Рішення
від 05.03.2009 по справі 20/8
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20/8

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

 

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  

05 березня 2009 р.   Справа № 20/8   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі:

судді Кобецької Світлани Миколаївни

При секретарі Колісник Оксані Михайлівні

Розглянувши матеріали справи:

за позовом :        ТзОВ "Бізнес-Саммерс", вул. Галицька, 40, м.Івано-Франківськ, 76018;

до відповідачів: 1) Івано-Франківської міської ради,  вул.Грушевського,21,

                                 м.Івано-Франківськ, 76000;

                             2) Фонду комунальної власності територіальної громади м.Івано-Франківська

                                вул.Л.Курбаса,2, м.Івано-Франківськ, 76000;

про спонукання до укладення договору купівлі-продажу нежитлових приміщень.

Представники:

Від позивача:  Тимощук О.Л.-директор, ( довідка з ЄДРПОУ);

Від відповідача 1: Кедик Н.С.-спеціаліст юридичного відділу,

                                (довіреність № 1085/05-17/07- в від 24.07.06р.);

Від відповідача 2: Гриб С.В.-представник,(довіреність № ФКВ-01/475 від 04.03.09р.);  

СУТЬ СПОРУ:  заявлено позов про укладення в судовому порядку між Фондом комунальної

                             власності територіальної громади міста Івано-Франківська та  

                             Товариством з обмеженою відповідальністю "Бізнес-Саммерс" договір

                             купівлі-продажу нежитлових приміщень площею 60,20 кв.м,

                             розташованих на першому поверсі в будівлі народного дому "Княгинин" за

                             адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Галицькій, 40, в м.Івано-Франківську із  

                             врахуванням експертного звіту з незалежної оцінки  майна.

  

      Представник позивача використав своє право надане йому ст.22 ГПК України - а саме

уточнив позовні вимоги, зокрема - просить суд укласти в судовому порядку між Фондом комунальної власності територіальної громади міста Івано-Франківська та Товариством з обмеженою відповідальністю "Бізнес-Саммерс" договір купівлі-продажу нежитлових приміщень площею 60,2 кв.м, розташованих на першому поверсі в будівлі народного дому "Княгинин" за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Галицькій, 40, в м.Івано-Франківську із врахуванням експертного звіту з незалежної оцінки  майна. Даний факт підтверджує позовна заява про уточнення позовних вимог щодо укладення в судовому порядку договору купівлі-продажу нежитлових приміщень  № 1729 (вх.) від 05.03.2009р.

       Враховуючи диспозитивний характер ст.22 ГПК, тобто право позивача до прийняття

рішення по справі змінити підставу або предмет позову, збільшити розмір позовних вимог або зменшити розмір позовних вимог, суд розглянув спір відповідно до уточнених позовних вимог, враховуючи, що ця дія не суперечить нормам чинного законодавства та не порушує чиї небудь права та охоронювані законом інтереси.

      Представник позивача позов підтримав, обгрунтовуючи свою правову позиція щодо  даного спору,   вказує на:

-рішення господарського суду Івано-Франківської області від 24 червня 2008 року у справі

№ 8/25, згідно якого за позивачем визнано право на приватизацію, шляхом викупу, орендованих нежитлових приміщень салон-магазину „Мобільні телефони" по вул.Галицькій,40, що в м.Івано-Франківську та зобов'язано Фонд комунальної власності територіальної громади міста Івано-Франківська включити нежитлові приміщення салон-магазину „Мобільні телефони" до переліку об'єктів комунальної власності міста, що підлягають приватизації шляхом викупу, а Івано-Франківську міську раду затвердити дане нежитлове приміщення в переліку об'єктів комунальної власності міста, що підлягають приватизації;

- звернення до Фонду комунальної власності територіальної громади міста Івано-Франківська з вимогою - включити орендоване приміщення в доповнення до проекту рішення міської ради „Про внесення доповнень до „Програми приватизації в місті Івано-Франківську на 2008-2010р.р." та листи Фонду комунальної власності територіальної громади міста Івано-Франківська від 05.12.2008р. №ФКВ-03/2375,  від 22.12.2008р. №ФКВ-03/2486, з огляду на які рішення не було прийняте у зв'язку із не набранням необхідної кількості голосів депутатів;

- ст.9 ЗУ "Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)" та ст.12 ЗУ "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні", якими передбачено, що акт оцінки вартості об"єкта приватизації затверджується керівником органу приватизації;

- положення ст. 187 ГК України, що передбачають особливий порядок укладання господарських договорів, укладання яких є обов"язковим на підставі закону та в інших випадках, за рішенням суду.

   Представник відповідача - Івано-Франківської міської ради, заперечив проти заявлених позовних вимог, вказуючи на те, що передача у власність нежитлових приміщень, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування шляхом укладення договору оренди  земельної ділянки.Тобто, волевиявлення відповідного органу як орендодавця, здійснюється у формі відповідного рішення сесії міської ради і лише реалізується шляхом укладення договору оренди.

     Представник відповідача - Фонду комунальної власності територіальної громади м.Івано-Франківська позов визнав.

     Розглянувши матеріали справи, заслухавши представників сторін, враховуючи вимоги чинного законодавства, суд

                                                          в с т а н о в и в :

Відповідно до рішення господарського суду Івано-Франківської області від 24 червня 2008 року у справі № 8/25, за позивачем визнано право на прватизацію, шляхом викупу, орендованих нежитлових приміщень салон-магазину „Мобільні телефони" по вул.Галицькій,40, що в м.Івано-Франківську. Крім того, зобов'язано Фонд комунальної власності територіальної громади міста Івано-Франківська включити нежитлові приміщення салон-магазину „Мобільні телефони" до переліку об'єктів комунальної власності міста, що підлягають приватизації шляхом викупу, а Івано-Франківську міську раду затвердити дане нежитлове приміщення в переліку об'єктів комунальної власності міста, що підлягають приватизації.

З метою виконання вище вказаного рішення, представник позивача звертався до Фонду комунальної власності територіальної громади міста Івано-Франківська з вимогою - включити орендоване приміщення в доповнення до проекту рішення міської ради „Про внесення доповнень до „Програми приватизації в місті Івано-Франківську на 2008-2010р.р." Проте, як вбачається з листів Фонду комунальної власності територіальної громади міста Івано-Франківська від 05.12.2008р. №ФКВ-03/2375,  від 22.12.2008р. №ФКВ-03/2486, рішення не було прийняте у зв'язку із не набранням необхідної кількості голосів депутатів.

     Таким чином, в судовому засіданні встановлено, що ініціатива позивача, право на яку

витікає з закону - не була належним чином розглянута.

Беручи до уваги вище викладене, суд вважає за правильне задоволити позов, при цьому  враховуючи наступне:

Відповідно до ч.5 статті 124 і ч.3 статті 129 Конституції України судові рішення є обов'язковими до виконаня на всій території України, а обов'язковість рішень суду визнається однією із основних засад судочинства.

Положення статті 16 Цивільного кодексу України вказують на те, що  кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу. Одним із  способів захисту цивільних прав та інтересів є визнання незаконними рішення, дій чи бездіяльності органу державної влади або органу місцевого самоврядування, визнання права, примусове виконання обов'язку в натурі (ч.2 ст.16 ЦК України).          

Проведення оцінки майна є обов'язковим у випадку приватизації та іншого відчуження майна, що є у комунальній, власності (ст. 7 Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні»). Акт про оцінку вартості об'єкта приватизації (звіт про оцінку), у відповідності до статті 9 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» затверджується керівником органу приватизації. На вимогу  суду, згідно із статтею 13 Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», здійснюється також рецензування звіту про оцінку майна, що є обов'язковим, у випадку коли зазначена оцінка погоджується, затверджується органом державної влади або органом місцевого самоврядування.

        Статтею 23 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)»передбачена обов'язковість укладення договору купівлі-продажу об'єкта приватизації. Таким чином, Фонд комунальної власності територіальної громади м.Івано-Франківська, як уповноважений виконавчий орган міської ради у сфері приватизації комунального майна, зобов"язаний укласти договір купівлі-продажу нежитлових приміщень  площею 60,20 кв.м,  розташованих на першому поверсі в будівлі народного дому "Княгинин" за

адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Галицькій, 40, в м.Івано-Франківську із  врахуванням експертного звіту з незалежної оцінки  майна  з  Товаристом з обмеженою відповідальністю "Бізнес-Саммер".

Згідно ст. 187 Господарського кодексу України, спори, що виникають при укладенні

господарських договорів за державним замовленням, або договорів, укладення яких є обов'язковим на підставі закону та в інших випадках, встановлених законом, розглядаються судом.

      Відповідно до ст.20 ГК України держава забезпечує захист прав та інтересів суб"єктів господарювання, зокрема шляхом встановлення господарських правовідносин. Відповідно до ст.18 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" відносини органів місцевого самоврядування з підприємствами, установами та організаціями, що не перебувають у комунальній власності відповідних територіальних громад, будуються на договірній і податковій основі.

         За таких обставин, враховуючи дотримання позивачем вимог ст.ст. 179-181 ГК  

України, а також те, що запропонований позивачем проект договору купівлі-продажу нежитлових приміщень не суперечить чинному законодавству та містить усі істотні умови, які є обов"язковими для даного виду договорів.

 З наведеного випливає висновок про обгрунтованість вимоги позивача щодо укладення договору купівлі-продажу нежитлових приміщень.

          Відповідно до ст. 84 ГПК України, у спорі про спонукання укласти договір в

резолютивній частині рішення вказуються умови, на яких сторони зобов"язані укласти договір з посиланням на поданий позивачем проект договору.

         Відповідно до ст.49 ГПК України, судові витрати покласти на відповідачів пропорційно.

 Керуючись ст.124 Конституції України, ст.ст.  9, 23 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)», ст.ст.7,13 Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», ст. 16 Цивільного кодексу України, ст. 179, 181, 187 Господарського кодексу України, ст.ст.  33, 49, 82-84 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

позов задоволити.

1)  Укласти між Фондом комунальної  власності територіальної громади міста Івано-

    Франківська (продавець)  та  Товариством з обмеженою відповідальністю "Бізнес-Саммерс"   

    (покупець)  договір  купівлі-продажу нежитлових приміщень площею 60,20 кв.м,

     розташованих на першому поверсі в будівлі народного дому "Княгинин" за  адресою:   

     м.Івано-Франківськ, вул.Галицькій, 40, в м.Івано-Франківську із   врахуванням експертного  

     звіту з незалежної оцінки  майна  на наступних умовах:

                                                1.ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1.          Продавець зобов'язується передати у власність Покупця продані шляхом викупу

нежитлові приміщення розташовані на першому поверсі в будинку на вул. Галицька,40

(сорок), у м.Івано-Франківську, загальною площею 60,20 (шістдесят цілих двадцять сотих)

кв.м., (надалі - Об'єкт Приватизації), а покупець зобов'язується прийняти вказаний Об'єкт

Приватизації та сплатити за нього ціну відповідно до умов, що визначені в цьому Договорі.

Об'єкт Приватизації, що викуповується, зареєстрований за Територіальною громадою міста Івано-Франківська в особі Івано-Франківської міської ради, що підтверджується Свідоцтвом про право власності на нерухоме майно, виданого виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради 25 серпня 2005 року, зареєстрованого в Івано-Франківському обласному бюро технічної інвентаризації в книзі №19в номер запису 2116 відповідно до Витягу про реєстрацію права власності на нерухоме майно №8215056, виданого Івано-Франківським обласним бюро технічної інвентаризації 01.09.2005р.

Характеристика Об'єкта Приватизації наводиться в технічному паспорті, виготовленому Івано-Франківським ОБТІ станом на 20.02.2006р., зареєстрований під №11839601, інвентаризаційна справа № 4396 Івано-Франківського обласного бюро технічної інвентаризації.

1.2.          Право власності на Об'єкт Приватизації переходить до Покупця з моменту повної сплати вартості Об'єкта Приватизації.

1.3.          До моменту набуття Покупцем права власності на Об'єкт Приватизації, договір оренди нежитлових приміщень №ДО-2868 від 20.07.2006р., з усіма Додатками, укладений між Покупцем та виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, залишається чинним.

1.4.          Згідно експертного висновку (звіту з незалежної оцінки від 12.01.2009р.) про вартість нерухомого майна: площею 60,20кв.м., по вул. Галицька,40 у м.Івано-Франківську ринкова вартість Об'єкта Приватизації становить 255840грн. (двісті п'ятдесят п*ять тисяч вісімсот сорок гривень) без ПДВ.

1.5.          Відповідно до Закону України «Про податок на додану вартість»на вартість Об'єкта Приватизації, встановленої згідно висновку експерта, нараховується податок на додану вартість у розмірі 20 відсотків від вартості Об'єкта Приватизації, що становить 51168грн. (п'ятдесят одна тисяча сто шістдесят вісім гривень).

1.6.          Загальна вартість вказаного в Договорі Об'єкта Приватизації (надалі - ціна продажу

Об'єкта Приватизації) становить 307008 грн.(триста сім тисяч вісім гривень) з урахуванням

ПДВ.

2.ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ ЗА ПРИДБАНИЙ ОБ'ЄКТ ПРИВАТИЗАЦІЇ

2.1.          Покупець зобов'язаний сплатити за придбаний Об'єкт Приватизації грошові кошти в сумі 307008 грн.(триста сім тисяч вісім гривень) з урахуванням ПДВ протягом тридцяти днів з дня набрання рішенням господарського суду законної сили, при чому суму ПДВ в розмірі 51168грн. (п'ятдесят одна тисяча сто шістдесят вісім гривень) Покупець зобов'язаний внести протягом десяти днів з дня набрання рішенням господарського суду законної сили.

2.2.          Розрахунки за Об'єкт Приватизації згідно з цим Договором здійснюються таким чином: грошові кошти Покупця в сумі 307008 грн.(триста сім тисяч вісім гривень), в тому числі ПДВ 51168грн. (п'ятдесят одна тисяча сто шістдесят вісім гривень), перераховуються Покупцем на рахунок Продавця №37182025698131 в УДК Івано-Франківської області, МФО836014, код ЄДРПОУ 25698131.

З.ПЕРЕДАЧА ОБ'ЄКТА ПРИВАТИЗАЦІЇ

3.1.          Передача Покупцем Об'єкта Приватизації здійснюється Продавцем протягом трьох

календарних днів з моменту повної сплати вартості придбаного Об'єкта Приватизації.

3.2.          Передача Об'єкта Приватизації Продавцем і приймання Об'єкта Приватизації

Покупцем засвідчується актом прийому-передачі, що підписується сторонами.

3.3.          Продавець передає, а Покупець приймає Об'єкт Приватизації за принципом «як він є».

3.4.          З дня набрання чинності рішенням суду Покупець несе повну відповідальність за Об'єкт Приватизації.

4.ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН

4.1.          Кожна сторона зобов'язується виконувати свої обов'язки, покладені на неї цим Договором, та сприяти іншій стороні у виконанні її обов'язків.

4.2.          Сторони несуть матеріальну відповідальність за невиконання або неналежне виконання умов цього Договору.

4.3.          Сторона, яка порушила зобов'язання, передбачені цим Договором, повинна усунути ці порушення у терміни, погоджені сторонами.       

5.0БОВ'ЯЗКИ ПОКУПЦЯ

5.1.          Покупець зобов'язаний сплатити за придбаний Об'єкт Приватизації в установлений цим Договором термін кошти в сумі 307008 грн.(триста сім тисяч вісім гривень), в тому числі ПДВ 51168грн. (п'ятдесят одна тисяча сто шістдесят вісім гривень).

5.2.          Покупець зобов'язаний у місячний термін з дня повної сплати вартості Об'єкта Приватизації врегулювати всі майнові та фінансові питання договору оренди у зв'язку із викупом Об'єкта Приватизації.

5.3.          Покупець зобов'язаний використовувати придбаний Об'єкт Приватизації для

здійснення підприємницької діяльності.

5.4.          До сплати всієї суми за Об'єкт Приватизації Покупець не може погіршувати стан

переданого йому Об'єкта Приватизації.

5.5.          Покупець зобов'язаний надавати на вимогу Продавця необхідні матеріали,

відомості, документи, тощо про виконання Покупцем умов цього Договору.

5.6.          Покупець зобов'язаний прийняти Об'єкт Приватизації в термін, установлений цим Договором.          

5.7.          Покупцеві забороняється до повної сплати ціни, вказаної в п.1.6. цього Договору, здавати в оренду весь Об'єкт Приватизації або його частину, продавати, дарувати або іншим чином відчужувати Об'єкт Приватизації (включаючи використання його для внесення до господарського товариства або іншої юридичної особи) без письмової згоди Продавця.

5.8.          Якщо Об'єкт Приватизації відчужується Покупцем, то Покупець повинен покласти всі зобов'язання за цим Договором на нового власника, гг ..

5.9.          При здачі Покупцем Об'єкта Приватизації в оренду, він зобов'язаний покласти всі зобов'язання за цим Договором на орендаря.

5.10.          Покупець зобов'язаний укласти з власниками та орендарями приміщень в будинку

по вул. Галицька,40 у м.Івано-Франківську або з ЖЕО, що обслуговує даний будинок, угоду

про спільне користування зазначеною будівлею, а також прилеглою до будинку земельною

ділянкою у місячний термін з дня набрання чинності даним Договором.

5.11.          У разі подальшого відчуження приватизованого Об'єкта Приватизації новий

власник у двотижневий термін з дня переходу до нього права власності на цей об'єкт

зобов'язаний подати до Фонду комунальної власності територіальної громади міста Івано-

Франківська копії документів, що підтверджують перехід до нього права власності.

6.ОБОВ'ЯЗКИ ПРОДАВЦЯ

6.1.          Продавець зобов'язується передати Покупцеві Об'єкт Приватизації в термін,

встановлений цим Договором.

6.2.          Продавець зобов'язується повідомляти Покупця про несвоєчасне внесення платежів

за Об'єкт Приватизації.          

6.3.          Продавець зобов'язаний здійснювати контроль за виконанням умов даного

Договору.

7. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПОКУПЦЯ

7.1.          Якщо протягом 30 календарних днів з дня набрання чинності рішення

господарського суду Покупець не внесе на рахунок Продавця суму коштів, вказану в п.1.6.

цього Договору, то в такому випадку Покупець сплачує на рахунок Продавця пеню, яка

нараховується з розрахунку подвійної облікової ставки Національного банку України,

розрахованої за кожний день прострочення платежу від суми (недоплати) недоїмки, що

склалась після 30 днів з дня набрання чинності рішення господарського суду, включаючи

день сплати недоїмки, з врахуванням встановленого індексу інфляції за весь час

прострочення платежу, а також три відсотки річних від простроченої суми.

7.2.          У випадку, якщо Покупець протягом 60 днів з дня набрання чинності рішенням

господарського суду не внесе за Об'єкт Приватизації суму коштів, вказану в п.1.6. Договору,

цей Договір може бути розірвано на вимогу Продавця за рішенням суду.

7.3.          У випадку розірвання цього Договору з причин, передбачених п.7.2. цього

Договору, Покупець сплачує на рахунок Продавця неустойку в розмірі 20 відсотків від ціни

продажу Об'єкта Приватизації. Сплата неустойки здійснюється наступним чином:

1)          якщо Покупець не вніс за придбаний Об'єкт Приватизації кошти, то він сплачує на рахунок Продавця нараховану суму неустойки протягом двадцяти календарних днів з дня розірвання Договору купівлі-продажу;

2)          якщо Покупець вніс за придбаний Об'єкт Приватизації кошти, сума яких менша від суми неустойки, то сплаті підлягає різниця між нарахованою сумою неустойки та внесеною Покупцем сумою коштів. Неустойка перераховується Покупцем протягом двадцяти календарних днів з дня розірвання Договору купівлі-продажу;

3)          якщо Покупець вніс за придбаний Об'єкт Приватизації кошти, сума яких перевищує суму неустойки, та внесені Покупцем кошти у розмірі нарахованої неустойки поверненню не підлягають;

4) у разі несплати Покупцем неустойки в установлений термін на її суму нараховується пеня згідно із законодавством.

7.4.          У випадку невиконання Покупцем зобов'язань, передбачених п.5.2. цього

Договору, цей Договір може бути розірвано на вимогу Продавця за рішенням суду.

7.5.          У випадку розірвання цього Договору з причин, не передбачених п.7.2. цього

Договору, Покупець повертає Продавцеві Об'єкт Приватизації, що був переданий йому по

акту прийому-передачі, та відшкодовує Продавцеві всі затрати та збитки, понесені

Продавцем в процесі підготовки Об'єкта Приватизації до приватизації та у зв'язку з

розірванням Договору купівлі-продажу. Відшкодування Продавцеві затрат і збитків

проводиться Покупцем у порядку, передбаченому законодавством України.

7.6.          У випадку розірвання цього Договору Покупець зобов'язаний:

1)          у'місячний термін з дня розірвання Договору врегулювати з Івано-Франківською міською радою всі майнові та фінансові питання щодо користування Об'єктом Приватизації за період з моменту набрання чинності рішення господарського суду до моменту набуття права власності на Об'єкт Приватизації;

2)          повернення Покупцем Об'єкта Приватизації Продавцю здійснюється в десятиденний термін з дня розірвання Договору купівлі-продажу.

7.7.          За недопущення працівників державних органів приватизації на Об'єкт

Приватизації, протидію чи перешкоджання проведенню ними перевірки дотримання умов

цього Договору на Покупця Об'єкта Приватизації накладається штраф у розмірі 100

неоподаткованих мінімумів доходів громадян за кожний встановлений факт.

7.8.          Штрафи стягуються з винних осіб за рішенням суду чи господарського суду в

установленому порядку. Сплата штрафних санкцій не звільняє Покупця від обов'язків

виконання договірних зобов'язань в період дії умов цього Договору.

8.ГАРАНТІЇ ТА ПРЕТЕНЗІЇ

8.1.          Продавець гарантує, що Об'єкт Приватизації не входить до переліку об'єктів, які не підлягають приватизації, не є проданим, переданим, заставленим, під арештом не знаходиться, під забороною відчуження та у податковій заставі не перебуває, судових справ щодо нього немає.

8.2.          Якщо будь-які умови цього Договору, крім умов про ціну продажу, будуть визнані недійсними за будь-яких обставин, то це не впливає на чинність та силу інших умов цього Договору. У випадку визнання недійсною умови про ціну продажу договір вважається недійсним в цілому з наслідками, передбаченими законодавством України.

9. РИЗИК ВИПАДКОВОЇ ЗАГИБЕЛІ ОБ'ЄКТА ПРИВАТИЗАЦІЇ

9.1. Ризик випадкової загибелі або випадкового псування Об'єкта Приватизації несе Покупець з моменту набрання чинності Договором.

10.ВИРІШЕННЯ СПОРІВ

10.1. Всі спори, що виникають з цього Договору, або у зв'язку з його вимогами та тлумаченнями, вирішуються шляхом переговорів. Якщо сторони протягом двадцяти днів не досягають домовленості, то зацікавленою стороною спір передається на розгляд судових органів у порядку, встановленому чинним законодавством та цим Договором.

11. ЗМІНА УМОВ ДОГОВОРУ

11.1.          Зміна умов цього Договору або внесення доповнень до нього можливі тільки за згодою сторін.

11.2.          У разі невиконання однією із сторін умов цього Договору він може бути змінений, розірваний на вимогу іншої сторони за рішенням господарського суду.

12.ВИТРАТИ

12.1.  Всі  витрати,  пов'язані  з реєстрацією  права  власності  та  виконанням  цього Договору, бере на себе Покупець.

13.ДОДАТКОВІ ВИМОГИ

13.1.          Цей договір не підлягає нотаріальному посвідченню та державній реєстрації.

13.2.          Цей Договір вступає в силу з моменту набрання чинності рішення господарського

суду.          

13.3.          Право власності на майно, що є предметом цього Договору, після підписання акту прийому-передачі підлягає державній реєстрації у встановленому порядку в Івано-Франківському обласному бюро технічної інвентаризації протягом місяця з дня сплати повної вартості Об'єкт Приватизації.          

13.4.          Цей Договір складено у трьох примірниках, які мають однакову юридичну силу. Один примірник Договору зберігається у справі господарського суду Івано-Франківської області, а інші видаються на руки сторонам.          

14. ПОВНІ ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ СТОРІН

ПРОДАВЕЦЬ:                                                                  ПОКУПЕЦЬ:

Фонд     комунальної     власності     територіальної                      ТОВ «Бізнес-Саммерс»

громади міста Івано-Франківська                                                    вул.Галицька,40, м.Івано-Франківськ, 76018

м. Івано-Франківськ, вул.Леся Курбаса,2                                        р/р 2600730022479 в АКБ "Укрсоцбанк",

р/р № 37182025698131 в УДК Івано-Франківської                        МФО 336019

області, МФО 836014, код ЗКПО 25698131

       2)  Стягнути з Івано-Франківської міської ради,  вул.Грушевського,21, м.Івано-Франківськ, 76000 на користь  Товариства з обмеженою відповідальністю "Бізнес-Саммерс", вул. Галицька, 40, м.Івано-Франківськ, 76018 (ідентифікаційний код 30983962) - 42,50грн. - державного мита та 59,00грн. - витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

   

      3) Стягнути з Фонду комунальної власності територіальної громади м.Івано-Франківська,  вул.Л.Курбаса,2, м.Івано-Франківськ, 76000 на користь  Товариства з обмеженою відповідальністю "Бізнес-Саммерс", вул.Галицька,40, м.Івано-Франківськ, 76018 (ідентифікаційний код 30983962) - 42,50грн. - державного мита та 59,00грн. - витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

             Видати накази.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його прийняття, у разі, якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення, воно набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня підписання повного рішення, оформленого відповідно до статті 84 Господарського процесуального кодексу України.

 

Суддя                                                                  С.Кобецька

                                                            Рішення підписано 10.03.2009р.

Виготовлено в АС "Діловодство суду"

помічник судді І.В.Григорчук

Дата ухвалення рішення05.03.2009
Оприлюднено20.03.2009
Номер документу3161151
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20/8

Судовий наказ від 14.01.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.М. Шилова

Ухвала від 12.02.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.М. Шилова

Ухвала від 16.02.2011

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Василишин А.Р.

Ухвала від 31.10.2011

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Павлюк І.Ю.

Ухвала від 05.10.2011

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Павлюк І.Ю.

Ухвала від 05.10.2011

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Павлюк І.Ю.

Ухвала від 08.11.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Ухвала від 24.07.2014

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

Ухвала від 17.07.2014

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

Ухвала від 10.07.2014

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні