Ухвала
від 27.02.2013 по справі 820/1497/13-а
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 820/1497/13-а

Україна

ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

27 лютого 2013 р. м. Харків

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Шляхова О.М., розглянувши адміністративний позов (лист) Приватного підприємства "ІТЦ Станкосервіс" до Державної податкової інспекції у Дзержинському районі м.Харкова Харківської області Державної податкової служби про скасування податкового повідомлення-рішення ,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з листом, в якому просить суд скасувати податкове повідомлення - рішення від 12.01.12р. № 0000512305 .

Зазначений лист (позов) підлягає залишенню без руху, оскільки він поданий з порушенням приписів ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України, виходячи з наступного.

Згідно ст. 104 КАС України позов пред'являється шляхом подання позовної заяви до суду першої інстанції.

З наданого листа не вбачається у якій формі Приватне підприємство "ІТЦ Станкосервіс" звернулось до адміністративного суду , оскільки у документа відсутня назва.

В порушення ч.3 ст. 106 КАС України до копії позовної заяви для відповідача не надано усіх копій документів, що приєднуються до позовної заяви, згідно додатку до позовної заяви.

Згідно ч. 2 ст. 106 КАС України на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Суддею встановлено, що до позовної заяви не додано доказів в обґрунтування доводів викладених в позові (не має копій договорів, укладених між позивачем та ТОВ "Промспецконсалтинг", та "Тех- Агромаркетинг", які належним чином завірені позивачем), або в разі неможливості надання вказаних доказів самостійно, не повідомлені причини неможливості подання таких доказів.

В порушення п. 3 ч. 1 ст. 106 КАС України позивачем не зазначено номер засобу зв'язку та адресу електронної пошти відповідача, якщо такі відомі.

Відповідно до вимог ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків. Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надсилається особі, що звернулася із позовною заявою.

Усуваючи недоліки, позивачу необхідно привести позовну заяву у відповідність до вимог ст.106 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме: зазначити форму поданого документа, надати копії документів, що приєднуються до позовної заяви, згідно додатку до позовної заяви для відповідача, докази в обґрунтування доводів викладених в позові (надати копії договорів, укладених між позивачем та ТОВ "Промспецконсалтинг", та "Тех- Агромаркетинг", які належним чином завірені позивачем), або в разі неможливості надання вказаних доказів самостійно повідомити причини неможливості подання таких доказів, зазначити номер засобу зв'язку та адресу електронної пошти відповідача, якщо такі відомі.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 106, 108, 165, 186 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву (лист) Приватного підприємства "ІТЦ Станкосервіс" до Державної податкової інспекції у Дзержинському районі м.Харкова Харківської області Державної податкової служби про скасування податкового повідомлення-рішення - залишити без руху.

Надати позивачу строк до 11.03.2013 р. для усунення недоліків позовної заяви.

Повідомити позивачу про необхідність виправити недоліки позовної заяви до 11.03.2013 р. та роз'яснити, що інакше позовна заява буде вважатися неподаною та йому повернута.

Копію даної ухвали невідкладно направити особі, що звернулась із адміністративним позовом.

Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або згідно з ч. 3 ст. 160 КАС України , або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Шляхова О.М.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.02.2013
Оприлюднено28.02.2013
Номер документу29589439
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/1497/13-а

Ухвала від 24.04.2013

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Ухвала від 09.04.2013

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Постанова від 26.03.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шляхова О.М.

Ухвала від 07.03.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шляхова О.М.

Ухвала від 27.02.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шляхова О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні