Ухвала
від 03.04.2013 по справі 916/745/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

підготовчого засідання суду

про порушення провадження у справі про банкрутство

"03" квітня 2013 р.Справа №916/745/13

За заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельна компанія „Едельвейс" (65125, м. Одеса, вул. Троїцька, буд. 10/1; код ЄДРПОУ 38155000)

про порушення справи про банкрутство за скороченою процедурою, передбаченою ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" №4212-У1 від 22.12.2011р.

Суддя Грабован Л.І.

Суть спору: про визнання банкрутом

Представники:

від боржника: голова ліквідаційної комісії Бояков І.М.

Товариство з обмеженою відповідальністю „Будівельна компанія „Едельвейс" звернулось до суду із заявою про порушення справи про банкрутство за скороченою процедурою, передбаченою ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" №4212-У1 від 22.12.2011р., з посиланням на те, що у зв'язку із неможливістю погашення кредиторської заборгованості в процедурі самостійної ліквідації, ліквідатором прийнято рішення 19.03.2013р. про звернення до суду із заявою.

У відповідності з нормами ч.1 ст. 11 вказаного Закону заява про порушення провадження у справі про банкрутство містить всі необхідні реквізити та у ній викладені всі обставини, що є підставою для звернення до суду.

Як передбачено ч.2 цієї статті Закону, до заяви боржника додано виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців щодо боржника від 12.04.2012; копія довідки про взяття на облік платника податків від 17.04.2012р.; докази сплати судового збору; копія Статуту боржника; докази проведення роботи ліквідаційною комісією в процедурі ліквідації за рішенням засновника, а саме: копії рішення №2 засновника про припинення діяльності від 10.01.2013р.; повідомлення про припинення юридичної особи та про порядок і строк звернення з кредиторськими вимогами до неї в „Бюлетні державної реєстрації" від 18.01.2013р.; заяви до ДПІ у Приморському районі м. Одеси Одеської області ДПС про припинення платника податків по формі №8-ОПП від 18.01.2013р.; докази наявності заборгованості перед кредитором (копії договору №12/124 від 20.09.2012р., рахунків-фактур від 02.10.2012р., видаткових накладних від 04.10.2012р., акту звірки взаєморозрахунків від 15.02.2013р.); повідомлення кредитору про припинення від 21.01.2013р.; лист кредитору про включення суми боргу до реєстру вимог кредиторів від 01.03.2013р.; витяг з ЄДРПОУ про внесення запису про припинення юридичної особи від 18.03.2013р; проміжний ліквідаційний баланс від 18.03.2013р.; реєстр вимог кредиторів; акт інвентаризації та оцінки майна від 18.03.2013р.; довідки про відсутність заборгованості по виплаті заробітної плати, із страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, по податках і зборах, по відшкодуванню шкоди життю та здоров'ю, виплати авторської винагороди; довідку про відсутність рухомого або нерухомого майна, яке належить боржнику на праві власності, а також майна, яке перебуває у заставі або є обтяженим у інший спосіб; відсутність на балансі підприємства державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до його статутного капіталу; протокол ліквідаційної комісії про затвердження проміжного ліквідаційного балансу від 18.03.2013; рішення ліквідатора про звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство від 19.03.2013р. у порядку ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ч.2 ст. 10 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" №4212-У1 від 22.12.2011р. вказує на право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи по банкрутство боржника та кредитора. Ч.3 цієї статті Закону передбачає, що справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Інша підстава передбачена ч.5 ст.11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" №4212-У1 від 22.12.2011р., згідно якої боржник зобов'язаний звернутись до господарського суду у разі, якщо під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі.

Ч.1 ст. 95 цього Закону передбачає, що якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується у порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутись до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Відповідно до ч.2 цієї статті Закону обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Відповідно до вимог ч.3 ст. 16 Закону у разі звернення до господарського суду боржника із заявою про порушення справи про банкрутство у підготовчому засіданні з'ясовуються ознаки неплатоспроможності боржника або її загрози.

Приймаючи до уваги те, що ліквідаційною комісією, створеною рішенням власника боржника встановлено недостатність вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію для задоволення вимог кредиторів, згідно проміжного ліквідаційного балансу заборгованість перед кредитором складає 72 019, 02 грн., майно у боржника відсутнє, судом встановлено наявність таких ознак.

Враховуючи викладене, суд встановив наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство, передбачених ст.ст. 10, 16, 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" №4212-У1 від 22.12.2011р. та введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Керуючись ст.ст. 1,2,9,10,11,16,19,95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" №4212-У1 від 22.12.2011р., ст.ст. 64,65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суддя, -

У Х В А Л И В:

1.Порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельна компанія „Едельвейс" (65125, м. Одеса, вул. Троїцька, буд. 10/1; код ЄДРПОУ 38155000).

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів (зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію).

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна н стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

Мораторій на задоволення вимог кредиторів застосовується до вимог кредиторів щодо відшкодування збитків, що виникли через відмову боржника від виконання правочинів (договорів) у процедурі санації.

Дія мораторію на задоволення вимог кредиторів не поширюється на вимоги поточних кредиторів; на виплату заробітної плати та нарахованих на ці суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю та життю громадян; на виплату авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги за виконавчими документами немайнового характеру, що зобов'язують боржника вчинити певні дії чи утриматись від їх вчинення.

Дія мораторію не поширюється на задоволення вимог кредиторів у разі одночасного задоволення вимог кредиторів у процедурі розпорядження майном керуючим санацією згідно з планом санації або ліквідатором у ліквідаційній процедурі в порядку черговості, встановленому цим Законом.

Звернення стягнення на майно боржника за вимогами, на які не поширюється дія мораторію, здійснюється виключно за ухвалою господарського суду, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство боржника.

3. Призначити засідання суду на 15.04.2013р. об 11.00

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду Одеської області четвертий поверх зал №9 (тел. 0482 307-966).

4. З моменту порушення провадження у справі про банкрутство:

пред'явлення конкурсними та забезпеченими кредиторами вимог до боржника та

їх задоволення може відбуватись лише у порядку, передбаченому цим Законом, та в межах провадження у справі про банкрутство;

пред'явлення поточними кредиторами вимог до боржника та їх задоволення може

відбуватись у випадку та порядку, передбачених цим Законом;

арешт майна боржника чи інші обмеження боржника щодо розпорядження належним йому майном можуть бути застосовані виключно господарським судом у межах провадження у справі про банкрутство;

корпоративні права засновників (учасників, акціонерів) боржника реалізуються з урахуванням обмежень, встановлених цим Законом;

задоволення вимог засновника (учасника) боржника - юридичної особи реалізуються з урахуванням обмежень, встановлених цим Законом;

задоволення вимог засновника (учасника) боржника - юридичної особи про виділення частки майна боржника у зв'язку з виходом із складу його учасників забороняється.

Ухвала є підставою для зупинення виконавчого провадження відповідно до ч.2 ст. 19 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалу надіслати кредитору ТОВ „Бізнес Альтана", боржнику, засновнику боржника Боякову І.М., ДПІ у Приморському районі м. Одеси Одеської області ДПС, Приморському районному суду м. Одеси, Одеському окружному адміністративному суду, Другому ВДВС в Приморському районі Одеського МУЮ, державному реєстратору Виконавчого комітету Одеської міської ради.

Ухвала про порушення провадження у справі набирає законної сили з моменту її винесення згідно з ч.4 ст. 8, ч.13 ст. 16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвала може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 91 Господарського процесуального кодексу України, ст. 8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя Грабован Л.І.

Дата ухвалення рішення03.04.2013
Оприлюднено08.04.2013
Номер документу30477795
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" №4212-У1 від 22.12.2011р.

Судовий реєстр по справі —916/745/13

Ухвала від 04.06.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 04.06.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 21.05.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 15.04.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 03.04.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 22.03.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні