Ухвала
від 21.05.2013 по справі 812/4582/13-а
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

21 травня 2013 року№ 812/4582/13-а

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Дибова О.А., перевіривши матеріали адміністративного позову Прокурора м. Ровеньки Луганської області в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у м. Ровеньках Луганської області Державної податкової служби до Державного підприємства «Ровеньківський комбінат хлібопродуктів» Державного комітету України з державного матеріального резерву про стягнення заборгованості з податку на прибуток в розмірі 222578,00 грн., -

ВСТАНОВИВ:

18 травня 2013 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Прокурора м. Ровеньки Луганської області в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у м. Роженьках Луганської області Державної податкової служби до Державного підприємства «Ровеньківський комбінат хлібопродуктів» Державного комітету України з державного матеріального резерву про стягнення заборгованості з податку на прибуток в розмірі 222578,00 грн.

Відповідно до ст. 107 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи:

1) подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність;

2) має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником);

3) відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу;

4) належить позовну заяву розглядати в порядку адміністративного судочинства;

5) подано адміністративний позов у строк, установлений законом (якщо подано заяву про поновлення цього строку, то чи є підстави для її задоволення);

6) немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Статтею 106 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у позовній заяві зазначаються:

1) найменування адміністративного суду, до якого подається позовна заява;

2) ім'я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є;

3) ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі;

4) зміст позовних вимог згідно з частиною третьою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів;

5) у разі необхідності - клопотання про звільнення від сплати судового збору; про звільнення від оплати правової допомоги і забезпечення надання правової допомоги, якщо відповідний орган відмовив особі у забезпеченні правової допомоги; про призначення судової експертизи; про витребування доказів; про виклик свідків; заява про поновлення строку звернення до адміністративного суду тощо;

6) перелік документів та інших матеріалів, що додаються.

Згідно з ч.4 ст.106 КАС України позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати його підписання.

Згідно з ч.5 ст.106 КАС України, якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, вона підписана виконуючим обов'язки прокурора м. Ровеньки Луганської області юрист першого класу Ю.В. Святишенко без надання суду відповідного документу на підтвердження його повноважень на підписання позову.

За таких обставин, суд вважає за необхідне залишити позовну заяву без руху, надавши позивачу строк для усунення зазначених недоліків, шляхом надання суду відповідного документу, яким виконуючому обов'язки прокурора м. Ровеньки Луганської області юристу першого класу Ю.В. Святишенко надані повноваження на підписання позовної заяви.

Згідно зі ст. 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Таким чином, суд вважає необхідним надати позивачеві строк для усунення вказаних недоліків, попередивши, що у разі невиконання вимог суду, вказана позовна заява буде повернута позивачеві без розгляду.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов Прокурора м. Ровеньки Луганської області в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у м. Ровеньках Луганської області Державної податкової служби до Державного підприємства «Ровеньківський комбінат хлібопродуктів» Державного комітету України з державного матеріального резерву про стягнення заборгованості з податку на прибуток в розмірі 222578,00 грн. залишити без руху.

Запропонувати позивачу протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали надати до суду відповідний документ, яким виконуючому обов'язки прокурора м. Ровеньки Луганської області юрист першого класу Ю.В. Святишенко надані повноваження на підписання позовної заяви.

Роз'яснити позивачу, що у разі усунення недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надіслати особі, що звернулася із позовною заявою.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк позовну заяву повернути прокурору заявнику зі всіма доданим до неї документами.

Залишення позовної заяви без руху не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала про залишення позовної заяви без руху може бути оскаржена особою, яка подала позовну заяву.

Ухвала може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку скаргу не було подано. В інших випадках в строк, встановлений ст. 254 КАС України.

СуддяО.А. Дибова

Дата ухвалення рішення21.05.2013
Оприлюднено22.05.2013
Номер документу31312005
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/4582/13-а

Ухвала від 26.06.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.А. Дибова

Постанова від 06.06.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.А. Дибова

Ухвала від 28.05.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.А. Дибова

Ухвала від 21.05.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.А. Дибова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні