Ухвала
від 19.09.2013 по справі 14/5007/6-б/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "19" вересня 2013 р. Справа № 14/5007/6-Б/12

За заявою Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району)

про визнання банкрутом

Суддя Костриця О.О.

В засіданні суду прийняли участь:

від кредиторів: Андрієвський В.О. - представник УПФУ в Червоноармійському районі, дов. №114/01 від 09.01.2013р.;

від боржника: Сушков В.В. - ліквідатор

присутні: Стрельченко Р.В.-голова комітету співвласників майнових паїв СТОВ "Перемога",

Ковтун Т.В.- колишній ліквідатор - голова ліквідаційної комісії СТОВ "Перемога"

В провадженні господарського суду Житомирської області перебуває справа №14/5007/6-Б/12 про банкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області), порушена за правилами ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду від 30.08.2012р. було визнано банкрутом Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області), відкрито ліквідаційну процедуру Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області), призначено ліквідатором Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області) голову ліквідаційної комісії Ковтун Тетяну Василівну.

Ухвалою суду від 14.05.2013р. припинено повноваження голови ліквідаційної комісії Ковтун Т.В., як ліквідатора боржника; призначено ліквідатором Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району) Сушкова В.В., відкладено розгляд справи.

19.09.2013р. до суду від ліквідатора надійшло клопотання про продовження ліквідаційної процедури СТОВ "Перемога" на один місяць.

При вирішення даної справи судом застосовуються положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14 травня 1992 року № 2343-XII в редакції, яка була чинною до 18.01.2013 року включно.

Присутній в засіданні суду колишній ліквідатор - голова ліквідаційної комісії Ковтун Т.В. надала письмові пояснення щодо правових підстав передачі майна, яке не підлягало паюванню та майна резервного фонду до майна співвласників майнових паїв (а.с.146-149 том 4).

Ліквідатор в засіданні суду надав проміжний звіт про хід ліквідаційної процедури станом на 19.08.2013р., в якому, зокрема, зазначає, що на його запити надійшли листи від КП "Новоград-Волинське МБТІ", Відділення PEP м.Новоград-Волинський УДАІ УМВС України в Житомирській області, відділу Держземагентства у Червоноармійському районі Житомирської області, Державної інспекції сільського господарства в Житомирській області, відділу ДВС Червоноармійського районного управління юстиції, Червоноармійського відділення Володарсько-Волинської МДПІ.

Ліквідатор також надав проміжний звіт про хід ліквідаційної процедури станом на 16.09.2013р., в якому, зокрема, повідомив, що вжито заходи щодо отримання від банківської установи ПАТ "ПриватБанк" інформації про рух коштів на розрахунковому рахунку СТОВ "Перемога" за період з 01.08.2012р. по 30.07.2013р., що відображає надходження та витрачання грошових коштів підприємства-банкрута.

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів СТОВ "Перемога" від 16.09.2013р. присутніми членами комітету кредиторів було вирішено:

1. Прийняти до відома інформацію арбітражного керуючого Сушкова В.В. про хід ліквідаційної процедури СТОВ "Перемога". Претензій щодо проведення ліквідаційної процедури нема.

2. Продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута СТОВ "Перемога" на один місяць.

В засіданні суду розглядається клопотання ліквідатора про продовження ліквідаційної процедури СТОВ "Перемога" на один місяць.

Ліквідатор боржника в засіданні суду підтримав вищезазначене клопотання, разом з тим, вимоги ухвали суду від 02.07.2013р. виконав частково.

Господарський суд, розглянувши вищезазначене клопотання ліквідатора про продовження ліквідаційної процедури СТОВ "Перемога" на один місяць, прийшов до висновку продовжити строк ліквідаційної процедури на один місяць з 30.09.2013р. по 30.10.2013р. включно.

В свою чергу, у ч.3 ст.24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" зазначено, що ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим законом та іншими нормативно - правовими актами.

Таким чином, зміст ч.2 ст.22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у взаємозв'язку, взаємозумовленості та взаємозалежності із ч.3 ст.24 цього Закону чітко і недвозначно вказує на те, що ліквідатор боржника здійснює свої повноваження в межах строку процедури ліквідації.

Відповідно, чинність повноважень ліквідатора та строк процедури ліквідації поняття взаємопов'язані, взаємозумовлені та взаємозалежні.

Тому, з врахуванням конкретних обставин цієї справи, з метою недопущення правової невизначеності для учасників провадження у справі про банкрутство, третіх осіб, на права та обов'язки яких впливають чи можуть вплинути судові рішення у справі про банкрутство чи інші обставини, пов'язані з банкрутством боржника, господарський суд прийшов до висновку продовжити строк виконання повноважень ліквідатора Сушкова В.В. на один місяць з 30.09.2013р. по 30.10.2013р. включно.

Враховуючи викладене та з метою витребування додаткових доказів по справі, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти.

Керуючись ст.ст.77,86 ГПК України та ст.ст.22-32, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності божника або визнання його банкрутом", господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання ліквідатора про продовження ліквідаційної процедури СТОВ "Перемога" на один місяць.

2. Продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута СТОВ "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району) на один місяць з 30.09.2013р. по 30.10.2013р. включно.

3. Продовжити строк повноважень ліквідатора СТОВ "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району) Сушкова В.В. на один місяць з 30.09.2013р. по 30.10.2013р. включно.

4. Відкласти розгляд справи.

5. Призначити наступне засідання суду на "29" жовтня 2013 р. о 10:00 в приміщенні господарського суду Житомирської області, каб. №407.

6. Ліквідатору надати господарському суду :

- звіт про проведену роботу, підтверджений документально та затверджений на засіданні комітету кредиторів боржника;

- докази передачі внутрішньогосподарської меліоративної мережі на баланс територіальної громади;

- дослідити питання правомірності передачі майна, яке не підлягало паюванню та майна резервного фонду до майна співвласників майнових паїв;

- інформацію щодо майна - житлового будинку в с.Стрибіж, по вул. Леніна №9, який перебував в пайовому фонді співвласників майнових паїв;

- докази впорядкування архівної документації;

- систематизований перелік майна, що залишилось на балансі боржника, а також відомості відносно майна, яке передане/реалізоване, з посиланням на документи, на підставі яких були вчинені відповідні дії;

- письмові пояснення відносно різної вартості визначеної експертною оцінкою об'єкту нерухомості - прибудови майстерні тракторного парку;

- за результатами проведеної роботи, згідно зі ст.32 зазначеного Закону, подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків (доказів, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимоги кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення; пояснювальну записку ліквідатора до ліквідаційного балансу).

Уповноваженим представникам кредиторів та ліквідатору з'явитись в засідання суду.

Ухвала господарського суду набирає законної сили у встановленому законом порядку.

Суддя Костриця О.О.

1-до справи

2-Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Володарсько-Волинському районі

3-УПФУ в Червоноармійському районі

4-Червоноармійський районний центр зайнятості

5-Червоноармійському відділенню Володарсько-Волинської МДПІ

6- ліквідатору Сушкову В.В.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення19.09.2013
Оприлюднено27.09.2013
Номер документу33725134
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/5007/6-б/12

Ухвала від 29.10.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.09.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 02.07.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 14.05.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 17.01.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 11.12.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 15.11.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 26.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні