Ухвала
від 11.07.2013 по справі 19/97-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

11.07.2013 Справа № 19/97-10

Господарський суд Сумської області у складі: судді Спиридонової Н.О.,

при секретарі Щербак С.В.,

за участю представників сторін:

кредитора - УПФУ в Ямпільському районі - Романенко В.В., Шосткинська ОДПІ - Клімовець О.М.

ліквідатора - Чупрун Є.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні господарського суду Сумської області матеріали справи №19/97-10

за заявою кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "Галузеве підприємство "Промсервіс", м. Суми

до боржника - Обласного комунального підприємства "Ямпільська центральна районна аптека №26" (Сумська область, с.м.т.Ямпіль, вул.Боженка, 27 ід. код 01979492)

про банкрутство,

встановив :

У червні 2013 року до суду звернувся кредитор - УПФУ в в Ямпільському районі із клопотанням про встановлення кінцевого строку подання до суду ліквідатором звіту та ліквідаційного балансу банкрута, мотивуючи свої вимоги тим, що всі активи банкрута реалізовані, а ліквідаційна процедура фактично завершена.

В судовому засіданні представник УПФУ клопотання підтримує.

Від Шосткинської ОДПІ надійшло письмове пояснення в якому ОДПІ повністю підтримує клопотання про встановлення кінцевого строку подання ліквідатором звіту та ліквідаційного балансу банкрута до суду.

В судовому засіданні представник Шосткинської ОДПІ підтримує клопотання УПФУ.

Від ПАТ «Свеський насосний завод» надійшла заява в якій кредитор повністю підтримує клопотання про встановлення кінцевого строку подання ліквідатором звіту та ліквідаційного балансу банкрута до суду. У своїй заяві кредитор просить суд розглядати клопотання УПФУ у відсутності представника заводу.

В судовому засіданні ліквідатор проти клопотання УПФУ заперечує у зв'язку з його необґрунтованістю. Також, ліквідатор посилається на те, що 10.07.2013р. ним уже подано до суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

Перевіривши матеріали справи, заслухавши представників кредиторів та ліквідатора, суд встановив наступне.

Ухвалою господарського суду Сумської області від 04.10.2010р. порушено провадження у даній справі.

Постановою суду від 09.06.2011 р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Чупруна Є.В.

Згідно з частиною 2 статті 22 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Згідно з п.86 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009р. №15 «Про судову практику у справах про банкрутство» у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд зазначає про відкриття ліквідаційної процедури без зазначення строку. Її тривалість не повинна перевищувати дванадцяти місяців. Пізніше строк ліквідаційної процедури за клопотанням ліквідатора або комітету кредиторів може бути продовжено судом, про що виноситься ухвала. Загальний строк ліквідаційної процедури не може перевищувати вісімнадцяти місяців. Ліквідатор зобов'язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк, проте невиконання ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Законом, не є підставою для припинення провадження у справі. Наслідків перевищення строку ліквідаційної процедури Закон не містить.

Крім того, суд зазначає, що відповідно до частини 1 статті 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс , до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавцем передбачено, що подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється на момент завершення ліквідаційної процедури, визначено обов'язковий перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із звітом ліквідатора та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури та за участі кредиторів (комітету кредиторів).

Тому, подання до суду звіту ліквідатора неможливе до завершення ліквідаційної процедури.

Згідно з ч.3 статті 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ліквідатор (ліквідаційна комісія) виконують свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

Максимальний строк ліквідаційної процедури встановлено ч.2 статті 22 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» не передбачено встановлення судом кінцевого строку для подачі звіту та ліквідаційного балансу на затвердження до суду.

Крім того, 10.07.2013р. ліквідатором було подано до суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

З огляду на вищевикладене, суд дійшов висновку про відсутність правових підстав для задоволення клопотання управління пенсійного фонду.

Суд вважає за необхідне звіт та ліквідаційний баланс банкрута призначити до розгляду в судовому засіданні.

Керуючись статтями 22, 24, 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в редакції діючій до набрання чинності змінами внесеними законом №4212-VI від 22.12.2011р.), статтями 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, п.86 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009р. №15 «Про судову практику у справах про банкрутство», суд -

ухвалив :

1. У задоволенні клопотання УПФУ в Ямпільському районі про встановлення кінцевого строку подання ліквідатором звіту та ліквідаційного балансу банкрута - відмовити.

2. Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута призначити до розгляду в судовому засіданні на 15 серпня 2013 року о 10:00 год. в приміщенні господарського суду Сумської області за адресою: м. Суми, проспект Шевченка, 18/1, каб. 210.

3. Зобов'язати кредиторів надати суду мотивовані відзиви щодо поданого ліквідатором звіту та ліквідаційного балансу банкрута.

4. Копію даної ухвали надіслати кредиторам, ліквідатору.

Суддя (підпис) Н.О. Спиридонова

Дата ухвалення рішення11.07.2013
Оприлюднено15.07.2013
Номер документу32355075
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/97-10

Ухвала від 10.01.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 05.12.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 31.05.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 15.08.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 11.07.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 18.06.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 28.03.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 04.03.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 24.01.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 08.01.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні