Ухвала
від 05.02.2013 по справі 3582-2010
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

05.02.2013Справа №5002-16/ 3582-2010

За заявою кредитора Управління Пенсійного фонду України в Красногвардійському районі Автономної Республіки Крим

до боржника Суб'єкта підприємницької діяльності Шоренко Ірини Михайлівни, ідентифікаційний номер 2507510727

за участю посадових осіб банків, які обслуговують боржника: ПАТ КБ «Приватбанк» Кіровоградське РУ, м. Кіровоград та АКБ «Новий», м. Дніпропетровськ

про визнання банкрутом

Суддя М.О.Білоус

Представники:

від кредитора - не з'явився;

від Джанкойської ОДПІ АР Крим ДПС - Попова С.В., довіреність № 24/9/1/10 від 01.03.2012, начальник юридичного відділу;

від боржника - не з'явився;

від ПАТ КБ «Приватбанк» Кіровоградське РУ - не з'явився;

від АКБ «Новий» - не з'явився;

ліквідатор - не з'явився;

від Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції в АР Крим - не з'явився.

Обставини справи: Кредитор - Управління Пенсійного фонду України в Красногвардійському районі АР Крим звернувся до Господарського суду Автономної Республіки Крим із заявою про порушення справи про банкрутство відносно Суб'єкта підприємницької діяльності Шоренко Ірини Михайлівни у порядку, передбаченому статтею 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Постановою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 27.07.2010 боржника - Суб'єкта підприємницької діяльності Шоренко Ірину Михайлівну визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на шість місяців, ліквідатором банкрута призначено представника ініціюючого кредитора - головного спеціаліста-юрисконсульта Букініч Олену Євгенівну.

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 22.10.2010 були припинені повноваження Букініч О.Є. та призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Покотило В.В.

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 02.07.2012 були припинені повноваження арбітражного керуючого Папуши О.В. під час здійснення ним обов'язків ліквідатора у справі № 5002-16/3582-2010 про банкрутство Суб'єкта підприємницької діяльності Шоренко І.М., ліквідатором боржника Суб'єкта підприємницької діяльності Шоренко І.М. призначено арбітражного керуючого Макаренко Олега Володимировича.

Ухвалою від 22.10.2012 суд продовжив строк ліквідаційної процедури боржника та повноважень ліквідатора на чотири місяці, тобто до 27.01.2013.

25.12.2012 до суду від ліквідатора - арбітражного керуючого Макаренко О.В. надійшло клопотання про затвердження розміру оплати послуг і порядку відшкодування його витрат у ліквідаційній процедурі Суб'єкта підприємницької діяльності Шоренко Ірини Михайлівни у розмірі двох мінімальних заробітних плат за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна боржника. Заявлене клопотання обґрунтоване рішенням комітету кредиторів боржника - протоколом № 1 від 05.12.2012 (а.с. 103-107, том 2).

Ухвалою від 14.01.2013 судове засідання з розгляду заявленого ліквідатором клопотання було призначено на 05.02.2013.

Представники ініціюючого кредитора, боржника, банків, які обслуговують боржника, Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції в АР Крим та ліквідатор у судове засідання не з'явились, про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином - рекомендованою кореспонденцією.

Присутній у судовому засіданні представник Джанкойської ОДПІ АР Крим ДПС не заперечував проти заявленого клопотання.

Суд, розглянувши матеріали справи, заявлене ліквідатором клопотання та додані до нього документи, вважає можливим задовольнити його з огляду на наступне.

За приписами статті 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», надання послуг професійного (ліцензованого) арбітражного керуючого відбувається на платній основі, зокрема, відповідно до пункту 4 названої статті, арбітражний керуючий має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом.

Згідно з положеннями пункту 10 статті 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника. Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за період від дня винесення господарським судом ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство і до дня першого засідання комітету кредиторів, на якому встановлюється розмір оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого, здійснюється кредитором або боржником, за заявою якого порушено справу, у максимальному розмірі, визначеному цією статтею.

Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство (пункт 12 статті 31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»).

Як вбачається з протоколу засідання комітету кредиторів № 1 від 05.12.2012, комітет кредиторів одноголосно прийняв рішення затвердити оплату послуг і порядку відшкодування витрат ліквідатора Суб'єкта підприємницької діяльності Шоренко Ірини Михайлівни - арбітражного керуючого Макаренко О.В. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна боржника.

З огляду на вищевикладене, суд вважає необхідним затвердити оплату послуг ліквідатора Суб'єкта підприємницької діяльності Шоренко Ірини Михайлівни - арбітражного керуючого Макаренко О.В. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна боржника.

Керуючись статтею 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити оплату послуг арбітражного керуючого Макаренко О.В. в процедурі ліквідації боржника у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним повноважень ліквідатора боржника - Суб'єкта підприємницької діяльності Шоренко Ірини Михайлівни за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна боржника.

Суддя М.О. Білоус

Дата ухвалення рішення05.02.2013
Оприлюднено07.02.2013
Номер документу29122759
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3582-2010

Ухвала від 06.02.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Бєлоглазова

Ухвала від 05.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Бєлоглазова

Ухвала від 05.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Бєлоглазова

Ухвала від 08.08.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 16.05.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 18.02.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 05.02.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 22.10.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 27.09.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 02.07.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні