Ухвала
від 17.06.2013 по справі б-39/57-05
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

cpg1251

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

"17" червня 2013 р. Справа № Б-39/57-05

Колегія суддів у складі: головуючий суддя Здоровко Л.М., судді Плахов О.В., Шутенко І.А.

при секретарі Міракові Г.А.

за участю представників сторін:

Дяченко В.Ю. (Первомайська РДА Харківської області);

Василенко Г.В. (ПАТ «Харківгаз»);

Чернякова О.М. (Виконком Первомайської Міської ради Харківської області);

Булижин І.В. - арбітражний керуючий;

інші кредитори в судове засідання своїх представників не направили

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу Первомайської районної державної адміністрації Харківської області (вх. № 1720Х/2-5) на ухвалу господарського суду Харківської області від 29.04.13 р. по справі № Б-39/57-05

за позовом ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України", м. Київ

до Первомайського Державного підприємства "Хімпром", м. Первомайський

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИЛА:

В провадженні господарського суду перебуває справа № Б-39/57-05 за заявою ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України", м. Київ до Первомайського державного підприємства "Хімпром", м. Первомайський про визнання банкрутом.

Постановою господарського суду Харківської області від 01 листопада 2012 року у справі № Б-39/57-05 боржника - Первомайське державне підприємство "Хімпром" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Булижина Ігоря Володимировича на якого покладено обов'язки щодо виконання ліквідаційної процедури.

Ухвалою господарського суду Харківської області (суддя Дзюба О.В.) від 29.04.2013 року по справі № Б-39/57-05 задоволено клопотання ліквідатора про зобов'язання органів виконавчої влади м. Первомайський прийняти майно банкрута до комунальної власності; зобов'язано Виконавчий комітет Первомайської міської ради Харківської області прийняти від ліквідатора до комунальної власності без додаткових умов майно комунальної інфраструктури міста, що обліковується на балансі Первомайського державного підприємства "Хімпром". Перелік майна, що передається, зазначено у даній ухвалі. Цією ж ухвалою зобов'язано Первомайську районну державну адміністрацію Харківської області прийняти від ліквідатора до комунальної власності без додаткових умов майно комунальної інфраструктури міста, що обліковується на балансі Первомайського державного підприємства "Хімпром", а саме, майно, перелік якого зазначено у даній ухвалі.

Первомайська районна державна адміністрація Харківської області з ухвалою господарського суду від 29.04.2013 року в частково не погоджується, вважає її незаконною та необґрунтованою, подала апеляційну скаргу, в якій просить ухвалу скасувати в частині зобов'язання Первомайської районної державної адміністрації Харківської області прийняти від ліквідатора до комунальної власності без додаткових умов майно комунальної інфраструктури міста, що обліковується на балансі Первомайського державного підприємства "Хімпром", а саме, майно, перелік якого зазначено у ухвалі від 29.04.2013 року.

На думку Первомайської районної державної адміністрації Харківської області, господарський суд при винесенні оскаржуваної ухвали не врахував той факт, що згідно з Законом України «Про місцеві державні адміністрації», адміністрація не уповноважена на управління майном комунальної власності, і зазначене свідчить про безпідставність висновків господарського суду про передачу їй майна комунальної інфраструктури міста.

Заявник апеляційної скарги також вказує, що згідно з Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» управління об'єктами комунальної власності відноситься до компетенції органів місцевого самоврядування, тобто спірне майно суд мав передати до комунальної власності Первомайської міської ради Харківської області, яка є органом місцевого самоврядування.

Так само апелянт вказує на порушення господарським судом під час розгляду справи норм процесуального права, а саме, розгляд спірного питання та винесення судом оскаржуваної ухвали за відсутності представника Первомайської районної державної адміністрації Харківської області, якого фактично зобов'язано вчинити певні дії.

У відзиві на апеляційну скаргу кредитор - ПАТ «Харківгаз», м. Харків просить суд оскаржувану ухвалу господарського суду від 29.04.2013 року залишити без змін, а апеляційну скаргу без задоволення, посилаючись на правомірність висновків господарського суду стосовно зобов'язання Первомайської районної державної адміністрації Харківської області прийняти до комунальної власності майно що обліковується на балансі боржника.

У відзиві на апеляційну скаргу Виконавчий комітет Первомайської міської ради Харківської області просить суд скасувати рішення частково і прийняти нове рішення, яким зобов'язати Первомайську міську раду прийняти від ліквідатора майно Первомайського державного підприємства «Хімпром» до комунальної власності без додаткових умов з урахуванням фактичної наявності об'єктів вказаних в ухвалі Господарського суду Харківської області від 20.04.2013 року по справі №Б-39/57-05 після проведеної інвентаризації та зобов'язати Первомайську районну раду прийняти від ліквідатора майно Первомайського державного підприємства «Хімпром» до комунальної власності без додаткових умов з урахуванням фактичної наявності об'єктів вказаних в ухвалі Господарського суду Харківської області від 20.04.2013 року по справі №Б-39/57-05.

У відзиві на апеляційну скаргу ліквідатор боржника Булижин І.В. просить суд відмовити заявнику в задоволенні апеляційної скарги, та припинити провадження у справі № Б-39/57-05, посилаючись на те, що відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців станом на 13.06.2013 р. державна реєстрація юридичної особи боржника припинена у зв'язку з визнанням її банкрутом.

Інші кредитори та заінтересовані особи відзиву на апеляційну скаргу не надали.

В судове засідання 17.06.2013 р. з'явилися представники Первомайської районної державної адміністрації Харківської області, Виконавчого комітету Первомайської Міської ради Харківської області, ПАТ «Харківгаз», м. Харків та арбітражний керуючий Булижин І.В., який раніше виконував обов'язки ліквідатора банкрута.

Інші кредитори та заінтересовані особи в судове засідання своїх представників не направили. Судом вжито всіх передбачених законодавством заходів з метою повідомлення всіх кредиторів та заінтересованих осіб про час та місце розгляду апеляційної скарги.

Зважаючи на викладене, колегія суддів вважає за необхідне розглядати скаргу за відсутності представників кредиторів та заінтересованих осіб, що не з'явились у судове засідання.

Перевіривши матеріали справи, оцінивши надані суду докази та доводи, судова колегія приходить до висновку про припинення провадження по розгляду апеляційної скарги, виходячи з наступного:

Як вже було зазначено вище, ухвалою господарського суду Харківської області від 29.04.2013 р. по справі № Б-39/57-05, яка є предметом оскарження за поданою Первомайською районною державною адміністрацією Харківської області, задоволено клопотання ліквідатора про зобов'язання органів виконавчої влади м. Первомайський прийняти майно банкрута до комунальної власності; зобов'язано Виконавчий комітет Первомайської міської ради Харківської області прийняти від ліквідатора до комунальної власності без додаткових умов майно комунальної інфраструктури міста, що лічиться на балансі Первомайського державного підприємства "Хімпром", а саме, майно, перелік якого зазначено в оскаржуваній ухвалі; зобов'язано Первомайську районну державну адміністрацію Харківської області прийняти від ліквідатора до комунальної власності без додаткових умов майно комунальної інфраструктури міста, що лічиться на балансі Первомайського державного підприємства "Хімпром", а саме, майно, перелік якого зазначено в оскаржуваній ухвалі.

Матеріали справи також свідчать про те, що іншою ухвалою господарського суду Харківської області від 29.04.2013 р. по справі № Б-39/57-05 затверджено наданий суду ліквідаційний звіт та ліквідаційний баланс; затверджено реєстр з непогашеною кредиторською заборгованістю в загальній сумі 269 881 363,43 грн. та визнано вимоги кредиторів, що не задоволені за недостатністю майна банкрута - погашеними; ліквідовано юридичну особу - Первомайське державне підприємство "Хімпром" (код 00203341, адреса: 64107, Харківська область, м. Первомайський, зареєстроване 25.08.1993 р. рішенням Виконавчого комітету Первомайської міської ради за № 238, реєстр № 199); провадження у справі № Б-39/57-05 припинено; зобов`язано державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

Як свідчить зазначена ухвала, господарський суд при її прийнятті, зокрема, врахував наявність оскаржуваної ухвали, згідно якої зобов'язано Виконавчий комітет Первомайської міської ради Харківської області та Первомайську районну державну адміністрацію Харківської області прийняти майно згідно переліку до комунальної власності без додаткових умов.

Ухвала господарського суду від 29.04.2013 р. про затвердження ліквідаційного балансу та припинення провадження у справі жодною зі сторін у справі не оскаржувалася та є такою, що у встановленому законом порядку набрала законної сили.

За свою правовою природою припинення провадження у справі - це форма закінчення розгляду господарської справи.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на 13 червня 2013 р., державна реєстрація юридичної особи Первомайське Державне підприємство "Хімпром", м. Первомайський припинена у зв'язку з визнанням її банкрутом, про що до реєстру 15 травня 2013 року внесено відповдний запис.

Оскільки станом на момент розгляду даної апеляційної скарги провадження у справі № Б-39/57-05 є припиненим, тобто розгляд справи є закінченим, а державна реєстрація боржника згідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців є припиненою, апеляційний господарський суд не може здійснювати процесуальні дії стосовно перегляду в апеляційному порядку ухвал господарського суду, прийнятих в межах даної справи до винесення ухвали від 29.04.2013 р. про припинення провадження у справі.

Згідно з п. 6 ст. 80 ГПК України, господарський суд припиняє провадження у справі, якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено діяльність суб'єкта господарювання, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

За таких обставин, провадження по розгляду апеляційної скарги Первомайської районної державної адміністрації Харківської області на ухвалу господарського суду Харківської області від 29.04.13 р. по справі № Б-39/57-05 підлягає припиненню.

Керуючись п. 6 ст. 80, ст. 86, 99 ГПК України, судова колегія -

УХВАЛИЛА:

Апеляційне провадження по розгляду апеляційної скарги Первомайської районної державної адміністрації Харківської області на ухвалу господарського суду Харківської області від 29.04.13 р. по справі № Б-39/57-05 припинити.

Головуючий суддя Здоровко Л.М.

Суддя Плахов О.В.

Суддя Шутенко І.А.

Дата ухвалення рішення17.06.2013
Оприлюднено21.06.2013
Номер документу31947956
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —б-39/57-05

Ухвала від 16.09.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 18.07.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 22.03.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 26.11.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 06.10.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 14.04.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 10.02.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 23.07.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 01.03.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 15.11.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні