Ухвала
від 26.04.2013 по справі 808/3615/13-а
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

Справа №808/3615/13-а

26 квітня 2013 року м. Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Дуляницька С.М., перевіривши матеріали адміністративного позову

Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг доПовного товариства Коржов І.М., Бубновець С.В. "Ломбард "Фараон" про стягнення штрафу, та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України, В С Т А Н О В И В :

Позивач - Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг - звернувся до суду з позовом до Повного товариства Коржов І.М., Бубновець С.В. "Ломбард "Фараон" про стягнення штрафу. Ухвалою судді від 05.04.2013 позовна заява залишалася без руху. Позивачу встановлювався строк для усунення недоліків позовної заяви до 25.04.2013. У вказаний строк позивач допущені недоліки усунув, відтак позовна заява вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких сторона є суб'єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно зі ст. 17 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства і відповідно до ч. 2 ст. 18 КАС України підсудний окружним адміністративним судам.

Суддею встановлено, що позивачем було дотримано передбачений ст. 99 КАС України строк звернення до адміністративного суду.

Таким чином, підстави для залишення позовної заяви без розгляду, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Під час підготовки справи до судового розгляду вжито заходи для всебічного та об'єктивного розгляду і вирішення справи: з'ясовано склад учасників адміністративного процесу; з'ясовано обставини, на які посилаються особи, що беруть участь у справі, як на підставу своїх вимог і заперечень; визначено факти, які необхідно встановити для вирішення спору.

Від сторін клопотань про визнання позову, відмову від позову повністю чи частково та щодо примирення не надійшло.

Підстав для розгляду справи в порядку письмового провадження немає.

Судом приймаються рішення про зобов'язання надати в строк до 13 травня 2013 р.:

позивачу: докази сплати (несплати) штрафу відповідачем станом на дату розгляду справи;

відповідачу: письмові заперечення проти позову та докази, які у нього є.

За таких обставин підготовче провадження необхідно закінчити та призначити справу до судового розгляду.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 107, 110, 120, 121, 160, 165 КАС України, суддя,-

У Х В А Л И В:

1. Відкрити провадження у справі 808/3615/13-а за позовом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг до Повного товариства Коржов І.М., Бубновець С.В. "Ломбард "Фараон" про стягнення штрафу.

2. Закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні в залі судового засідання Запорізького окружного адміністративного суду (м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, 65-в) 14 травня 2013 року на 09:10 год. Справа розглядається суддею одноособово.

3. Зобов'язати надати в строк до 13 травня 2013 року: позивача: докази сплати (несплати) штрафу відповідачем станом на дату розгляду справи; відповідача: письмові заперечення проти позову та докази, які у нього є. Запропонувати сторонам надати у судове засідання: всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі; довіреності на представників; документи про правовий статус сторін; витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців; належним чином засвідчені копії витребуваних документів -у справу, оригінали -суду для огляду.

4. Запропонувати відповідачу, у разі заперечення проти адміністративного позову, подати до 13 травня 2013 р. заперечення проти позову та докази на їх обґрунтування.

5. Копію даної ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі, разом з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки, встановлені статтями 49, 51 КАС України.

6. Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя С.М.Дуляницька

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.04.2013
Оприлюднено17.05.2013
Номер документу31210669
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/3615/13-а

Постанова від 14.05.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Дуляницька Світлана Мефодіївна

Ухвала від 26.04.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Дуляницька Світлана Мефодіївна

Ухвала від 05.04.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Дуляницька Світлана Мефодіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні