Ухвала
від 29.10.2013 по справі 14/5007/6-б/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



* 10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, ' 481-620

УХВАЛА

від "29" жовтня 2013 р. № 14/5007/6-Б/12

За заявою Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району)

про визнання банкрутом

Суддя Костриця О.О.

Присутні:

від кредиторів: Андрієвський В.О. - представник УПФУ в Червоноармійському районі, дов. №114/01 від 09.01.2013р.;

від боржника: Сушков В.В. - ліквідатор

В провадженні господарського суду Житомирської області перебуває справа №14/5007/6-Б/12 про банкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області), порушена за правилами ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду від 30.08.2012р. було визнано банкрутом Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області), відкрито ліквідаційну процедуру Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області), призначено ліквідатором Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області) голову ліквідаційної комісії Ковтун Тетяну Василівну.

Ухвалою суду від 14.05.2013р. припинено повноваження голови ліквідаційної комісії Ковтун Т.В., як ліквідатора боржника; призначено ліквідатором Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району) Сушкова В.В.

Ухвалою суду від 19.09.2013р. було зокрема продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута СТОВ "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району) на один місяць з 30.09.2013р. по 30.10.2013р. включно, продовжено строк повноважень ліквідатора СТОВ "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району) Сушкова В.В. на один місяць з 30.09.2013р. по 30.10.2013р. включно, відкладено розгляд справи, зобов'язано ліквідатора боржника вчинити певні дії по справі та надати витребувані судом документи.

З 19.01.2013 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22 грудня 2011 року № 4212-VI.

Відповідно до п. 1-1 Прикінцевих та перехідних положень вищезазначеного Закону, положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом.

Абзацом третім п.1-1 вищезазначених положень передбачено, що положення цього закону, які регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

З огляду на те, що провадження у даній справі було порушено до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011р. №4212-VI, а також враховуючи ту обставину, що процедура ліквідації по даній справі була введена судом до набрання чинності вищезазначеного Закону, при вирішення судом даної справи застосовуються положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14 травня 1992 року за № 2343-XII в редакції, яка була чинною до 18.01.2013 року включно.

29.10.2013р. на адресу суду від Володарсько-Волинської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області надійшла заява, в якій податкова інспекція просить замінити кредитора по справі Володарсько-Волинську МДПІ Житомирської ДПС її правонаступником Володарсько-Волинською ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області.

До заяви долучено документи на підтвердження правонаступництва Володарсько-Волинської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області прав та обов'язків Володарсько-Волинської МДПІ Житомирської ДПС.

В судовому засіданні розглядається заява Володарсько-Волинської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області про заміну кредитора по справі від 28.10.2013р.

Представник Володарсько-Волинської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області в засідання суду не з'явився.

Представник кредитора, ліквідатор боржника в засіданні суду заперечень щодо даної заяви не надали.

Дослідивши вищезазначену заяву Володарсько-Волинської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області, господарський суд вважає за необхідне її задовольнити, виходячи з наступного.

Згідно змін до положення про Володарсько-Волинську ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області, затверджених наказом Міндоходів від 16.08.2013р. №369, Володарсько-Волинська ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області є правонаступником усіх прав та обов'язків Володарсько-Волинської МДПІ Житомирської ДПС.

Статтею 25 ГПК України передбачено, що у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

З огляду на зазначене, господарський суд приходить до висновку про заміну Володарсько-Волинської МДПІ Житомирської ДПС його процесуальним правонаступником - Володарсько-Волинською ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області.

29.10.2013р. до суду від Володарсько-Волинської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області надійшла заява, в якій податкова інспекція повідомляє, що не заперечує проти затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу СТОВ "Хлібороб" та припинення провадження по справі.

Ліквідатор боржника в засіданні суду надав звіт ліквідатора, з підтверджуючими документами, зокрема, ліквідаційним балансом, станом на 28.10.2013р.

Також, ліквідатор боржника в засіданні суду надав протокол засіданні комітету кредиторів від 28.10.2013р., відповідно до якого присутніми членами комітету кредиторів було вирішено встановити оплату послуг ліквідатору Сушкову В.В. в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень по справі, починаючи з 14.05.2013р.

В засіданні суду ліквідатор боржника Сушков В.В. підтримав клопотання про встановлення йому оплати послуг.

Суд розглянувши вищезазначене клопотання, вважає за необхідне його задовольнити, виходячи з наступного.

Згідно абз. 4 ч. 4 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражному керуючому належить право отримувати винагороду в розмірі і порядку, передбачених цим Законом. Аналізуючи частини 10-14 ст. 3-1 даного Закону можна дійти висновку, що законодавець у поняття "винагорода" включає:

- оплату послуг арбітражного керуючого;

- відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків;

- додаткову винагороду.

Під оплатою послуг арбітражного керуючого треба розуміти виплату арбітражному керуючому (розпоряднику майна, керуючому санацією, ліквідатору) грошових сум кредитором (ами), комітетом кредиторів або боржником відповідно до вимог Закону або рішення комітету кредиторів.

При цьому законодавець обумовлює допустимі межі розміру оплати послуг арбітражного керуючого: не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч. 12 ст. 3-1 вищезазначеного Закону встановлений комітетом кредиторів розмір оплати послуг підлягає обов'язковому затвердженню господарським судом.

Ухвала господарського суду про затвердження розміру оплати послуг арбітражного керуючого носить правовстановлюючий характер для подальшого використання її приписів арбітражним керуючим при поданні заяви для затвердження звіту про оплату послуг, який також підлягає затвердженню господарським судом згідно ч.14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Господарський суд не вправі виходити за межі заявлених вимог за відсутності клопотання (заяви) заінтересованої сторони, в даному випадку, арбітражного керуючого.

Як зазначалося вище, відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів боржника від 28.10.2013 року було зокрема вирішено встановити оплату послуг ліквідатору Сушкову В.В. з 14.05.2013р., в розмірі подвійного розміру мінімальної заробітної плати за місяць.

Таким чином, суд вважає за необхідне встановити оплату праці арбітражному керуючому Сушкову В.В. в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним повноважень, починаючи з 14.05.2013р.

В судовому засіданні розглядалось клопотання ліквідатора про затвердження звіту про оплату послуг арбітражного керуючого ліквідатора СТОВ "Хлібороб" Сушкова В.В. за період з 14.05.2013р. по 28.10.2013р. в сумі 6373,42 грн.

В засіданні суду арбітражний керуючий Сушков В.В. вищезазначене клопотання підтримав у повному обсязі.

Представник кредитора в засіданні суду проти затвердження звіту про оплату послуг ліквідатора заперечень не висловив.

Перевіривши матеріали справи, розглянувши клопотання арбітражного керуючого Сушкова В.В., заслухавши арбітражного керуючого, суд прийшов до висновку зазначити наступне.

Відповідно до ч. 12 статті 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за період від дня винесення господарським судом ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство і до дня першого засідання комітету кредиторів, на якому встановлюється розмір оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого, здійснюється кредитором або боржником, за заявою якого порушено справу, у максимальному розмірі, визначеному цією статтею.

Кредитори можуть створювати фонд для оплати послуг, відшкодування витрат та виплати додаткової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна, керуючому санацією, ліквідатору). Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджуються ухвалою господарського суду (ч.13 ст. 3-1 вищезазначеного Закону).

Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого затверджується рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду.

Ухвалою суду від 28.10.2013р. було, зокрема, затверджено оплату послуг арбітражному керуючому - ліквідатору Сушкову В.В. в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним повноважень, починаючи з 14.05.2013 р.

Таким чином, арбітражний керуючий Сушков В.В. виконував обов'язки ліквідатора по справі №14/5007/6-Б/12 про визнання банкрутом СТОВ "Перемога" з 14.05.2013р. по 28.10.2013р.

З матеріалів справи вбачається, що на розгляд комітету кредиторів арбітражним керуючим Сушковим В.В. був наданий звіт про оплату послуг арбітражного керуючого під час виконання обов'язків ліквідатора по справі №14/5007/6-Б/12 за період з 14.05.2013р. по 28.10.2013р. в сумі 6373,42 грн.

На засіданні комітету кредиторів боржника 28.10.2013р. (протокол засідання комітету кредиторів, а.с.224 том 4) членами комітету кредиторів боржника одноголосно був затверджений звіт про оплату послуг ліквідатора Сушкова В.В. під час виконання обов'язків ліквідатора по справі №14/5007/6-Б/12 за період з 14.05.2013р. по 28.10.2013р. в сумі 6373,42грн.

В своєму клопотанні арбітражний керуючий Сушков В.В. просить суд затвердити звіт про оплату послуг ліквідатора за період з 14.05.2013р. по 28.10.2013р. в сумі 6373,42 грн.

Як встановлено з поданих суду доказів та пояснень арбітражного керуючого Сушкова В.В., оплата послуг ліквідатора СТОВ "Перемога" була нарахована в період виконання ним обов'язків ліквідатора даного підприємства - з 14.05.2013р. по 28.10.2013р. в розмірі 6373,42 грн., виходячи з розміру двох мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством.

За таких обставин, суд вважає за необхідне затвердити звіт про оплату послуг арбітражного керуючого Сушкова В.В. під час виконання обов'язків ліквідатора боржника по справі №14/5007/6-Б/12 за період з 14.05.2013р. по 28.10.2013р. в розмірі 6373,42 грн.

Як зазначалося вище, у судовому засіданні ліквідатор надав на затвердження звіт ліквідатора, з підтверджуючими документами та ліквідаційний баланс боржника станом на 28.10.2013р.

Згідно до протоколу засідання комітету кредиторів боржника від 28.10.2013р. було вирішено затвердити звіт та ліквідаційний баланс СТОВ "Перемога" станом на 28.10.2013р. та звернутись до господарського суду Житомирської області з клопотанням про ліквідацію юридичної особи - банкрута СТОВ "Перемога" та припинення провадження у справі про банкрутство №14/5007/6-Б/12.

Ліквідатор в судовому засіданні заявив клопотання про затвердження остаточного звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута.

Представник кредитора не надав заперечень відносно затвердження остаточного звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута.

Окрім того, представник УПФУ в Червоноармійському районі в засіданні суду надав довідку №3392/06 від 28.10.2013р., в якій управління повідомляє, що заборгованість перед УПФУ в Червоноармійському районі на загальну суму 107603,17грн. станом на 28.10.2013р. не сплачена. Також, управління просить суд затвердити звіт ліквідатора СТОВ "Перемога" Сушкова В.В., ліквідувати юридичну особу-банкрута.

Як вбачається з матеріалів справи та наданих ліквідатором протоколів засідання комітету кредиторів, уповноважений представник кредитора своїх заперечень щодо затвердження звіту та ліквідаційного балансу не висловили. Окрім того, на адресу суду жодних письмових заперечень від інших кредиторів щодо затвердження звіту та ліквідаційного балансу не надходило.

Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, матеріали справи та подані документи, заслухавши ліквідатора, господарський суд,-

ВСТАНОВИВ:

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Перемога" зареєстроване Червоноармійською районною державною адміністрацією 01.03.2000р., номер запису про включення відомостей про юридичну особу до ЄДР 13021200000000219, юридична адреса: 12052, Житомирська область, Червоноармійський район, с.Стрибіж, вул.Леніна, 1 , ідентифікаційний код 03745628.

Відповідно до п.1.2. статуту СТОВ "Перемога" товариство є юридичною особою.

Згідно п.1.5. статуту Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (нова редакція), засновниками товариства є:

- Фізична особа - Заріцький Василь Сергійович, місце проживання: 12052, Житомирська обл., Червоноармійський р-н., с.Слобідка, вул.Садова, 1, ідентифікаційний номер 2336702359.

- Фізична особа - Кравчук Микола Федорович, місце проживання: 12052, Житомирська обл., Червоноармійський р-н, с.Слобідка, вул.Садова, 1, ідентифікаційний номер 1758307770.

- Фізична особа - Ткачук Василь Олександрович, місце проживання: 12052, Житомирська обл., Червоноармійський р-н, с.Стрибіж, вул.Шкільна 1. ідентифікаційний номер 2088104279.

- Фізична особа - Терещук Володимир Григорович, місце проживання: 12052, Житомирська обл., Червоноармійський р-н, с.Стрибіж, вул.Річна,2, ідентифікаційний номер 2718902839.

- Фізична особа - Ковтун Віра Опанасівна, місце проживання: 12052, Житомирська обл., Червоноармійський р-н, с.Стрибіж, вул.Огородня,3, ідентифікаційний номер 1845817901.

- Фізична особа - Ковтун Тетяна Василівна, місце проживання: 12052, Житомирська обл., Червоноармійський р-н, с.Стрибіж, вул.3арічна,8, ідентифікаційний номер 2345103829.

- Фізична особа - Колесник Леонід Михайлович, місце проживання: 12052, Житомирська обл., Червоноармійський р-н, с.Стрибіж, вул.Огородня,4, ідентифікаційний номер 21 1 1403577.

- Фізична особа - Андрійчук Галина Миколаївна, місце проживання: 12052, Житомирська обл., Червоноармійський р-н. с.Стрибіж, вул.Огородня,2, ідентифікаційний номер 21 57604409.

- Фізична особа - Прокопчук Станіслав Савич, місце проживання: 12052, Житомирська обл., Червоноармійський р-н, с.Стрибіж, вул.Леніна,2, ідентифікаційний номер 1575201 196.

- Фізична особа - Ткачук Василь Олександрович, місце проживання 12052, Житомирська обл., Червоноармійський р-н., с.Стрибіж, вул.Шкільна, 1, ідентифікаційний номер 2088104279.

- Фізична особа - Стрельченко Андрій Юхимович, місце проживання: 12052, Житомирська обл., Червоноармійський р-н., с.Стрибіж, вул.Чапаєва,20, ідентифікаційний номер 1652801851.

Відповідно до п.14.1 статуту СТОВ "Перемога" припинення діяльності товариства відбувається шляхом реорганізації (злиття, приєднання, розподілу, перетворення) чи ліквідації.

Ліквідація товариства проводиться в наступних випадках: за рішенням зборів учасників; у випадку визнання товариства банкрутом; в інших випадках, передбачених чинним в Україні законодавством (п. 14.3. статуту СТОВ "Перемога" ).

Із протоколу №6 від 04.12.2011р. зборів засновників СТОВ "Перемога" (а.с.9 том 1), зокрема, вбачається, що зборами засновників було вирішено прийняти рішення про ліквідацію СТОВ "Перемога", шляхом банкрутства; обрано ліквідаційну комісію в кількості 3 чол., а саме: Ковтун Т.В., Андрійчук Г.М., Колесник Л.М.; затвердити ліквідаційний баланс СТОВ"Перемога"; обрати головою ліквідаційної комісії Ковтун Т.В. і обрати її представником в господарському суді, а секретарем Колесник Л.М.

Ухвалою господарського суду від 29.05.2012р. було порушено провадження у справі №14/5007/6-Б/12 про банкрутство СТОВ "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області).

Постановою господарського суду від 30.08.2012р. було визнано банкрутом СТОВ "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області), відкрито ліквідаційну процедуру СТОВ "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області), призначено ліквідатором СТОВ "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області) голову ліквідаційної комісії Ковтун Тетяну Василівну.

Ухвалою суду від 17.01.2013р. затверджено реєстр вимог кредиторів.

Ухвалою суду від 14.05.2013р. припинено повноваження голови ліквідаційної комісії Ковтун Т.В., як ліквідатора боржника; призначено ліквідатором Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району) Сушкова В.В.

Оголошення про визнання СТОВ "Перемога" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором банкрута Ковтун Т.В. та інформація щодо заявлення вимог кредиторів протягом тридцяти днів з моменту публікації оголошення, було опубліковано в офіційному друкованому органі, газеті "Голос України" №175 (5425) від 19.09.2012р.

В період здійснення своїх повноважень ліквідатором здійснювались заходи, спрямовані на виявлення майнових активів у банкрута передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

За результатами вжитих заходів, спрямованих на виявлення майнових активів боржника, ліквідатором встановлено наступне.

26.06.2013р. на підставі акту передачі-приймання ліквідатором Сушком В.В. було отримано від голови ліквідаційної комісії боржника документи згідно з переліком, печатку і штамп підприємства ( а.с.103 том 4).

Як вбачається з матеріалів справи, всі розрахункові рахунки боржника відкриті в банківських установах, було закрито (а.с. 14, а.с 124 том 3)

Згідно довідки Новоград-Волинського ВРЕР №506 від 29.06.2013р. за СТОВ "Перемога" в Новоград-Волинському ВРЕР станом на 29.06.2013р. транспортні засоби не зареєстровані (а.с.29 том 5).

Відповідно до довідки Відділу Держземагентства у Червоноармійському районі №01-32/895 від 21.06.2013р., згідно державної статистичної звітності (форми 6-зем) станом на 01.01.2013р. на території Червоноармійського району за СТОВ "Перемога", земельні ділянки у власності та користуванні не рахуються (а.с.31 том 5).

Згідно довідки Державної Інспекції сільського господарства в Житомирській області №1921 від 08.07.2013р., сільськогосподарська техніка за СТОВ "Перемога" не зареєстрована (а.с.30 том 5).

Відповідно до витягу з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, щодо СТОВ "Перемога" (а.с.128-129 том 1) вбачається, що у Єдиному реєстрі відомості відсутні.

Згідно витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, щодо СТОВ "Перемога" (а.с.120-127 том 1) вбачається, що у реєстрі відомості відсутні.

Відповідно до витягу з Державного реєстру правочинів, щодо СТОВ "Перемога" (а.с.116 том 1) вбачається, що у Єдиному реєстрі правочинів інформація відсутня.

Довідкою ВДВС Червоноармійського РУЮ №2-24/2340 від 25.06.2013р. повідомлено про відсутність на виконанні у відділі виконавчих документів про стягнення заборгованості з СТОВ "Перемога", фактів звернення про стягнення заборгованості по заробітній платі не було, арешт з банківських рахунків знято, обмеження та заборона щодо розпорядження майном не накладались (а.с. 166 том 4).

Володарсько-Волинською ОДПІ повідомлено, що активи СТОВ «Перемога» під адміністративним арештом або в податковій заставі не перебувають. До порушення провадження у справі про банкрутство активи СТОВ «Перемога» не вилучались для продажу в рахунок погашення податкового боргу , аукціон (торги) по реалізації майна не проводились (довідка №1675/10/17-01 від 14.0.2013р., а.с. 165 том 4).

В ході ліквідаційної процедури ліквідатором були виявлені об'єкти соціальної сфери, які не підлягають включенню у ліквідаційну масу, а повинні бути передані у комунальну власність Стрибізької сільської ради та Червоноармійської районної ради.

Рішенням двадцять третьої сесії шостого скликання Стрибізької сільської ради Житомирської області від 05.02.2013р. "Про передачу об'єктів соціальної сфери" було вирішено: здійснити передачу об'єктів соціальної сфери, а саме: артскважина с.Слобідка, картини в бібліотеці с.Слобідка, частина приміщення клубу де розміщена бібліотека с.Слобідка, побуткомбінат, ставки, що знаходились на балансі СТОВ "Перемога" в комунальну власність територіальної громади, із взяттям на баланс Стрибізької сільської ради (а.с.92 том 4).

Рішенням двадцять першої сесії шостого скликання Червоноармійської районної ради Житомирської області від 26.09.2013р. "Про прийняття внутрішньогосподарських осушувальних та меліоративних систем у спільну власність територіальних громад сіл, селищ району" було вирішено: прийняти безоплатно у спільну власність територіальних громад сіл, селищ району внутрішньогосподарську осушувальну систему, що знаходиться на землях сільськогосподарського призначення біля с.Стрибіж та перебуває на балансі СТОВ "Перемога" загальною вартістю 82450,00грн. та внутрішньогосподарську меліоративну систему, що знаходиться на землях сільськогосподарського призначення біля с.Слобідка Стрибізької сільської ради та перебуває на балансі СТОВ "Перемога" загальною вартістю 683250,00грн.(а.с. 216-217 том 4).

Згідно актів приймання - передачі об'єкти соціальної сфери були передані у комунальну власність Стрибізької сільської ради та Червоноармійської районної ради (а.с.227-228, а.с.233-236, а.с.238-246 том 4).

На засіданні комітету співвласників майнових паїв СТОВ "Перемога" 10.05.2013р. (а.с.152-153 том 4) було вирішено прийняти на баланс комітету співвласників майнових паїв, майно яке не паюється та майно резервного фонду, а саме:

- столярня 1974р. - 9100грн.

- прес-підборщик 1986р. - 6050грн.

- силосний комбаїн КСК-100 - 45459грн.

- трактор Т-150К 1976р. - 7830грн.

- автомобіль ММЗ-45021 1990р. - 9322грн.

- станок циркулярний 1977р. - 1642грн.

- дорога внутрішньогосподарського призначення 200м - 180250грн.

- будівля старої контори 1986р. - 74282грн.

- будинок тваринника 1924р. - 4979грн.

- силосна башня 1855р. - 22189грн.

Відповідно до актів приймання-передачі від 10.05.2013р. та від 15.05.2013р., підписаних ліквідатором боржника Ковтун Т.В. та головою комітету співвласників майнових паїв Стрельченко Р.В. було проведено передачу майна, яке не паюється та майна резервного фонду із СТОВ "Перемога" на баланс комітету співвласників майнових паїв (а.с. 190 том 4, а.с.3-4 том 5).

Відносно правомірності передачі даного майна до комітету співвласників майнових паїв, ліквідатором боржника були надані письмові пояснення (а.с. 28 том 5), в яких ліквідатор зокрема зазначив наступне.

Резервний фонд це окремий перелік майна реформованого КСП, створений для забезпечення виконання боргових зобов'язань перед іншими особами, в тому числі, перед членами КСП та їх спадкоємцями.

До складу об'єктів резервного фонду увійшли: столярня, прес-підборщик, силосний комбаїн КСК-100, трактор Т-150К, автомобіль ММЗ-45021, станок циркулярний, всього майна на загальну суму 123316грн.

Згідно списків, кількість осіб, які пропущені на майновий пай по СТОВ "Перемога" становить 33 особи, що в загальній сумі - 123316грн.

У зв'язку з чим, наявність у комітеті співвласників майнових паїв майна резервного фонду дає можливість забезпечити на 64,3% права колишніх членів реформованого КСП або їх спадкоємців на отримання майнових паїв.

Ліквідатором боржника Сушковим В.В. було повідомлено про стан майна виділеного на погашення кредиторських вимог. Відповідно до наявних в справі матеріалів було виявлено нестачу майна СТОВ "Перемога" виділеного під кредиторську заборгованість, а саме: молодняк ВРХ, молодняк свиней, молодняк коней. Нестачу вказаного майна було виявлено при проведенні перевірки прокуратурою Червоноармійського району. За даним фактом було порушено кримінальну справу стосовно директора СТОВ "Перемога" Міщанського М.О. по факту зловживання службовим становищем при реалізації орендованого майна, за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України. В ході судового розгляду даної кримінальної справи, було винесено постанову про відмову від обвинувачення Міщанського М.О, по епізоду незаконної реалізації поголів'я ВРХ корів основного стада та молодняка (а.с. 132 том 3, а.с. 1-2 том 5).

Також, ліквідатором боржника Сушковим В.В. надано інфомацією щодо продажу майна засновників (статутного капіталу) СТОВ "Перемога" (а.с. 249 том 4).

За актом обміну від 06.06.2010р. комісією в складі представників СТОВ "Перемога" та представників від імені комітету співвласників майнових паїв, було проведено обмін майна, а саме: будівлі, що належить СТОВ "Перемога" - прибудови майстерні тракторного парку на житлову будівлю по вул. Леніна (а.с. 192-193 том 4).

Відповідно до довідки КП "Новоград-Волинське МБТІ" №583 від 13.07.2013р. згідно архівних даних за СТОВ "Перемога" зареєстровано право власності на житловий будинок за адресою: Червоноармійський район, с.Стрибіж, вул. Леніна, буд.9 на підставі свідоцтва про право власності від 05.11.2008р. (а.с. 119 том 1).

Рішенням двадцять шостої сесії шостого скликання Стрибізької сільської ради Житомирської області від 27.06.2013р. "Про прийняття комунальну власність житлового будинку №9 по вул. Леніна с.Стрибіж" було вирішено прийняти в комунальну власність територіальної громади Стрибізької сільської ради житловий будинок №9 по вул. Леніна с.Стрибіж, із взяттям на баланс Стрибізької сільської ради (а.с.112 том 4).

Відповідно до свідоцтва про право власності на нерухоме майно №9798028 від 23.09.2013р. власником житлового будинку за адресою: Червоноармійський район, с.Стрибіж, вул. Леніна, буд.9 є Стрибізька сільська рада (а.с. 5 том 5).

Як вбачається з матеріалів справи, для визначення ринкової вартості майна банкрута - прибудови майстерні тракторного парку ПП "Коекс" було проведено незалежну оцінку.

При визначенні ринкової вартості будівельних матеріалів з урахуванням демонтажу їх з будівельних конструкцій, були проведені відповідні розрахунки з застосуванням коефіцієнтів які враховують фізичний знос об'єкта оцінки, процент вцілілих матеріалів що залишився після демонтажу та коефіцієнт який враховує витрати на демонтаж.

Згідно до звіту про незалежну оцінку майна ринкова вартість об'єкту оцінки - будматеріалів майстерні тракторного парку (прибудова) становить 5731,20грн. з ПДВ (а.с. 60-82 том 1).

22.04.2013р. між СТОВ "Перемога" в особі ліквідатора Ковтун Т.В. (продавець) та ФГ "Агромита" в особі в.о. голови Терещук М.М. (покупець) було укладено договір купівлі-продажу прибудови майстерні тракторного парку (а.с. 176-177 том 4).

Відповідно до даного договору продавець передає у власність покупця, а покупець зобов'язується прийняти та оплатити на умовах даного договору наступний товар:

- Назва товару - бувші у використанні: цегла, азбестоцементні хвильові листи, камінь, деревина;

- Товар, що є предметом даного договору, являє собою будівельний матеріал, який має бути отриманий покупцем внаслідок розбирання (демонтажу) конструктивних елементів об'єкту нерухомості прибудови майстерні тракторного парку, загайною площею 49 кв.м, що знаходиться за адресою с. Стрибіж, Червоноармійського району.

Окрім того, сторонами в даному договору передбачено, що перехід права власності на товар не є переходом права власності на будівлю, з якої він демонтується.

З актом приймання-передачі від 12.07.2013р., підписаним ліквідатором СТОВ "Перемога" Сушковим В.В. та в.о. голови ФГ "Агромита" Терещуком М.М даний об'єкт було продавцем передано покупцеві (а.с. 188 том 4).

Розрахунки за даним договором підтверджуються платіжними дорученнями №88 від 12.07.2013р. на суму 778,40грн. та №113 від 23.09.2013р. 3997,60 грн. (а.с. 11-12 том 5).

Як вбачається з матеріалів справи, ліквідатор неодноразово приймав участь у зборах співвласників майнових паїв реформованого СТОВ "Перемога", які скликались пайовиками для врегулювання майнових відносин та обговорення проблемних питань ліквідаційної процедури СТОВ "Перемога".

Відповідно до протоколу засіданні комітету співвласників майнових паїв №3 від 19.10.2013р. було вирішено продати з майна резервного фонду прес-підборщик - 1986р.в., вартістю 6050,00грн. та виручені кошти за згодою членів комітету направити на завершення ліквідаційної процедури СТОВ "Перемога" (а.с. 13 том 5).

21.10.2013р. за актом №1, складеним головою ФГ "Агромита" Ковтун Т.В. та головою комітету співвласників майнових паїв СТОВ "Перемога" Стрельченко Р.В. на виконання вищезазначеного рішення засіданні комітету співвласників майнових паїв було підтверджено факт продажу преса-підборщика за ціною 6050грн. (а.с. 14 том 5).

Відповідно до банківських виписок на рахунок боржника від комітету співвласників майнових паїв надійшли кошти в сумі 6050грн. (а.с.16 том 5).

Печатки та штампи банкрута були знищені, що підтверджується актом знищення печатки та штампів юридичної особи - банкрута СТОВ "Перемога" від 29.10.2013р. (а.с.34 том 5).

Згідно акту прийому-передачі справ на державне зберігання (а.с.7 том 5) на зберігання у відділ "Трудовий архів" Комунального ремонтно-експлуатаційного підприємства Червоноармійської районної ради були передані справи з кадрових питань (особового складу) за 1951-2010рр. в кількості 540 з №1 по №540 включно.

Як свідчать матеріали справи, дебіторська заборгованість відсутня (а.с. 123 том 1).

Отже, матеріалами справи підтверджено, що загальна сума ліквідаційної маси становила 11057,57грн., до якої увійшли:

- 231,57грн. - перерахування коштів на основний рахунок, у зв'язку із закриттям інших;

- 4776,00грн. - кошти, що надійшли від реалізації майна банкрута;

- 6050,00грн. - кошти, що надійшли від комітету співвласників майнових паїв на завершення ліквідаційної процедури СТОВ "Перемога".

Ліквідатором отримані кошти в сумі 11057,57грн. були розподілені наступним чином:

- проведено оплату судового збору за кредиторів у розмірі 4292,00 грн. (банківська виписка, а.с. 16 том 5, платіжне доручення, а.с. 225 том 4);

- проведено оплату послуг арбітражного керуючого в розмірі 6373,42 грн. (банківська виписка, а.с. 16 том 5, платіжне доручення, а.с. 226 том 4);

- проведено оплату послуг банку в розмір 392,15грн. (банківська виписка, а.с. 16-19, а.с. 21-23 том 5).

Грошових коштів та майнових активів банкрута, після погашення вищезазначених витрат, на балансі підприємства не залишилось.

В зв'язку з відсутністю у банкрута майнових активів та грошових коштів, залишається непогашеною заборгованість перед наступними кредиторами: УПФУ в Червоноармійському районі на суму 103309,11грн. основного боргу, 4294,06грн. пені та фінансових санкцій, ВВД Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Володарсько-Волинському Житомирської області на суму 113956,01 грн., Червоноармійського районного центру зайнятості на суму 9418,90 грн. недоїмки, 1199,19 грн. пені, Володарсько-Волинської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області до боржника на суму 112010,55 грн. основного боргу.

Як вбачається з протоколу засідання комітету кредиторів від 28.10.2013р., присутні вирішили погодили звіт ліквідатора та затвердити ліквідаційний баланс.

Відсутність у банкрута майнових активів підтверджена даними ліквідаційного балансу банкрута, складеного станом на день розгляду справи.

У зв'язку з тим, що у банкрута відсутні будь - які майнові активи, останній не може продовжувати свою підприємницьку діяльність.

Згідно до п.5 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, вважаються погашеними.

Відповідно до п.6 ст. 31 Закону вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Частиною 2 ст. 32 Закону передбачено, що якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилось майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Відповідно до п.6 ч.2 ст. 40 вищезгаданого Закону, господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом.

Враховуючи наведене, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс СТОВ "Перемога" підлягають затвердженню господарським судом, а підприємство-банкрут - ліквідації.

Керуючись ст.ст. 25-32, п.6 ч.2 ст. 40, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити заяву Володарсько-Волинської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області про залучення до участі у справі правонаступника.

2. Замінити кредитора Володарсько-Волинської МДПІ Житомирської ДПС його процесуальним правонаступником - Володарсько-Волинською ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області.

3. Встановити оплату послуг арбітражному керуючому - ліквідатору Сушкову В.В. в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним повноважень, починаючи з 14.05.2013 р.

4. Задовольнити клопотання арбітражного керуючого Сушкова В.В. про затвердження звіту про оплату послуг арбітражного керуючого Сушкова В.В. під час виконання обов'язків ліквідатора боржника по справі №14/5007/6-Б/12 за період з 14.05.2013р. по 28.10.2013р. в розмірі 6373,42 грн.

5. Затвердити звіт про оплату послуг арбітражного керуючого Сушкова В.В. під час виконання обов'язків ліквідатора по справі №14/5007/6-Б/12 за період з 14.05.2013р. по 28.10.2013р. в розмірі 6373,42 грн.

6. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Перемога" (с.Стрибіж Червоноармійського району Житомирської області).

7. Ліквідувати юридичну особу - банкрута Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Перемога" зареєстроване Червоноармійською районною державною адміністрацією 01.03.2000р., номер запису про включення відомостей про юридичну особу до ЄДР 13021200000000219, юридична адреса: 12052, Житомирська область, Червоноармійський район, с.Стрибіж, вул.Леніна, 1, ідентифікаційний код 03745628.

8. Вважати погашеними вимоги наступних кредиторів:

- УПФУ в Червоноармійському районі на суму 103309,11грн. основного боргу, 4294,06грн. пені та фінансових санкцій;

- ВВД Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Володарсько-Волинському Житомирської області на суму 113956,01 грн.;

- Червоноармійського районного центру зайнятості на суму 9418,90 грн. недоїмки, 1199,19 грн. пені;

- Володарсько-Волинської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житомирській області до боржника на суму 112010,55 грн. основного боргу.

9. Провадження у справі припинити.

10. Ліквідатору Сушкову В.В.:

- повідомити відділ з питань банкрутства Головного управління юстиції у Житомирській області про завершення ліквідаційної процедури;

- вжити інших заходів для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи;

- надіслати на адресу господарського суду Житомирської області докази виключення ліквідованої особи з ЄДРПОУ;

- подати суду докази виконання вимог ухвали суду.

11. Державному реєстратору Реєстраційної служби Червоноармійського районного управління юстиції надіслати на адресу господарського суду довідку з ЄДР про внесення запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи, що пов'язане з банкрутством згідно запиту.

12. Надіслати копію ухвали про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в день набрання ухвалою законної сили.

Ухвала господарського суду набирає законної сили в установленому Законом порядку.

Суддя Костриця О.О.

1 - у справу,

2- ліквідатору Сушкову В.В.

3 -Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Володарсько-Волинському районі

4-УПФУ в Червоноармійському районі

5-Червоноармійський районний центр зайнятості

6-Червоноармійському відділенню Володарсько-Волинської МДПІ

7- Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції

8-Державному реєстратору Реєстраційної служби Червоноармійського районного управління юстиції (реком.)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення29.10.2013
Оприлюднено12.11.2013
Номер документу34732555
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/5007/6-б/12

Ухвала від 29.10.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.09.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 02.07.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 14.05.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 17.01.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 11.12.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 15.11.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 26.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні