Постанова
від 29.10.2008 по справі 2а-851/08
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-851\08.

29 жовтня 2008 року Львівс ький окружний адміністратив ний суд

в складі : головуючого - су дді Дем”яновського Г.С.,

при секретарі Хома Ю.Р.

розглянувши у відк ритому судовому засіданні в залі суду в місті Львові спра ву за адміністративним позов ом прокурора м.Стрий в інтер есах Державної податкової ін спекцїї у Стрийському районі Львівської області до Товар иства з обмеженою відповідал ьністю Науково-виробниче ком ерційне підприємство „Герм ес-Стрий” про стягнення пода ткового боргу.

в с т а н о в и в :

Адміністративни й позивач-, прокурор м.Стрий в інтересах Державної податко вої інспекцїї у Стрийському районі Львівської області зв ернувся з позовом до Товарис тва з обмеженою відповідальн істю НВКП „Гермес-Стрий” про стягнення податкового боргу , покликаючись на те,що відпов ідач має заборгованість пере д бюджетом,яка складається з наступного:

-недоїмка і штрафні санкцїї по ПДВ-3214 грн.06 коп.

-недоїмка і штрафні санкцїї по збору на розвиток виногра дарства-28 грн.56 коп.,а разом 3242 гр н.62 коп.

В судовому засіданні проку рор позов підтримав .

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав

Представник відповідача в судове засідання вдруге не з ”явився ,судом одержано лист про смерть одного з учасникі в ТзОВ,за адресою якого зареє стровано відповідача. Суд вв ажає,що припинення юридичної особи проводиться тільки з п ередбачених законом підстав ,згідно Статуту засновниками і власниками ТзОВ є юридична і інші фізичні особи,а також в ТзОВ представницькі функцїї виконують посадові особи, і т ому справу слід розглядати у відсутність представника ві дповідача.

Вислухавши пояснення прок урора і позивача,перевіривши інші докази,зібрані в справі ,суд приходить до висновку,що позов прокурора м.Стрий в ін тересах Державної податково ї інспекцїї у Стрийському ра йоні Львівської області до Т овариства з обмеженою відпов ідальністю НВКП „Гермес-Стри й” про стягнення податкового боргу.підлягає до задоволен ня з наступних підстав:

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст.9 За кону України "Про систему опо даткування", платники податк ів і зборів (обов'язкових плат ежів) зобов'язані сплачувати належні суми податків і збор ів (обов'язкових платежів) у вс тановлені законами терміни.

Відповідно до п. 1.12 ст. 1 Закон у України "Про порядок погаше ння зобов'язань платників по датків перед бюджетами та державними цільовими фонд ами" від 21.12.2000 р. № 2181-ІІІ, контро люючий орган - державний орга н, який у межах своєї компетен ції, визначеної законодавств ом, здійснює контроль за своє часністю, достовірністю, пов нотою нарахування податків і зборів (обов'язкових платежі в) та погашенням податкових з обов'язань чи податкового бо ргу. Вичерпний перелік контр олюючих органів визначаєтьс я статтею 2 цього Закону.

Податкові органи є контрол юючим органом стосовно подат ків і зборів (обов'язкових пла тежів), які справляються до бю джетів та державних цільових фондів.

Контролюючі органи мають п раво здійснювати перевірки с воєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплат и лише стосовно тих податків і зборів (обов'язкових платеж ів), які віднесені до їх компет енції цим пунктом.

Органами, уповноваженими з дійснювати заходи з погашенн я податкового боргу (далі - орг ани стягнення), є виключно под аткові органи, а також держав ні виконавці у межах їх компе тенції.

Підпунктом 5.4.1. п.5.4. ст. 5 Закону України "Про порядок погашен ня зобов'язань платників под атків перед бюджетом та держ авними цільовими фондами" пе редбачено, що узгоджена сума податкового зобов'язання, не сплачена платником податків у строки, визначені цією стат тею, визнається сумою податк ового боргу платника податкі в.

Абзацом 2 п. 5.1. ст. 5 Закону Укр аїни "Про порядок погашення з обов'язань платників податкі в перед бюджетом та державни ми цільовими фондами" визнач ено, що податкове зобов'язан ня, самостійно визначене пла тником податків у податковій декларації, вважається узго дженим з дня подання такої по даткової декларації.

Згідно п. 5.3.1. ст. 5 Закону Ук раїни "Про порядок погашення зобов'язань платників подат ків перед бюджетом та держав ними цільовими фондами" - плат ник податків зобов'язаний са мостійно сплатити суму подат кового зобов'язання, зазначе ну у поданій ним податковій д екларації, протягом десяти к алендарних днів, наступних з а останнім днем відповідного граничного строку, передбач еного підпунктом 4.1.4 пункту 4.1 с татті 4 цього Закону для подан ня податкової декларації.

Відповідно до п. 7 Розділу II Інструкції підставою для нар ахування платежів до бюджету в особових рахунках платник ів є документи, які подаються платником (податкові деклар ації, звіти, розрахунки, платі жні повідомлення, довідки пр о авансові платежі, та інші до кументи), документи, які готую ться податковими органами (р ішення за актами перевірок з донарахування або скасуванн я раніше нарахованих сум пла тежу, фінансових санкцій та п ені), документи, які надходять від інших контролюючих орга нів.

-відповідно до Довідки №233 пр о включення до Єдиного держа вного реєстру підприємств та організацій України ТзОВ На уково-виробниче комерційне п ідприємтво „Гермес-Стрий”27.08. 1993 року включено до Єдиного де ржавного реєстру,

На момент закладення позов у за підприємством рахується наступний недоплачений пода ток:

-недоїмка і штрафні санкцїї по ПДВ-3214 грн.06 коп.

-недоїмка і штрафні санкцїї по збору на розвиток виногра дарства-28 грн.56 коп.,а разом 3242 гр н.62 коп.,що вбачається,як із роз рахунку позивача,так і з звіт ів і податкових декларацій в ідповідача.про що позивачем прийняті податкові повідомл ення-рішення і оскільки озна чені висновки перевіряючого органу відповідачем не оска ржені, протягом десяти кален дарних днів,,наступних за ост аннім днем відповідного гран ичного строку сплати,передба ченого п\п 4.1.4.п.4.1.статті 4 Закон у України „Про порядок погаш ення зобов”язань платників п одатків перед бюджетами та д ержавними цільовими фондами „від 21.12.2000 року №2181 борги перед б юджетом не погашені,і суд вва жає,що позов підлягає до задо волення із стягненням з відп овідача податкового боргу в сумі 3214 грн.06 коп.

Керуючись ст.ст.2.4,7,14,23,86,94,99-100,158 ,159,160,161,163,162,167 КАС України,Законом У країни „Про систему опдаткув ання”,, Законом України „Про п орядок погашення зобов”язан ь платників податків перед б юджетами та державними цільо вими фондами „від 21.12.2000 року №2181

п о с т а н о в и в :

Позов задоволити.Стягнут и з Товариства з обмеженою ві дповідальністю Науково-вир обниче комерційне підприємт во „Гермес-Стрий”, ЄДРПОУ 13795900 \м.Стрий Львівської області в ул.Добрівлянська,36\ через акт иви і основні засоби ,на корис ть державного бюджету Україн и заборгованість по податках в сумі 3242 грн.62 коп

Судові витрати по справі ві днести за рахунок Державного бюджету.

Постанова може бути ос каржена в апеляційному поряд ку до Львівського адміністра тивного апеляційного суду че рез Львівський окружний адмі ністративний суд шляхом пода чі заяви про апеляційне оска рження в 10-денний строк з дня п роголошення постанови суду і подання після цього протяго м 20-днів апеляційної скарги з подачою її копїї до Львівськ ого адміністративного апеля ційного суду.

Суддя:підпис-з оригіналом звірено.

Постанова не набрала закон ної сили.

Суддя: Дем' яновсь кий Г.С.

Дата ухвалення рішення29.10.2008
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу3211638
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-851/08

Ухвала від 18.09.2012

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Муравйов О.В.

Постанова від 16.04.2009

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Суховаров А.В.

Ухвала від 06.11.2008

Адміністративне

Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим

Прищепа О.І.

Постанова від 29.10.2008

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Дем'яновський Г.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні