Ухвала
від 30.04.2013 по справі 816/1871/13-а
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

30 квітня 2013 рокум. ПолтаваСправа №816/1871/13-а

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Кукоби О.О.,

при секретарі - Марченко О.Є.,

за участю:

представника позивача - Данильця О.М.,

представника відповідача - Близнюка В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника відповідача про зупинення провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма "Даско" до Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Полтавської області Державної податкової служби про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Фірма "Даско" 08 квітня 2013 року звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Полтавської області Державної податкової служби про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення від 02 жовтня 2012 року №0012532301/1517.

У судовому засіданні 30 квітня 2013 року представником відповідача заявлено клопотання про зупинення провадження в адміністративній справі у зв'язку з необхідністю зібрання та надання до суду додаткових доказів у справі.

Представник позивача проти зупинення провадження в адміністративній справі не заперечував.

Заслухавши доводи представника відповідача та з'ясувавши думку представника позивача стосовно заявлено клопотання, суд дійшов наступних висновків.

За приписами статті 69 Кодексу адміністративного судочинства України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Докази суду надають особи, які беруть участь у справі.

Відповідно до положень частин другої, четвертої статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали.

Пунктом 4 частини другої статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено право суду зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

За таких обставин, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника відповідача та зупинити провадження в адміністративній справі №816/1871/13-а до 28 травня 2013 року.

При цьому, з метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи, доцільно витребувати від сторін додаткові докази.

Керуючись статтями 11, 69, 71, 156, 165 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма "Даско" обґрунтовані письмові пояснення щодо господарських операцій, по яким встановлено заниження позивачем зобов'язань зі сплати ПДВ, із зазначенням окремо кожної конкретно визначеної господарської операції, з посиланням на первинні документи бухгалтерського обліку, складені за результатами здійснення таких операцій, відображення такої операції в податковому та бухгалтерському обліку підприємства та відомостями про подальше використання придбаних послуг у власній господарській діяльності.

Витребувати від Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Полтавської області Державної податкової служби належним чином завірені копії: акта від 28 березня 2012 року №506/22-2/34979064, акта від 28 березня 2012 року №83/22-2/34979064, податкових декларацій з ПДВ ТОВ "Фірма "Даско" за відповідні звітні періоди, в яких встановлено порушення, з додатком №5 та реєстром виданих і отриманих податкових накладних; відомості баз даних ДПС по контрагенту - ТОВ "Монолітбудкомплект".

Витребувані документи надати до суду в строк до 24 травня 2013 року.

Клопотання представника відповідача про зупинення провадження у справі задовольнити.

Зупинити провадження в адміністративній справі №816/1871/13-а до 28 травня 2013 року.

Призначити наступне судове засідання у справі на 28 травня 2013 року о 10:00, що відбудеться в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою: вул. Пушкарівська, 9/26, м. Полтава, Полтавська область, 36039, зал судових засідань №4.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала в цій частині може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали з одночасним поданням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Ухвала в частині витребування доказів оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Повний текст ухвали виготовлено 30 квітня 2013 року.

Суддя О.О. Кукоба

Дата ухвалення рішення30.04.2013
Оприлюднено08.05.2013
Номер документу31045094
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —816/1871/13-а

Ухвала від 13.08.2013

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Водолажська Н.С.

Ухвала від 23.07.2013

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Водолажська Н.С.

Ухвала від 16.09.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Моторний О.А.

Постанова від 28.05.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 30.04.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 11.04.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні