Ухвала
від 26.04.2013 по справі 919/483/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

26 квітня 2013 року справа № 919/483/13

Суддя господарського суду міста Севастополя Щербаков С.О ., розглянувши матеріали позовної заяви Севастопольської міської Ради

(99011, м. Севастополь, вул. Леніна, 3)

до товариства з обмеженою відповідальністю «Фурор»

(99055, м. Севастополь, вул. Ген. Лебедя,2, кв.49)

про внесення змін до договору оренди земельної ділянки, -

ВСТАНОВИВ:

23.04.2013 Севастопольська міська Рада звернулась до господарського суду міста Севастополя з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «Фурор», в якому просить суд змінити умови договору оренди земельної ділянки від 03.05.2006, реєстраційний №040665900087, укладеного між позивачем та відповідачем, виклавши пункти Договору у відповідній редакції, зазначеній у позовній заяві.

Згідно з пунктом 3 частини першої статті 57 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Відповідно до частини другої статті 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до господарського суду позовної заяви немайнового характеру - 1 розмір мінімальної заробітної плати. Статтею 8 Закону України "Про державний бюджет України на 2013 рік" мінімальну заробітну плату з 1 січня встановлено на рівні 1147 гривень.

А отже, враховуючи те, що позовна заява містить вимогу немайнового характеру, позивач повинен був сплатити судовий збір у розмірі 1147,00 грн.

Також, разом з позовною заявою позивач надав клопотання про відстрочку сплати судового збору. Клопотання обґрунтовано тим, що видатки міської Ради, на підставі статті 89 Бюджетного кодексу України, здійснюються виключно за рахунок коштів місцевого бюджету. Сплата судового збору здійснюється відповідно з Порядком казначейського обслуговування місцевих бюджетів. У клопотанні також було зазначено, що судовий збір за подання позовної заяви до суду сплачується та перераховується на відповідний рахунок не Радою, а територіальним відділенням Державної казначейської служби. Таким чином, при проведенні казначейських операцій по сплаті судового збору має місце затримка платежу і видачі платіжного документу, яка не залежить від позивача. Також позивач зазначив, що фінансування відповідних статей витрат передбачено кошторисом не у повному обсязі, оскільки він не враховує поточних потреб зі сплати судового збору, які виникають на протязі фінансового року, що потребує внесення змін у рішення міської Ради про затвердження бюджету на поточний рік. У зв'язку з чим позивач позбавлений можливості оплатити судовий збір.

Відповідно до статті 8 Закону України "Про судовий збір", враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі.

Суд вважає за можливе відстрочити позивачу сплату судового збору у розмірі 1147,00 грн до 22.05.2013.

Перевіривши надані матеріали позовної заяви, суддя визнав їх достатніми для прийняття до розгляду.

Керуючись статтями 27, 61, 64, 65 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду і порушити провадження у справі.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Управління з питань земельних, водних відносин та містобудування Севастопольської міської Ради (99011, м. Севастополь, вул. Леніна,3).

3. Зобов`язати позивача надіслати на адресу третьої особи копію позовної заяви із доданими до неї документами та докази надіслання надати суду.

4. Зобов`язати третю особу надати суду пояснення щодо предмету позову.

5. Призначити справу до розгляду в судовому засіданні на 22 травня 2013 року об 11 год. 30 хв., яке відбудеться в приміщенні господарського суду міста Севастополя за адресою: м. Севастополь, вул. Л. Павліченко, 5.

Для пропуску у приміщення суду мати документ, який посвідчує особу (паспорт), підтверджує її повноваження та цю ухвалу.

6. У порядку підготовки справи до розгляду зобов'язати сторони надати суду в строк до 22.05.2013 :

позивача:

- оригінали документів, доданих до позовної заяви (для огляду в судовому засіданні);

- всі письмові докази, що стосуються предмету спору, в обґрунтування позовних вимог; акт прийому передачі земельної ділянки, рішення Севастопольської міської Ради №3701 від 13.02.2008, №6529 від 18.03.2009 та №7050 від 10.06.2009, положення про оренду земельних ділянок, затвердженого рішенням Севастопольської міської Ради №1326 від 13.09.2011;

- установчі документи: статут/положення/установчий договір, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку управління статистики про включення до Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України (оригінали - для огляду в судовому засіданні, належним чином засвідчені копії -для приєднання до матеріалів справи);

- документи, що підтверджують повноваження осіб, які представлятимуть інтереси позивача у судовому засіданні (оригінали - для огляду; належним чином засвідчені копії - для приєднання до матеріалів справи);

- довідку про наявність у позивача рахунків в установах банку;

відповідача:

- відзив на позов (із документальним та правовим обґрунтуванням викладених у ньому обставин), докази надсилання копії відзиву позивачеві;

- всі письмові докази, що стосуються предмету спору, в обґрунтування своїх пояснень чи заперечень проти позову;

- установчі документи: статут/положення/установчий договір, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку управління статистики про включення до Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України (оригінали -для огляду; належним чином засвідчені копії -для приєднання до матеріалів справи);

- документи, що підтверджують повноваження осіб, які представлятимуть інтереси відповідача у судовому засіданні (оригінали -для огляду; належним чином засвідчені копії -для приєднання до матеріалів справи);

- довідку про наявність рахунків в установах банку.

7. Відстрочити Севастопольській міській раді сплату судового збору у розмірі 1147,00 грн. до 22.05.2013.

Копії документів, що надаються до суду, повинні бути засвідчені належним чином, згідно з пунктом 5.27 Держстандарту України № 4163-2003 "Уніфікована Система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлювання документів", і подаються з супровідним листом.

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до пункту 5 статті 83 Господарського процесуального кодексу України господарський суд має право стягнути в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 1700,00 грн.) за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

Суддя /підпис/ С.О. Щербаков

СудГосподарський суд м. Севастополя
Дата ухвалення рішення26.04.2013
Оприлюднено29.04.2013
Номер документу30936980
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —919/483/13

Ухвала від 11.11.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Цвігун В. Л.

Постанова від 12.09.2013

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Латинін Олег Анатолійович

Ухвала від 29.07.2013

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Латинін Олег Анатолійович

Рішення від 26.06.2013

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Щербаков Сергій Олександрович

Ухвала від 10.06.2013

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Щербаков Сергій Олександрович

Ухвала від 26.04.2013

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Щербаков Сергій Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні