Ухвала
від 20.02.2013 по справі 121/1342/13-а
ЯЛТИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Справа № 121/1342/13-а

2-а/121/135/13

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

20 лютого 2013 року

Суддя Ялтинського міського суду Автономної Республіки Крим, як адміністративного суду, Руденко В.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_2 до Ялтинської міської ради, треті особи: ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання протиправними та скасування рішень органу місцевого самоврядування,

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою до Ялтинської міської ради про визнання протиправними та скасування:

- рішення 18 -ї сесії 6-го скликання Ялтинської міської ради № 60 від 28 березня 2012 року «Про надання ОСОБА_3, дозволу на складання проекту землеустрою» ;

- рішення 22 -ї сесії 6-го скликання Ялтинської міської ради № 149 від 19 вересня

2012 року «Про затвердження ОСОБА_3, проекту землеустрою та передачі у

власність земельної ділянки» ;

- рішення 24 -ї сесії 6-го скликання Ялтинської міської ради № 146 від 28 листопада 2012 року «Про надання ОСОБА_4, дозволу на складання проекту землеустрою» ;

Позивач також просить суд відновити йому строк на оскарження рішення відповідача № 60 від 28 березня 2012 року, з тих підстав що про оскаржуване рішення йому стало відомо з відповіді Ялтинської міської ради від 28 січня 2013 року .

Розглянувши клопотання про поновлення пропущеного строку на звернення до суду вважаю що воно не підлягає задоволенню за наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 99 Кодексу адміністративного судочинства України, для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод і інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

В силу ч.1 ст. 100 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративний позов, поданий після закінчення строків, установлених законом, залишається без розгляду, якщо суд за заявою особи, яка його подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

Як, вбачається з позовної заяви та наданих суду матеріалів, позивач оскаржує рішення відповідача від 28 березня 2012 року. Про порушення цим рішення його прав, позивачу стало відомо, як він зазначив у позовній заяві в січні 2013 року, з відповіді Ялтинської міської ради. Однак у змісті відповіді ради, на яку посилається позивач, мова про оскаржуване рішення № 60 від 28 березня 2012 року взагалі не йде.

Інших поважних причин пропуску строку для звернення до суду позивачем не зазначено.

За таких обставин підстав для поновлення пропущеного строку на звернення до суду з вимогою про визнання протиправним та скасування рішення відповідача № 60 від 28 березня 2012 року не має. Позов у цій частині необхідно залишити без розгляду.

В решті позовних вимог провадження має бути відкрито з наступних підстав.

Адміністративний позов подано особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Позов відповідає вимогам, встановленим ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстав для повернення адміністративного позову або для відмови в відкриті провадження у справі в цій частині позовних вимог немає.

З огляду на якість та повноту наданих суду разом з заявою документів, немає необхідності в проведені попереднього судового засідання.

При таких обставинах, справа може бути призначена до розгляду по суті у судовому засіданні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 106, 107, 109, 117 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

В задоволенні клопотання про поновлення пропущеного строку на звернення до суду ОСОБА_2 - відмовити.

Позовну вимогу ОСОБА_2 до Ялтинської міської ради, треті особи: ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання протиправним та скасування рішення 18 -ї сесії 6-го скликання Ялтинської міської ради № 60 від 28 березня 2012 року «Про надання ОСОБА_3, дозволу на складання проекту землеустрою» - залишити без розгляду .

Відкрити провадження по адміністративній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до Ялтинської міської ради, треті особи: ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання протиправним та скасування :

- рішення 22 -ї сесії 6-го скликання Ялтинської міської ради № 149 від 19 вересня 2012 року «Про затвердження ОСОБА_3, проекту землеустрою та передачі у власність земельної ділянки» ;

- рішення 24 -ї сесії 6-го скликання Ялтинської міської ради № 146 від 28 листопада

2012 року «Про надання ОСОБА_4, дозволу на складання проекту

землеустрою» ;

Попереднє судове засідання не проводити.

Призначити розгляд справи по суті на 13 березня 2013 на 10 годину 00 хвилин в залі № 33 Ялтинського міського суду АРК, розташованого за адресою: м. Ялта, вул. Дмитрієва, 4.

Відповідно до ст. 71 КАС України зобов'язати секретаря Ялтинської міської ради Ілаш С.Ф., надати суду в строк до 11 березня 2013 року заперечення до позовної заяви(при їх наявності) або пояснення по суті позовних вимог, оригінали для дослідження в судовому засіданні та їх копії для долучення до адміністративної справи:

- рішення 22 -ї сесії 6-го скликання Ялтинської міської ради № 149 від 19 вересня 2012 року «Про затвердження ОСОБА_3, проекту землеустрою та передачі у власність земельної ділянки» та документи, які явились підставою для його прийняття;

- рішення 24 -ї сесії 6-го скликання Ялтинської міської ради № 146 від 28 листопада 2012 року «Про надання ОСОБА_4, дозволу на складання проекту землеустрою» та документи, які явились підставою для його прийняття;

Копію ухвали направити особам які беруть участь у справі.

Викликати у судове засідання позивача, представника відповідача та третіх осіб.

Права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі викладені у ст. ст. 49, 51 Кодексу адміністративного судочинства України.

Роз'яснити особам, які беруть участь у справі, що вони мають рівні процесуальні права та обов'язки, зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки. Крім того, особи, які беруть участь у справі мають право: знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів; знайомитися з матеріалами справи; заявляти клопотання і відводи; давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення; подавати докази, брати участь у дослідженні доказів; висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам; подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб; знайомитися з технічним записом, журналом судового засідання, протоколом про вчинення окремої процесуальної дії і подавати письмові зауваження до них; робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень; оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їх інтересів; користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм Кодексом адміністративного судочинства України.

Особи, які беруть участь у справі, можуть за власним рахунком додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них.

Позивач має право в будь-який час до закінчення судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову. Позивач має право відмовитися від адміністративного позову у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду. Позивач має право до початку судового розгляду справи по суті змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

Відповідач має право визнати адміністративний позов повністю або частково, подати заперечення проти адміністративного позову.

Сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії адміністративного процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративні справі.

Ухвала суду в частині залишення позовної вимоги без розгляду може бути оскаржена в апеляційному порядку в Севастопольський Апеляційний адміністративний суд через Ялтинський міський суд в порядку та строки передбачені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя:

СудЯлтинський міський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення20.02.2013
Оприлюднено22.02.2013
Номер документу29442719
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —121/1342/13-а

Ухвала від 29.01.2014

Адміністративне

Севастопольський апеляційний адміністративний суд

Щепанська Ольга Анатоліївна

Ухвала від 29.01.2014

Адміністративне

Севастопольський апеляційний адміністративний суд

Щепанська Ольга Анатоліївна

Постанова від 01.04.2013

Адміністративне

Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим

Руденко В. В.

Постанова від 01.04.2013

Адміністративне

Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим

Руденко В. В.

Ухвала від 20.02.2013

Адміністративне

Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим

Руденко В. В.

Ухвала від 14.02.2013

Адміністративне

Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим

Руденко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні