

Згідно з частиною 2 статті 212 Кодексу адміністративного судочинства України касаційна скарга на судові рішення подається протягом двадцяти днів після набрання законної сили судовим рішенням суду апеляційної інстанції, крім випадків, передбачених цим Кодексом, а в разі складення постанови в повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення постанови в повному обсязі.

Як вбачається з матеріалів справи, 27 вересня 2012 року у відкритому судовому засіданні було проголошено вступну та резолютивну частини ухвали Київського апеляційного адміністративного суду, повний текст якої був складений 03 жовтня 2012 року.

Таким чином, строк на касаційне оскарження ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 27 вересня 2012 року закінчився 23 жовтня 2012 року.

Відповідач направив по пошті касаційну скаргу до суду після спливу строку на касаційне оскарження із зазначенням підстав поважності пропуску процесуального строку.

Поважними визнаються обставини, які є об'єктивно непереборними та не залежать від волевиявлення сторони і пов'язані з дійсними істотними перешкодами чи труднощами для своєчасного вчинення сторонами у справі процесуальних дій.

Враховуючи те, що копія ухвали суду апеляційної інстанції була направлена на адресу відповідача лише 09 жовтня 2012 року, суддя дійшла висновку, що Сквирська міжрайонна державна податкова інспекція Київської області Державної податкової служби була об'єктивно позбавлена можливості вчасно подати касаційну скаргу, тобто строк на касаційне оскарження був пропущений Сквирською міжрайонною державною податковою інспекцією Київської області Державної податкової служби з поважних причин.

Керуючись ст. ст. 210-212 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И Л А :

Визнати поважними підстави пропуску Сквирською міжрайонною державною податковою інспекцією Київської області Державної податкової служби строку на касаційне оскарження постанови Господарського суду міста Києва від 29 серпня 2007 року та ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 27 вересня 2012 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вищого

адміністративного Л.І. Бившева

суду України

СудВищий адміністративний суд України
Дата ухвалення рішення28.01.2013
Оприлюднено04.02.2013
Номер документу29022163
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —32/385-а

Ухвала від 28.01.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Бившева Л.І.

Ухвала від 12.12.2012

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Бившева Л.І.

Ухвала від 01.11.2012

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Бившева Л.І.

Ухвала від 06.09.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Твердохліб В.А.

Ухвала від 27.09.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Твердохліб В.А.

Ухвала від 20.09.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Твердохліб В.А.

Ухвала від 20.09.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Твердохліб В.А.

Постанова від 29.08.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хрипун О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні