Ухвала
від 08.07.2013 по справі 755/15814/13-ц
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/15814/13-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"08" липня 2013 р. суддя Дніпровського районного суду міста Києва Ластовка Н.Д., вивчивши заяву про забезпечення доказів по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за договором та визнання права власності на нерухоме майно,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаною позовною заявою.

Ухвалою Дніпровського районного суду міста Києва від 08.07.2013 року відкрито провадження у вказаній справі.

Позивач подав до суду заяву про забезпечення позову, посилаючись на те, що позов носить майновий характер, стосується його майнових прав та інтересів, оскільки відповідач умисно і незаконно ухилився від виконання свого обов'язку за договором, та вважаючи, що відповідач може вчинити дії, спрямовані на відчуження та виникнення у третіх осіб прав на належне йому (відповідачу) майно, за рахунок якого можуть бути задоволені позовні вимоги позивача і яких стосуються заявлені позовні вимоги, позивач просить накласти арешт на майно, яке належить відповідачу, а саме на квартиру АДРЕСА_1, земельну ділянку АДРЕСА_2, а також інше майно (нерухоме, рухоме та грошові кошти), яке належить відповідачу. Крім цього, позивач просить заборонити Державній реєстраційній службі України, Управлінню ДАІ ГУМВС України в м. Києві та Державному агентству земельних ресурсів України вчиняти будь-які реєстраційні дії, пов'язані з відчуженням або виникненням прав у третіх осіб, стосовно належного відповідачу ОСОБА_2 (ІПН НОМЕР_1) майна.

Вивчивши дану заяву та матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до п.п.6, 7 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22 грудня 2006 року «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову» особам, які беруть участь у справі, має бути гарантована реальна можливість захистити свої права при вирішенні заяви про забезпечення позову. Питання про забезпечення позову вирішує суддя одноособово або суд у судовому засіданні (залежно від стадії розгляду справи) в день надходження заяви.

Суд вважає, що необхідно застосувати заходи забезпечення позову на підставі

ст. 151 ЦПК України, оскільки в даній ситуації це є єдиною гарантією у цивільному процесі.

Згідно положень ст. 152 ЦПК України позов забезпечується накладенням арешту на майно або грошові кошти, що належать відповідачеві і знаходяться у нього або в інших осіб, а також забороною вчиняти певні дії.

Частиною третьою ст. 152 ЦПК України передбачено, що види забезпечення позову мають бути спів мірними із заявленими позивачем вимогами.

Відповідно до ч. 3 ст. 151 ЦПК України забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Враховуючи, що предметом позову є стягнення заборгованості за договором, визнання права власності на нерухоме майно, суд вважає, що з огляду на великий розмір заявлених позивачем позовних вимог, невжиття заходів із забезпечення позову може утруднити та навіть зробити неможливим виконання рішення суду в майбутньому, у випадку задоволення позову позивача, то заява про забезпечення позову підлягає задоволенню в повному обсязі.

На підставі викладеного та керуючись статтями 151, 152, 153 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Заяву про забезпечення позову по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за договором та визнання права власності на нерухоме майно задовольнити.

Накласти арешт на квартиру АДРЕСА_1, яка належить відповідачу ОСОБА_2 (ІПН НОМЕР_1).

Накласти арешт на земельну ділянку АДРЕСА_2.

Накласти арешт на об'єкт незавершеного будівництва, розміщений на земельній ділянці АДРЕСА_2.

Накласти арешт на усе майно (нерухоме, рухоме та грошові кошти), які належать відповідачу ОСОБА_2 (ІПН НОМЕР_1).

Державній реєстраційній службі України заборонити вчиняти будь-які реєстраційні дії, пов'язані з відчуженням або виникненням прав у третіх осіб, стосовно належного відповідачу ОСОБА_2 (ІПН НОМЕР_1) майна.

Управлінню ДАІ ГУМВС України в м. Києві заборонити вчиняти будь-які реєстраційні дії, пов'язані з відчуженням або виникненням прав у третіх осіб, стосовно належних відповідачу ОСОБА_2 (ІПН НОМЕР_1) транспортних засобів.

Державному агентству земельних ресурсів України заборонити вчиняти будь-які реєстраційні дії, пов'язані з відчуженням або виникненням прав у третіх осіб, стосовно належних відповідачу ОСОБА_2 (ІПН НОМЕР_1) земельних ділянок.

Ухвалу про забезпечення позову направити для виконання до Реєстраційної служби Головного управління юстиції в м. Києві (01001, м. Київ, пров. Музейний, 2-Д), Управління ДАІ ГУМВС України в м. Києві (01030, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 54), Державного агентства земельних ресурсів України (03680, м. Київ, вул. Народного ополчення, 3).

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва протягом п'яти днів з дня її проголошення.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання її копії.

Суддя

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення08.07.2013
Оприлюднено09.07.2013
Номер документу32256659
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/15814/13-ц

Ухвала від 25.04.2013

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Ластовка Н. Д.

Рішення від 17.06.2014

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Ластовка Н. Д.

Ухвала від 24.10.2013

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Ластовка Н. Д.

Ухвала від 10.09.2013

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Ластовка Н. Д.

Ухвала від 08.07.2013

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Ластовка Н. Д.

Ухвала від 08.07.2013

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Ластовка Н. Д.

Ухвала від 08.07.2013

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Ластовка Н. Д.

Ухвала від 08.07.2013

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Ластовка Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні