Постанова
від 08.02.2013 по справі б24/123-12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-24-26

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банкрутом

"08" лютого 2013 р. Справа № Б24/123-12

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Чарівне узбережжя»

до боржника Універсального торговельного підприємства «Кіровоград» у формі закритого акціонерного товариства

про банкрутство

Суддя Лутак Т.В.

Представники учасників судового провадження:

заявника - Колесник Р.В.

боржника - не з'явився

Обставини справи:

До господарського суду Київської області звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю «Чарівне узбережжя» (далі-заявник) з заявою про визнання банкрутом Універсального торговельного підприємства «Кіровоград» у формі закритого акціонерного товариства (далі-боржник) в порядку статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у зв'язку з неспроможністю підприємства сплатити заборгованість у розмірі 20 436, 00 грн.

Ухвалою господарського суду Київської області від 17 грудня 2012 року порушено провадження у справі №Б24/123-12 та призначено розгляд справи на 24 січня 2013 року о 14:45 год.

Ухвалою господарського суду Київської області від 24 січня 2013 року розгляд справи відкладено на 08 лютого 2013 року об 11:15 год.

Боржник, належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи ухвалами суду від 17 грудня 2012 року та 24 січня 2013 року в судове засідання 08 лютого 2013 року не з'явився, відзив на вказану заяву і витребувані господарським судом документи не подав.

В судовому засіданні 08 лютого 2013 року представник заявника підтримав заяву про порушення справи про банкрутство Універсального торговельного підприємства «Кіровоград» у формі закритого акціонерного товариства.

Розглянувши подану заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Чарівне узбережжя» про визнання боржника - Універсального торговельного підприємства «Кіровоград» у формі закритого акціонерного товариства - банкрутом, вислухавши пояснення представника заявника, вивчивши додатково подані документи суд -

встановив:

Універсальне торговельне підприємства «Кіровоград» у формі закритого акціонерного товариства зареєстроване Виконавчим комітетом Кіровоградської міської ради 26 травня 2005 року за адресою - 25006, м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, 53, ідентифікаційний код 01559962, потім перереєстроване Виконавчим комітетом Дніпропетровської міської ради 07 серпня 2008 року за адресою - 49000, Дніпропетровська обл., м. Дніпропетровськ, Кіровський район, вул. Пастера, 12, ідентифікаційний код 01559962 та в подальшому перереєстроване Києво - Святошинською районною державною адміністрацією Київської області 11 грудня 2009 року за адресою - 08132, Київська обл., Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Промислова, 5, ідентифікаційний код 01559962.

Рішенням господарського суду Київської області від 02 вересня 2010 року у справі №7/107-10 з Універсального торговельного підприємства «Кіровоград» у формі закритого акціонерного товариства на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Чарівне узбережжя» стягнуто заборгованість розмірі 20 000 грн. основного боргу, 200, 00 грн. державного мита та 236, 00 грн. витрат на інформаційно - технічне забезпечення судового процесу, на виконання якого 14 вересня 2010 року господарським судом Київської області видано наказ.

Постановою відділу державної виконавчої служби Києво - Святошинського районного управління юстиції від 11 лютого 2011 року відкрито виконавче провадження з виконання наказу господарського суду Київської області від 14 вересня 2010 року у справі №7/107-10 про стягнення з Універсального торговельного підприємства «Кіровоград» у формі закритого акціонерного товариства на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Чарівне узбережжя» боргу в розмірі 20 436, 00 грн.

Постановою відділу державної виконавчої служби Києво - Святошинського районного управління юстиції від 17 травня 2011 року про повернення виконавчого документа стягувачеві наказ господарського суду Київської області від 14 вересня 2010 року у справі №7/107-10 повернуто без виконання стягувачу у зв'язку з тим, що у боржника відсутнє майно, на яке може бути звернено стягнення.

Згідно довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців за №15281560 станом на 04 грудня 2012 року з відповідним записом у графі «Дата проведення, номер запису та назва реєстраційної дії»: Внесення інформації щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою , боржник (його керівні органи) за юридичною адресою не знаходиться.

Згідно частин 1,2 статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань; господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

З 19 січня 2013 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) від 22 грудня 2011 року, який визначив новий порядок застосування Закону . Відповідно до частини 1 Розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" вказаного Закону, положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом.

Оскільки провадження у справі №Б24/123-12 порушено до 19 січня 2013 року, у даній справі застосуванню підлягають положення Закону до внесення вищевказаних змін, оскільки в новій редакції Закону відсутні аналогічні норми, які б регулювали спрощену процедуру банкрутства відсутнього боржника.

Приймаючи до уваги вищевикладене, суд вважає за можливе застосувати положення статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до боржника - Універсального торговельного підприємства «Кіровоград» у формі закритого акціонерного товариства та визнати його банкрутом відповідно до особливостей, передбачених зазначеною статтею.

Згідно з нормами частини 2 статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд призначає ініціюючого кредитора - Товариство з обмеженою відповідальністю «Чарівне узбережжя» (08132, Київська обл., Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Промислова,5, ідентифікаційний номер 33269052), за згодою останнього, ліквідатором Універсального торговельного підприємства «Кіровоград» у формі закритого акціонерного товариства.

Враховуючи зазначене, керуючись статтями 22, 23, 25, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом Універсальне торговельне підприємства «Кіровоград» у формі закритого акціонерного товариства (08132, Київська обл., Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Промислова, 5, ідентифікаційний код 01559962) та відкрити відносно банкрута ліквідаційну процедуру.

2. Визнати кредиторські вимоги ініціюючого кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю «Чарівне узбережжя» до Універсального торговельного підприємства «Кіровоград» у формі закритого акціонерного товариства в сумі 20 436, 00 грн.

3. Призначити ліквідатором банкрута Універсального торговельного підприємства «Кіровоград» у формі закритого акціонерного товариства ініціюючого кредитора - Товариство з обмеженою відповідальністю «Чарівне узбережжя» (08132, Київська обл., Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Промислова, 5, ідентифікаційний код 01559962) .

4. Зобов'язати ліквідатора подати до офіційного друкованого органу у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови оголошення про визнання банкрутом Універсального торговельного підприємства «Кіровоград» у формі закритого акціонерного товариства та відкриття ліквідаційної процедури.

Надати суду докази публікації оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

5. Зобов'язати ліквідатора - ініціюючого кредитора - Товариство з обмеженою відповідальністю «Чарівне узбережжя» відповідно до статей 22-32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» виконати ліквідаційну процедуру банкрута у строк, передбачений даним Законом, за результатами роботи по ліквідації підприємства-банкрута надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі, акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі -продажу майна банкрута, копії повідомлень органу державної податкової служби, пенсійного фонду, центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази, що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, відшкодування витрат ліквідатора, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу з ліквідації банкрута, надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, дані про фінансове становище і майно боржника, використання коштів, отриманих від реалізації майна банкрута.

6.Копію постанови надіслати кредитору, банкруту, ліквідатору, державному реєстратору за місцем знаходження боржника, державній податковій службі за місцем знаходження боржника та Головному управлінню юстиції у Київській області Міністерства юстиції України.

Суддя Лутак Т.В

Дата ухвалення рішення08.02.2013
Оприлюднено18.02.2013
Номер документу29361730
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б24/123-12

Постанова від 06.08.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Ухвала від 25.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Постанова від 12.06.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 20.05.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Постанова від 08.02.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні