Ухвала
від 18.04.2013 по справі 923/475/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, 42-06-22, 32-11-36


У Х В А Л А

"18" квітня 2013 р. Справа 923/475/13

Господарський суд Херсонської області у складі судді Задорожної Н.О., розглянувши заяву про вжиття заходів до забезпечення позову по справі

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "УкрАЗСстрой", м.Херсон

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Технопарк-Днепровський", м.Херсон

про зобов'язання до вчинення дій

Без виклику представників сторін

в с т а н о в и в:

Позивач ( ТОВ "УкрАЗСстрой", м.Херсон, код ЄДРПОУ 30570888) звернувся з позовом, у якому просить суд визнати незаконними дії відповідача (ТОВ "Технопарк-Днепровський", м.Херсон, код ЄДРПОУ 38481240) щодо недопуску працівників та автотранспорту ТОВ "УкрАЗСстрой" та його контрагентів на територію цілісного майнового комплексу, розташованого у м.Херсоні по вул.Домобудівній, 11.

Позивач також просить суд зобов'язати відповідача забезпечити безперешкодний доступ працівників та автотранспорту ТОВ "УкрАЗСстрой", м.Херсон, код ЄДРПОУ 30570888, а також його контрагентів на територію цілісного майнового комплексу, розташованого у м.Херсоні по вул.Домобудівній, 11.

Поряд з позовною заявою позивачем подано заяву про вжиття заходів до забезпечення позову, у зв'язку з чим вона розглядається господарським судом під час підготовки справи до розгляду в порядку ст.65 Господарського процесуального кодексу України.

Позов обгрунтовано тим, що на підставі укладених з фізичними та юридичною особами договорів оренди №4 від 01.11.2011р. та №010911-240-Б від 01.09.2011р. позивачем набуто право на користування нежилими приміщеннями арматурно-складального цеху (будівлі головного виробничого корпусу, другої черги (літ. А2) разом з цеховим оснащенням, загальною площею 1916,8 кв.м. та побутових приміщень у 10-му прольоті головного виробничого корпусу, загальною площею 60 кв.м., що розташовані за адресою: м.Херсон, вул.Домобудівна, 11.

Після відмови в участі по оплаті послуг охорони території цілісного майнового комплексу з огляду на відсутність у сторін правовідносин щодо оренди території зазначеного комплексу, позивачу, на підставі розпорядження керівника ТОВ "Технопарк-Днепровський", заблоковано вхід та в'їзд на територію майнового комплексу для працівників та належного ТОВ "УкрАЗСстрой" автотранспорту через прохідну КПП (пост №1) та офіс АБК (пост №2).

Зазначені дії були підставою для звернення до господарського суду з відповідним позовом про захист порушеного права.

Одночасно з поданим позовом позивач, посилаючись на положення статей 66, 67 ГПК України, звернувся з заявою про вжиття заходів до забезпечення позову, зокрема, просить заборонити відповідачу та будь-яким третім особам чинити перешкоди у доступі працівників та автотранспорту ТОВ "УкрАЗСстрой" та його контрагентів до орендованих останнім приміщень через територію цілісного майнового комплексу по вул.Домобудівна, 11 у м.Херсоні.

Необхідність забезпечення позову позивач мотивує тим, що відсутність можливості проїзду та проходу до орендованого майна унеможливлює здійснення належного догляду за цим майном та виконання статутної діяльності.

Невжиття заходів забезпечення значно ускладнить відновлення порушеного права позивача як добросовісного орендаря та може утруднити виконання рішення господарського суду у разі задоволення позову.

Обраний захід забезпечення позову позивач вважає адекватним, таким, що залежить від предмета позовної вимоги.

Надавши оцінку доводам позивача, врахувавши предмет та підстави позову, суд задовольняє подану ним заяву про вжиття заходів до забезпечення позову, врахувавши наступне.

Відповідно до статті 66 ГПК України господарський суд за заявою сторони має право вжити, передбачених статтею 67 цього Кодексу заходів до забезпечення позову.

Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Згідно положень абз.2 ч.1 ст.67 ГПК України позов забезпечується, у числі інших заходів, також і забороною відповідачеві вчиняти певні дії.

У пункті 1 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011р. №16 "Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову" зазначено, що у вирішенні питання про забезпечення позову господарський суд має здійснити оцінку обгрунтованості доводів заявника щодо необхідності вжиття відповідних заходів з урахуванням розумності, обгрунтованості і адекватності вимог заявника щодо забезпечення позову; забезпечення збалансованості інтересів сторін, а також інших учасників судового процесу; наявності зв'язку між конкретним заходом до забезпечення позову і предметом позовної вимоги, зокрема, чи спроможний такий захід забезпечити фактичне виконання судового рішення в разі задоволення позову; імовірності утруднення виконання або невиконання рішення господарського суду в разі невжиття таких заходів; запобігання порушенню у зв'язку із вжиттям таких заходів прав та охоронюваних законом інтересів осіб, що не є учасниками даного судового процесу.

Урахувавши співвідношення прав, про захист яких просить заявник, з заходом забезпечення, суд дійшов висновку про його адекватність та відповідність суті позовної вимоги.

Наявність фактичних обставин, з якими заявник пов'язує причини застосування заходу до забезпечення позову підтверджена розпорядженням директора ТОВ "Технопарк-Днепровський" від 04.04.2013р. Чаплинського А.В. про заборону з 08 квітня 2013р. проїзду автотранспорту та пропуск працівників ТОВ "УкрАЗСстрой" через прохідну КПП (пост №1) та офіс АБК (пост №2).

Судом також враховано, що обраний позивачем захід до забезпечення позову передбачений та відповідає заходам забезпечення позову, встановленим положеннями ст.67 ГПК України.

Керуючись ст.ст. 65, 66, 67, 86 ГПК України, суд

у х в а л и в:

1. Задовольнити подану позивачем заяву про вжиття заходів до забезпечення позову.

2. До вирішення спору заборонити товариству з обмеженою відповідальністю "Технопарк-Днепровський" (м.Херсон, вул.Запорізька, 140, код 38481240) та будь-яким третім особам чинити перешкоди у доступі працівників та в'їзд автотранспорту ТОВ "УкрАЗСстрой" ( м.Херсон, вул.Ладичука, 125, код ЄДРПОУ 30570888), а також його контрагентів до приміщень арматурно-складального цеху/будівля головного виробничого корпусу, другої черги /літ. А2 (разом з цеховим оснащенням), розташованим у м.Херсоні по вул.Домобудівна, 11, загальною площею 1916,8 кв.м., через територію цілісного майнового комплексу, який знаходиться по вул.Домобудівній, 11 у м.Херсоні.

3. Копії даної ухвали надіслати сторонам у справі, оригінал - ВДВС Комсомольського РУЮ.

Суддя Н.О. Задорожна

Дата ухвалення рішення18.04.2013
Оприлюднено18.04.2013
Номер документу30751981
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов'язання до вчинення дій Без виклику представників сторін

Судовий реєстр по справі —923/475/13

Рішення від 27.06.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Задорожна Н.О.

Постанова від 06.06.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 21.05.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 07.05.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 18.04.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Задорожна Н.О.

Ухвала від 18.04.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Задорожна Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні