Ухвала
від 05.11.2012 по справі 1512/9377/2012
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


Справа № 1512/9377/2012

Провадження № 2/520/865/13

УХВАЛА

05.11.2012 року

Київський районний суд м. Одеси у складі:

Головуючого - судді Непоради М.П.,

При секретарі - Яіцької А.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань в м. Одесі заяву представника позивача ОСОБА_1 заяву забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Органу самоорганізації населення комітет мікрорайону «Тульський» в м. Одесі, третя особа - управління з питань взаємодії з органами самоорганізації населення Одеської міської ради про визнання звітно-виборних зборів органу самоорганізації населення комітету мікрорайону «Тульський» в місті Одесі від 29.11.2011 року такими, що не відбулись, а прийнятих на них рішень недійсними,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду із позовною заявою до Органу самоорганізації населення комітет мікрорайону «Тульський» в м. Одесі про визнання звітно-виборних зборів органу самоорганізації населення комітету мікрорайону «Тульський» в місті Одесі від 29.11.2011 року такими, що не відбулись, а прийнятих на них рішень недійсними

Позивач затверджує, що 22.10.2011 року за ініціативою 5% жителів мікрорайону «Тульський» в м. Одесі була проведена конференція за місцем проживання представників частини членів територіальної громади м. Одеси - жителів мікрорайону «Тульський». За рішенням даної конференції був обраний персональний склад органу самоорганізації населення мікрорайону «Тульський» у м. Одесі, зокрема - керівник - ОСОБА_1 та інші члени комітету.

Позивач вказує, що всупереч волевиявленню жителів мікрорайону «Тульський», порушуючи рішення вищезазначеної конференції від 22.10.2011 року, державним реєстратором Відділу державних реєстраторів Виконавчого комітету Одеської міської ради до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців здійснено реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу ОСОН «Тульський», а саме відомостей про ОСОБА_2 як про керівника органу самоорганізації населення - комітету мікрорайону «Тульський» в м. Одесі.

Позивач просить суд у разі попередження подальшої протиправної ініціативи третіх осіб щодо незаконної реєстрації змін відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі осіб та фізичних осіб-підприємців в частині зміни керівника Органу самоорганізації населення «Тульський» заборонити державним реєстраторам Відділу державних реєстраторів ВК ОМР здійснювати реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу Органу самоорганізації населення «Тульський», тому як неприйняття мір щодо забезпечення позову може ускладнити та навіть зробити неможливим виконання рішення суду.

Суд, заслухавши позивача та його представника, відповідача та його представника, представника третьої особи, доглянувши матеріали цивільної справи та заяву про забезпечення позову, вважає за необхідне задовольнити клопотання про забезпечення позову за наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст. 151 ЦПК України суд, за заявою особи, яка бере участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову з метою запобігання порушенню права, якщо невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

З матеріалів цивільної справи вбачається, що спірні правовідносини між сторонами не вирішені при цьому, на думку суду порушуються права позивача.

Згідно вимог ч. 3 ст. 152 ЦПК України види забезпечення позову мають бути спів мірними із заявленими позивачем вимогами.

Керуючись ст. 151-153 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 заяву забезпечення позову - задовольнити.

Заборонити Відділу державних реєстраторів Виконавчого комітету Одеської міської ради здійснювати реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу Орган самоорганізації населення «Тульський» (код ЄДРПОУ 34553651, місцезнаходження м. Одеса, вул. Ак.Корольова, 48) які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Копію ухвали направити до Відділу державних реєстраторів Виконавчого комітету Одеської міської ради (м. Одеса, вул. Велика Арнаутська, 15) для виконання, та Органу самоорганізації населення «Тульський» в м. Одесі для відома.

Ухвала виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Строк пред'явлення ухвали до виконання 1 (один) рік.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-денний строк з для проголошення ухвали заяви апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку ч.4 ст. 295 ЦПК України.

Суддя Непорада М. П.

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення05.11.2012
Оприлюднено11.03.2013
Номер документу29695802
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —1512/9377/2012

Ухвала від 13.03.2013

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Комлева О. С.

Ухвала від 17.04.2013

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Комлева О. С.

Ухвала від 13.03.2013

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Комлева О. С.

Ухвала від 05.03.2013

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Непорада М. П.

Ухвала від 18.07.2012

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Непорада М. П.

Ухвала від 10.03.2017

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Васильків О. В.

Ухвала від 31.01.2017

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Васильків О. В.

Ухвала від 26.04.2013

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Варикаша О. Д.

Рішення від 27.05.2013

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Варикаша О. Д.

Ухвала від 13.03.2013

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Комлева О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні