Ухвала
від 04.04.2013 по справі 12/276
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 квітня 2013 року м. Київ К-38859/10

Колегія суддів Вищого адміністративного суду України в складі:

Головуючої: Гончар Л.Я.,

Суддів: Гордійчук М.П.,

Конюшка К.В.,

розглянувши у попередньому судовому засіданні адміністративну справу за касаційною скаргою ОСОБА_2 на ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 14 жовтня 2010 року у справі за позовом ОСОБА_2, інтереси якої представляє прокурор Дарницького району міста Києва до Міністерства освіти і науки України, Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства культури і туризму України, за участю третьої особи - Пенсійного фонду України, про визнання протиправними рішень, дій та бездіяльності, зобов'язання вчинити певні дії та відшкодування шкоди,

в с т а н о в и л а:

ОСОБА_2 звернулась до суду з позовом до Міністерства освіти і науки України, Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства культури і туризму України, за участю третьої особи - Пенсійного фонду України, про визнання протиправними рішень, дій та бездіяльності, зобов'язання вчинити певні дії та відшкодування шкоди.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 25 листопада 2009 року позовну заяву залишено без руху.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 08 грудня 2009 року позовну заяву залишено без розгляду.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 14 жовтня 2010 року апеляційну скаргу ОСОБА_2 на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 25 листопада 2009 року та ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 08 грудня 2009 року залишено без розгляду.

У поданій касаційній скарзі ОСОБА_2 із посиланням на порушення судами першої та апеляційної інстанцій норм процесуального права, просила скасувати судові рішення попередніх інстанцій.

Заслухавши доповідь судді Вищого адміністративного суду України стосовно обставин, необхідних для прийняття рішення судом касаційної інстанції, перевіривши і обговоривши доводи касаційної скарги та застосування судом апеляційної інстанції норм процесуального права, колегія суддів вважає, що скарга не підлягає задоволенню, з огляду на наступне.

Суд апеляційної інстанції, залишаючи без розгляду апеляційну скаргу позивача, виходив з недоведеності з боку заявника поважності причин пропуску нею строку апеляційного оскарження.

Колегія суддів погоджується з вказаною позицією суду апеляційної інстанції щодо наявності підстав для залишення апеляційної скарги без розгляду, з огляду на наступне.

Відповідно до частини третьої статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України в редакції, чинній на момент проголошення рішення суду першої інстанції, заява про апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії ухвали. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Судом апеляційної інстанції встановлено та доводами касаційної скарги не спростовано, що ухвали суду першої інстанції від 25 листопада 2009 року та від 08 грудня 2009 року проголошені в судових засіданнях, на яких була присутня позивач.

В той же час, апеляційну скаргу на вказані ухвали позивачем подано лише 01 березня 2010 року, тобто з пропущенням процесуального строку; поважності причин пропуску строку позивачем не обґрунтовано.

З урахуванням викладеного, колегія суддів вказує на обгрунтованість висновків суду апеляційної інстанції щодо наявності підстав для залишення апеляційної скарги без розгляду на підставі статті 186 Кодекс адміністративного судочинства України.

Доводи касаційної скарги висновків суду апеляційної інстанції не спростовують.

Правова оцінка встановлених обставин справи судом апеляційної інстанції дана вірно, порушень норм процесуального права при ухваленні оскаржуваного судового рішення судом апеляційної інстанції не допущено.

Одночасно з викладеним, зважаючи на те, що ухвали Окружного адміністративного суду міста Києва від 25 листопада 2009 року та від 08 грудня 2009 року по суті в апеляційному порядку не переглядалися, колегія суддів в силу положень статті 211 Кодексу адміністративного судочинства України не вбачає підстав для їх перегляду в касаційному порядку за вказаною касаційною скаргою.

Відповідно до частини третьої статті 220-1 Кодексу адміністративного судочинства України суд касаційної інстанції відхиляє касаційну скаргу і залишає рішення без змін, якщо відсутні підстави для скасування судового рішення.

Керуючись статтями 160, 167, 220, 220-1, 231 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів ,-

У Х В А Л И Л А :

Касаційну скаргу ОСОБА_2 відхилити, а ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 14 жовтня 2010 року залишити без змін.

Ухвала набирає законної сили через п'ять днів після направлення копій особам, які беруть участь у справі, та може бути переглянута в порядку ст.ст.235-238 Кодексу адміністративного судочинства України.

Судді:

СудВищий адміністративний суд України
Дата ухвалення рішення04.04.2013
Оприлюднено15.04.2013
Номер документу30643130
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —12/276

Ухвала від 06.06.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 10.05.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 04.04.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 20.03.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 21.01.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 11.02.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кротюк О.В.

Ухвала від 04.04.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Гончар Л.Я.

Ухвала від 01.04.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Гончар Л.Я.

Рішення від 15.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Прокопенко Л.В.

Ухвала від 23.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Прокопенко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні