Постанова
від 14.03.2013 по справі 915/244/13-г
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

cpg1251

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД


П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" березня 2013 р.Справа № 915/244/13-г Колегія суддів Одеського апеляційного господарського суду у складі:

Головуючий суддя Мирошниченко М. А.,

Суддів Головей В.М. та Шевченко В. В.,

(склад колегії суддів змінено згідно розпорядження голови суду №186 від 12.03.2013 р.)

при секретарі судового засідання - Підгурському Д.Л.

за участю представників:

Компанії VERANO SHIPPING COMPANY INC. TRUST COMPANY COMPLEX - не з'явився,

Товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Світова лінія ЛТД - не з'явився,

Миколаївського морського торговельного порту - не з'явився,

розглянувши апеляційну скаргу Компанії VERANO SHIPPING COMPANY INC. TRUST COMPANY COMPLEX на ухвалу господарського суду Миколаївської області від 11.02.2013 р. про вжиття запобіжних заходів в порядку ст. 43-1 ГПК України по матеріалам № 915/244/13-г за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Світова лінія ЛТД" до Компанії VERANO SHIPPING COMPANY INC. TRUST COMPANY COMPLEX про вжиття запобіжних заходів в порядку ст. 43-1 ГПК України,

ВСТАНОВИЛА:

11.02.2013 р. Ухвалою господарського суду Миколаївської області заяву Товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Світова лінія ЛТД" (далі ТОВ) про вжиття запобіжних заходів задоволено частково. Вжито запобіжні заходи за заявою ТОВ у наступній формі: накладено арешт на т/х "Nomad Eagle" (прапор Камбоджа, IMO 8883886), що належить Компанії VERANO SHIPPING COMPANY INC. TRUST COMPANY COMPLEX (Маршаллові Острови) (AJELTAKE ROAD, AJELTAKE ISLAND, MAJURO, MARSHAL ISLANDS, MH 96960), та який знаходиться в акваторії Миколаївського морського торговельного порту, в іншій частині задоволення заяви ТОВ про вжиття запобіжних заходів - відмовлено.

Не погоджуючись з цією ухвалою з апеляційною скаргою до Одеського апеляційного господарського суду звернулась Компанія VERANO SHIPPING COMPANY INC. TRUST COMPANY COMPLEX, в якій просить вище вказану ухвалу скасувати з посиланням на те, що у суду не було правових підстав для застосуваннях цих заходів.

Ухвалою Одеського апеляційного господарського суду від 28.02.2012 р. за вказаною скаргою порушено апеляційне провадженні та її призначено до розгляду на 14.03.2013 р. про що всі учасники процесу були належним чином повідомлені.

Учасники процесу в судове засідання не з'явились, про причини свого нез'явлення суд не повідомили , клопотань про відкладення розгляду скарги не заявили.

Враховуючи викладені обставини колегія суддів прийняла рішення про розгляд скарги за їх відсутністю.

Оскільки учасники процесу в судове засідання, не з'явились, фіксація судового процесу технічними засобами не здійснювалась, однак вівся протокол судового засідання.

Згідно ст. 85 ГПК України в судовому засіданні оголошувались лише вступна та резолютивна частини постанови.

Обговоривши доводи, викладені в апеляційній скарзі, дослідивши матеріали оскарження ухвали та наявні у ній докази, а також перевіривши правильність застосування судом першої інстанції норм процесуального права, судова колегія встановила наступне .

Після прийняття вказаної апеляційної скарги до провадження, колегії суддів Одеського апеляційного господарського суду з Єдиного реєстру судових рішень стало відомо, що ухвалою господарського суду Миколаївської області від 18.02.2013 р. було відкрито провадження по справі № 915/244/13-г за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Світова лінія ЛТД" до Компанії VERANO SHIPPING COMPANY INC. TRUST COMPANY COMPLEX про стягнення 1119 020, 20 грн., тобто за вимогами відносно яких було застосовано вищевказані запобіжні заходи, але ухвалою господарського суду Миколаївської області від 28.02.2013 р. провадження по справі було припинено у зв'язку з відмовою позивача від позову і вищезазначені запобіжні заходи скасовані.

Приймаючи до уваги, що скаржник не відмовився від апеляційної скарги, незважаючи на скасування місцевим судом застосованих ним вищезазначених запобіжних заходів, колегія суддів розглядає цю скаргу по суті, оскільки припинення апеляційного провадження в цьому випадку не передбачено нормами ГПК України.

Оцінивши матеріали оскарження ухвали, в т.ч. заяву про вжиття запобіжних заходів та додані до неї документи, колегія суддів дійшла висновку, що у місцевого суду були передбачені нормами ГПК України підстави про вжиття запобіжних заходів у вигляді накладення арешту на т/х "Nomad Eagle" (прапор Камбоджа, IMO 8883886), що належить Компанії VERANO SHIPPING COMPANY INC. TRUST COMPANY COMPLEX (Маршаллові Острови) (AJELTAKE ROAD, AJELTAKE ISLAND, MAJURO, MARSHAL ISLANDS, MH 96960) , оскільки вказана компанії знаходиться за межами України і іншого майна цієї компанії, крім вказаного теплоходу, на території України немає .

Враховуючи викладене колегія суддів дійшла висновку, що застосовуючи вказані запобіжні заходи місцевий суд діяв у відповідності та в порядку передбаченому розділом V -1 ГПК України, а відтак доводи скаржника щодо необґрунтованості накладення арешту на т/х, тобто безпідставно застосування запобіжних заходів не приймаються до уваги.

З огляду на викладене в задоволенні апеляційної скарги слід відмовити.

Керуючись ст. ст.99, 101-106 ГПК України, колегія суддів -

ПОСТАНОВИЛА:

Апеляційну скаргу Компанії VERANO SHIPPING COMPANY INC. TRUST COMPANY COMPLEX на ухвалу господарського суду Миколаївської області від 11.02.2013 р. про вжиття запобіжних заходів в порядку ст. 43-1 ГПК України у справі № 915/244/13-г залишити без задоволення.

Постанова, згідно ст. 105 ГПК України, набуває законної сили з дня її оголошення і може бути оскаржена у касаційному порядку до Вищого господарського суду України.

Головуючий суддя: Мирошниченко М. А.

Судді: Головей О.О.

Шевченко В.В.

СудОдеський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення14.03.2013
Оприлюднено14.03.2013
Номер документу29912256
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —915/244/13-г

Постанова від 14.03.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мирошниченко М.А.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Бритавська Ю.С.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Бритавська Ю.С.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мирошниченко М.А.

Ухвала від 18.02.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Бритавська Ю.С.

Ухвала від 11.02.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Бритавська Ю.С.

Ухвала від 08.02.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Бритавська Ю.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні