Ухвала
від 28.05.2013 по справі 56/30
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа № 56/30 28.05.13

Господарський суд міста Києва у складі судді Джарти В.В. , при секретарі судового засідання Пархоменко Ю.Л., розглянувши у відкритому судовому засіданні

заяву Приватного акціонерного товариства «ОТІС» та Комунального підприємства

«Ремонтно-експлуатаційна організація - 5»

про затвердження мирової угоди на стадії виконання рішення суду,

у справі № 56/30

за позовом Закритого акціонерного товариства «ОТІС»

до Комунального підприємства «Ремонтно-експлуатаційна організація-5»

Про стягнення 77 779,78 грн.

Представники сторін:

від позивача Нікітенко М.І. - представник за довіреністю від відповідача Не з'явились.

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Господарського суду міста Києва від 26.07.2010 р. у справі № 56/30 задоволені вимоги Закритого акціонерного товариства «ОТІС» до Комунального підприємства «Ремонтно-експлуатаційна організація-5» про стягнення заборгованості в сумі 77 779,78 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 21.05.2013 р. розгляд заяви про затвердження мирової угоди призначено на 28.05.2013 р.

У судове засідання 28.05.2013 р. з'явився представник позивача та підтримав подану заяву про затвердження мирової угоди.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про поважні причини неявки до суду не повідомив, про час та місце проведення судового засідання повідомлений належним чином, про що свідчить поштове повідомлення з відміткою про вручення поштової кореспонденції повернуте відділенням поштового зв'язку.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши пояснення представника позивача, Господарський суд міста Києва, встановив:

22.09.2010 р. державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Святошинського районного управління юстиції у місті Києві винесено постанову про відкриття виконавчого провадження № 21641292 з виконання наказу господарського суду міста Києва № 56/30 від 06.08.2010 р.

18.05.2013 р. сторони (Приватне акціонерне товариство "ОТІС" та Комунальне підприємство "Ремонтно-експлуатаційна організація-5") уклали мирову угоду на стадії виконання рішення суду.

Дослідивши зміст мирової угоди, суд дійшов висновку, що:

- зміст укладеної сторонами мирової угоди стосується прав і обов'язків сторін, щодо виконання рішення господарського суду у справі № 56/30;

- мирова угода, що затверджується господарським судом міста Києва, не порушує прав та інтересів інших осіб;

- особи, які підписали текст мирової угоди, мають необхідний обсяг повноважень, а, отже, мирова угода підлягає затвердженню судом.

Сторони мають право укласти мирову угоду про закінчення виконавчого провадження, яка визнається судом (ч. 3 ст. 12 Закону України «Про виконавче провадження»).

Відповідно до ч. 4 ст. 121 Господарського процесуального кодексу України мирова угода, укладена сторонами у процесі виконання судового рішення, подається на затвердження господарського суду, який прийняв відповідне судове рішення. Про затвердження мирової угоди господарський суд виносить ухвалу.

У п. 7.9. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 17.10.2012 р. № 9 «Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України» вказано, що судом може бути затверджено мирову угоду на підставі зазначеної норми лише за умови наявності відкритого виконавчого провадження з примусового виконання судового рішення згідно з Законом України "Про виконавче провадження". Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом згідно з пунктом 2 частини другої статті 17 Закону України "Про виконавче провадження" і як виконавчий документ повинна містити у своїй резолютивній частині не лише вказівку про затвердження мирової угоди, а й інші передбачені законодавством (статтею 86 ГПК та статтею 18 названого Закону) ознаки та відомості, зокрема, щодо умов, розміру і строків виконання зобов'язань сторін тощо. За недодержання відповідних вимог ухвала про затвердження мирової угоди не може вважатися виконавчим документом, що підлягає виконанню державною виконавчою службою.

У випадках невиконання зобов'язаною стороною умов мирової угоди, укладеної в процесі виконання судового рішення і затвердженої господарським судом, заінтересована сторона може звернутися до державного виконавця на підставі статті 19 Закону України "Про виконавче провадження" із заявою про примусове виконання ухвали, якою затверджено цю угоду.

Якщо виконавче провадження стосовно судового рішення відкрито, сторони відповідно до частини третьої статті 12 Закону України "Про виконавче провадження" мають право укласти мирову угоду про закінчення виконавчого провадження, яка затверджується судом.

Внесення в подальшому змін чи доповнень до укладеної й затвердженої судом мирової угоди чинним законодавством не передбачено.

Крім того, згідно витягу Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України позивач - Закрите акціонерне товариство «ОТІС» змінило назву на Приватне акціонерне товариство «ОТІС». До матеріалів справи долучено Статут Приватного акціонерного товариства «ОТІС» у новій редакції, затвердженій загальними зборами акціонерів позивача та зареєстрованій державним реєстратором 22.07.2010 р.

Згідно ст. 25 Господарського процесуального кодексу України, в разі вибуття однієї з сторін у спірному або встановленому рішенням господарського суду правовідношенні внаслідок реорганізації підприємства чи організації господарський суд здійснює заміну цієї сторони її правонаступником, вказуючи про це в рішенні або ухвалі. Усі дії, вчинені в процесі до вступу правонаступника, є обов'язковими для нього в такій же мірі, в якій вони були б обов'язковими для особи, яку він замінив. Правонаступництво можливе на будь-якій стадії судового процесу.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 25, 86, 121 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

У Х В А Л И В :

1. Замінити Закрите акціонерне товариство «ОТІС» його правонаступником - Приватним акціонерним товариством «ОТІС».

2. Затвердити мирову угоду, укладену 18.05.2013 р., на стадії виконання рішення Господарського суду міста Києва у справі № 56/30 за позовом Приватного акціонерного товариства «ОТІС» до Комунального підприємства «Ремонтно-експлуатаційна організація-5» про стягнення 77 779,78 грн., наступного змісту:

МИРОВА УГОДА

у справі Господарського суду м. Києва № 56/30

м. Київ 18 травня 2013 р.

Комунальне підприємство «Ремонтно-експлуатаційна організація-5», в особі виконуючого обов'язки директора Опришка В.М., який діє на підставі Статуту, надалі - «Боржник», з одного боку, та Приватне акціонерне товариство «OTIC», в особі генерального директора Пономаренка М.П., який діє на підставі Статуту, надалі - «Стягувач», з іншого боку,

з огляду на важкий фінансовий стан Боржника, враховуючи, що здійснення дій, передбачених Законом України «Про виконавче провадження», державною виконавчою службою по примусовому виконанню наказу Господарського суду м. Києва № 56/30 від 06.08.2010 року призводить до блокування роботи та унеможливлює проведення основних напрямків господарської діяльності Боржником, а також задля уникнення фінансових втрат Боржника у виконавчому провадженні, Сторони уклали цю Мирову угоду про викладене нижче:

1. Стягувач зобов'язується не вживати заходів примусового виконання до затвердження Господарським судом м. Києва цієї мирової угоди. У разі затвердження мирової угоди в судовому порядку, стягувач зобов'язується, в термін до 30 днів після винесення відповідної ухвали Господарського суду м. Києва, звернутися до відділу державної виконавчої служби Святошинського районного управління юстиції у м. Києві з заявою про закінчення виконавчого провадження за наказом Господарського суду м. Києва № 56/30 від 06.08.2010 року згідно ст. 49 Закону України "Про виконавче провадження".

2. Боржник зобов'язується сплатити заборгованість за наказом Господарського суду м. Києва № 56/30 від 06.08.2010 року в загальному розмірі 78 793,57 грн., в термін до 01.03.2014 року, з обов'язковим посиланням на дану Мирову угоду та наказ Господарського суду м. Києва № 56/30 від 06.08.2010 року в графі "Призначення платежу" у відповідних платіжних дорученнях, шляхом добровільного перерахування коштів на рахунок Стягувача за реквізитами:

Одержувач: ПрАТ "ОТІС"

Рахунок №: 26002151865500

Банк одержувача: AT "Укрсиббанк"

Код банку: 351005

Код ЄДРПОУ: 14357579

2013 р. Травень - 5 000,00 грн. Червень - 5 000,00 грн. Липень - 5 000,00 грн. Серпень - 5 000,00 грн. Вересень - 5 000,00 грн. Жовтень - 5 000,00 грн. Листопад - 5 000,00 грн. Грудень - 5 000,00 грн. 2014 р. Січень - 15 000,00 грн. Лютий - 23 793,57 грн. 3. Боржник має право на дострокове погашення загальної суми заборгованості, зазначеної в пункті 2 цієї Мирової угоди. Перерахування сум заборгованості вважається здійсненим належним чином за умови додержання вимог пункту 2 цієї Мирової угоди щодо сум, строків та цільового призначення платежу, а також здійснення платежу виключно за рахунок власних коштів Боржника шляхом перерахування з поточного рахунку Боржника в установі банку або розподільчого рахунку Боржника в КП "ГІОЦ".

4. Боржник зобов'язується щомісячно надавати Стягувачу лист або довідку в довільній формі, що містить підтвердження факту перерахування поточної суми за цією Мировою угодою виключно за рахунок власних грошових коштів Боржника.

5. У разі невиконання Боржником зобов'язань, прийнятих на себе за умовами і в терміни визначені даною Мировою угодою, Стягувач має право на примусове стягнення несплаченої частини заборгованості відповідно до Закону України "Про виконавче провадження" шляхом пред'явлення до виконавчої служби ухвали Господарського суду м. Києва про затвердження мирової угоди у справі № 56/30, яка відповідно до Закону є виконавчим документом.

6. Термін дії Мирової угоди - до 01 березня 2014 року.

Адреси та реквізити сторін Договору

Боржник : Комунальне підприємство "Ремонтно-експлуатаційна організація-5" 03146, м. Київ, вул. Я.Коласа, 15-Б Стягувач : Приватне акціонерне товариство "OTIC" 03062, м. Київ, вул. Чистяківська, 32 Виконуючий обов'язки Директора


Опришко В.М. Генеральний директор
Пономаренко М. П.

3. Дана мирова угода набуває чинності з дати її затвердження Господарським судом міста Києва.

4. Дана ухвала набирає чинності з дати її прийняття (28.05.2013 р.).

5. Ухвала про затвердження мирової угоди підлягає виконанню в порядку, встановленому чинним законодавством України для виконання судових рішень, та може бути пред'явлена до виконання в передбаченому чинним законодавством порядку.

6. Стягувачем за даною ухвалою є Приватне акціонерне товариство "ОТІС" (місцезнаходження: 03062, м. Київ, вул. Чистяківська, 32, код ЄДРПОУ 14357579).

7. Боржником за даною ухвалою є Комунальне підприємство "Ремонтно-експлуатаційна організація-5" (місцезнаходження: 03146, м. Київ, вул. Я.Коласа, 15-Б, код ЄДРПОУ 36114025).

8. Відповідно до ст. 17 Закону України «Про виконавче провадження» дана ухвала є виконавчим документом. Строк пред'явлення до виконання - до 28.05.2014 р.

Суддя В.В. Джарти

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення28.05.2013
Оприлюднено29.05.2013
Номер документу31463800
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —56/30

Ухвала від 26.03.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кухар Н.М.

Ухвала від 28.05.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Рішення від 27.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 30.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 16.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 02.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Рішення від 13.04.2009

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кухар Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні