Ухвала
від 14.05.2013 по справі 14/5007/6-б/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "14" травня 2013 р. Справа № 14/5007/6-Б/12

За заявою Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області)

про визнання банкрутом

Суддя Костриця О.О.

В засіданні суду прийняли участь:

від кредиторів: Андрієвський В.О. - представник УПФУ в Червоноармйіському районі, дов. №114/01 від 09.01.2013р.;

від боржника: Ковтун Т.В. - ліквідатор

В провадженні господарського суду Житомирської області перебуває справа №14/5007/6-Б/12 про банкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області), порушена за правилами ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду від 30.08.2012р. було визнано банкрутом Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області), відкрито ліквідаційну процедуру Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області), призначено ліквідатором Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області) голову ліквідаційної комісії Ковтун Тетяну Василівну.

Ухвалою суду від 02.04.2013р. взято до відома проміжний звіт ліквідатора про проведення ліквідаційної процедури банкрута, розгляд справи відкладено, зобов'язано ліквідатора вчинити певні дії по справі.

17.04.2013р. до суду від УПФУ в Червоноармійському районі Житомирської області надійшов супровідний лист №1370/06 від 16.04.2013р. про направлення копії заяви ліквідатора про звільнення її від обов'язків ліквідатора СТОВ "Перемога" та протокол зборів комітету кредиторів у справі про банкрутство СТОВ "Перемога" від 12.04.2013р.

14.05.2013р. на адресу суду від арбітражного керуючого Сушкова Віктора Васильовича надійшла заява про згоду на призначення ліквідатором у справі №14/5007/6-Б/12 про банкрутство СТОВ "Перемога" з доданою до неї копією ліцензії Міністерства юстиції України на право провадження діяльності арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) серія АВ №600768 видана Сушкову В.В. 04.05.2012р.

Ліквідатор боржника в засіданні суду надала письмові пояснення голови комітету співвласників майна СТОВ "Перемога" Стрельченко Р.В. відносно обліку сільськогосподарської техніки (тракторів МТЗ-82 та МТЗ-80) у комітеті.

Крім того, ліквідатор надала звіт про проведену роботу.

Вищезазначений звіт ліквідатора було погоджено на засіданні комітету кредиторів боржника (протокол засідання комітету кредиторів боржника від 13.05.2013р.).

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів боржника від 12.04.2013р., присутніми членами комітету кредиторів було вирішено погодити звільнення від виконання обов'язків ліквідатора СТОВ "Перемога" Ковтун Т.П. та внести пропозицію господарському суду призначити ліквідатором боржника СушковаВ.В.

Дослідивши матеріали справи та надані в судовому засіданні документи, заслухавши учасників судового процесу, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

З 19.01.2013 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22 грудня 2011 року № 72/14-612/1-26, в новій редакції.

Отже, на момент розгляду справи набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011р. № 4212-VI відповідно до п. 1-1 Прикінцевих та перехідних положень якого:

- положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом;

- положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

З огляду на те, що провадження у даній справі було порушено до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011р., а також враховуючи те, що процедура ліквідації по даній справі була введена судом до набрання чинності даним Законом, при вирішення даної справи судом застосовуються положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14 травня 1992 року № 2343-XII в редакції, яка була чинною до 18.01.2013 року включно.

Відповідно до п. 2 ст.51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього ліцензії.

У зв'язку з чим, у випадках передбачених законодавством, голова ліквідаційної комісії, як ліквідатор боржника наділяється повноваженнями, які надаються, професійному арбітражному керуючому при призначенні останнього судом ліквідатором по справі та відповідно, голова ліквідаційної комісії, як ліквідатор боржника, набуває певного правового статусу.

Слід зазначити, що право на дострокове припинення повноважень ліквідатора встановлено приписами чинного законодавства.

Стаття 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачає право арбітражного керуючого подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх обов'язків.

Відповідно до ст.16 зазначеного вище Закону прийняття рішень з питань припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) належить до компетенції комітету кредиторів.

Відповідно до ст.3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну чи економічну освіту, володіє спеціальними знаннями та не є зацікавленою особою щодо боржника і кредиторів та діє на підставі ліцензії арбітражного керуючого, виданої уповноваженим органом у порядку, встановленому законом.

Як зазначалося вище, відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів боржника від 12.04.2013р., присутніми членами комітету кредиторів було вирішено погодити звільнення від виконання обов'язків ліквідатора СТОВ "Перемога" Ковтун Т.П. та внести пропозицію господарському суду призначити ліквідатором боржника Сушкова В.В.

Відповідна заява арбітражного керуючого Сушкова В.В. про згоду на призначення ліквідатором у справі №14/5007/6-Б/12 про банкрутство СТОВ "Перемога" та копія ліцензії Міністерства юстиції України на право провадження діяльності арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) серія АВ №600768 видана Сушкову В.В. 04.05.2012р. знаходяться в матеріалах справи.

З врахуванням викладеного, суд вважає за необхідне припинити повноваження голови ліквідаційної комісії Ковтун Т.В., як ліквідатора боржника та призначити ліквідатором СТОВ "Перемога" арбітражного керуючого Сушкова В.В.

Враховуючи вищевикладене, та з метою витребування додаткових доказів по справі, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти.

Керуючись ст.ст. 77,86 ГПК України, ст.ст.3-1, ст.16, 22-32, ст.51 Закону України "про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Припинити повноваження голови ліквідаційної комісії Ковтун Т.В., як ліквідатора боржника.

2. Призначити ліквідатором Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району) Сушкова В.В. (ліцензія Міністерства юстиції України на право провадження діяльності арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) серія АВ №600768 від 04.05.2012р., ідентифікаційний номер 2460022419, що проживає за адресою: м.Житомир, вул.Офіцерська, буд.12, кв.29).

3. Відкласти розгляд справи.

4. Призначити наступне засідання суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури на "02" липня 2013 р. о 10:00 в приміщенні господарського суду Житомирської області, каб. №407.

5. Гр. Ковтун Т.В. передати арбітражному керуючому (ліквідатору) Сушкову В.В. матеріали діяльності здійснення ліквідаційної процедури банкрута: бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатку, штампи, матеріальні та інші цінності.

6. Зобов'язати арбітражного керуючого Сушкова В.В. забезпечити виконання повноважень ліквідатора у справі про банкрутство СТОВ "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району), в порядку, визначеному ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та належне виконання заходів, передбачених ст.ст. 29-31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", спрямованих на задоволення вимог кредиторів.

7. Ліквідатору надати господарському суду :

- акт прийому-передачі від колишнього ліквідатора боржника Ковтун Т.В. матеріалів діяльності здійснення ліквідаційної процедури банкрута: бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатку, штампи, матеріальні та інші цінності;

- докази звернення до державного реєстратора з запитом щодо внесення до Єдиного державного реєстру відомостей про ліквідатора Сушкова Віктора Васильовича (ліцензія Міністерства юстиції України на право провадження діяльності арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) серія АВ №600768 від 04.05.2012р., ідентифікаційний номер 2460022419, що проживає за адресою: м.Житомир, вул.Офіцерська, буд.12, кв.29), як керівника Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (місцезнаходження:12052, Житомирська область, Червоноармійський район, с.Стрибіж, вул.Леніна, 1 , ідентифікаційний код 03745628), як особу уповноважену представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами та особу, яка має право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори; відповідний витяг з ЄДР надати суду.

- звіт про проведену роботу, підтверджений документально та затверджений на засіданні комітету кредиторів боржника;

- докази передачі об'єктів соціальної сфери, що обліковуються на балансі банкрута до комунальної власності Стрибізької сільської ради;

- докази передачі внутрішньогосподарської меліоративної мережі на баланс територіальної громади;

- довідку інспекції по Держтехнагляду відносно того, за ким зареєстровано право власності на сільськогосподарську техніку (трактори МТЗ-82 та МТЗ-80);

- за результатами проведеної роботи, згідно зі ст.32 зазначеного Закону, подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків (доказів, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимоги кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення; пояснювальну записку ліквідатора до ліквідаційного балансу).

Уповноваженим представникам кредиторів та ліквідатору з'явитись в засідання суду.

Ухвала господарського суду набирає законної сили у встановленому законом порядку.

Суддя Костриця О.О.

1-до справи;

2- Ковтун Т.В. (реком.)

3-Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Володарсько-Волинському районі

4-УПФУ в Червоноармійському районі

5-Червоноармійський районний центр зайнятості

6-Володарсько-Волинській МДПІ

7- Державному реєстратору Червоноармійська РДА (реком.)

8- ліквідатору Сушкову В.В.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення14.05.2013
Оприлюднено22.05.2013
Номер документу31325085
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/5007/6-б/12

Ухвала від 29.10.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.09.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 02.07.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 14.05.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 17.01.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 11.12.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 15.11.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 26.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні