Ухвала
від 09.07.2013 по справі 812/1045/13-а
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

10.1

УХВАЛА

09 липня 2013 року Справа № 812/1045/13-а

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

Судді Солоніченко О.В.

при секретарі Калашнікові Д.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Публічного акціонерного товариства «Лисичанський склозавод «Пролетарій» про розстрочення виконання постанови Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 травня 2013 року по справі за адміністративним позовом позову Управління Пенсійного фонду України в м. Лисичанську Луганської області до Публічного акціонерного товариства «Лисичанський склозавод «Пролетарій» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до п.2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», в частині пенсій, призначених відповідно до пункту «а» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» у загальній сумі 574929,89 грн., -

ВСТАНОВИВ:

25 січня 2013 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в м. Лисичанську Луганської області до Публічного акціонерного товариства «Лисичанський склозавод «Пролетарій» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до п.2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», в частині пенсій, призначених відповідно до пункту «а» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» у загальній сумі 574929,89 грн.

Постановою Луганського окружного адміністративного суду від 07 лютого 2013 року позовні вимоги позивача було задоволено повністю.

Постановою Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 травня 2013 року скасовано постанову Луганського окружного адміністративного суду від 07 лютого 2013 року та позовні вимоги позивача задоволено частково. Стягнуто з Публічного акціонерного товариства «Лисичанський склозавод «Пролетарій» на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Лисичанську Луганської області 569110,37 грн.

25 червня 2013 року до Луганського окружного адміністративного суду від Публічного акціонерного товариства «Лисичанський склозавод «Пролетарій» надійшла заява про розстрочення виконання постанови Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 травня 2013 року.

В обґрунтування заяви про відстрочення судового рішення зазначено, що виконання рішення суду ускладнено тяжким фінансовим становищем підприємства, що пов'язане зі збитками у господарській діяльності, та відсутності коштів на рахунку для сплати заборгованості. Через неспроможність ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій» продавати свою продукцію за економічно обґрунтованими цінами, які б відшкодовували витрати підприємства на її виробництво, товариство зазнає значних збитків. Наявність великих збитків унеможливлює розрахунки товариства з його кредиторами у повному обсязі, призводить до зростання збитків за спожиті матеріальні ресурси. Щоб покращити своє фінансове становище товариство застосовує різноманітні заходи, які групуються за таких напрямках: створення на українському ринку флоат-скла умов, більш сприятливих для реалізації продукції товариства; впровадження заходів, спрямованих на покращення техніко-економічних показників виробництва; проведення заходів щодо ліквідації невиробничих втрат, оптимізації організаційної структури управління. Вказані обставини на думку заявника, є обставиною, яка ускладнює виконання рішення суду та підставою для застосування розстрочки виконання постанови Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 травня 2013 року.

У судовому засіданні представник Публічного акціонерного товариства «Лисичанський склозавод «Пролетарій» заяву про розстрочення виконання судового рішення підтримав, надав суду пояснення аналогічні викладеним у заяві.

Представник Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Луганська у судове засідання не прибув. Про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлявся належним чином. Причини неприбуття суду не повідомив. Надав суду письмові заперечення в яких проти надання розстрочки виконання постанови Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 травня 2013 року заперечував посилаючись на те, що ухилення від виконання постанови суду та невиконання норм діючого законодавства щодо сплати витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, тобто несплата коштів до Пенсійного фонду України спричиняє значну шкоду державним інтересам, оскільки внаслідок цього, ставиться під загрозу своєчасність нарахування та виплата соціальних виплат найменш забезпеченій верстві населення.

Відповідно до ст. 263 КАС України за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий лист, що видав виконавчий лист, із поданням, а особа, яка бере участь у справі, та сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Підставою для розстрочки виконання рішення можуть бути конкретні обставини, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим у строк або встановленим судом способом.

При вирішенні даної заяви суд враховує, що Постановою Кабінету міністрів України від 27.02.13 № 187 було затверджено Державну програму активізації розвитку економіки на 2013 -2014 року. Одним із планів заходів з виконання даної програми є створення умов для проведення модернізації, технічного переоснащення, перепрофілювання діючих та відкриття нових підприємств, зокрема стосовно ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій»: модернізація виробництва крупногабаритного флоат - скла ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій»; збільшення ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій» виробництва загартованого скла; організація виробництва низько емісійного листового скла ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій»; поглиблення промислової переробки флоат-скла на основі модернізації виробництва дзеркал ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій»; забезпечення ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій» власного виробництва електричною енергією шляхом будівництва та введення в дію когенераційної газопоршневої установки.

На думку суду, за обставин вказаних заявником, заява про надання розстрочки підлягає частковому задоволенню.

Враховуючи обставини, що ускладнюють виконання судового рішення та фінансовий стан відповідача суд приходить до висновку щодо необхідності розстрочення виконання судового рішення - постанови Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 травня 2013 року строком на шістдесят місяців починаючи з 01.08.2013 року по 31.07.2018 року шляхом сплати по 9485,18 грн. щомісячно.

Керуючись ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Задовольнити заяву Публічного акціонерного товариства «Лисичанський склозавод «Пролетарій» про розстрочення виконання постанови Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 травня 2013 року за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Лисичанську Луганської області до Публічного акціонерного товариства «Лисичанський склозавод «Пролетарій» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до п.2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», в частині пенсій, призначених відповідно до пункту «а» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» у загальній сумі 574929,89 грн.

Розстрочити виконання постанови Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 травня 2013 року по справі № 812/1045/13-а за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Лисичанську Луганської області до Публічного акціонерного товариства «Лисичанський склозавод «Пролетарій» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до п.2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», в частині пенсій, призначених відповідно до пункту «а» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» у загальній сумі 574929,89 грн. строком на шістдесят місяців починаючи з 01.08.2013 року по 31.07.2018 року шляхом сплати по 9485,18 грн. щомісячно.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвалу в повному обсязі складено 15 липня 2013 року.

СуддяО.В. Солоніченко

Дата ухвалення рішення09.07.2013
Оприлюднено17.07.2013
Номер документу32398727
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/1045/13-а

Ухвала від 30.08.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Білак С. В.

Ухвала від 16.08.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Білак С. В.

Ухвала від 18.03.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гімон М.М.

Постанова від 23.05.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гімон М.М.

Ухвала від 14.05.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гімон М.М.

Ухвала від 30.08.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Білак С. В.

Ухвала від 16.08.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Білак С. В.

Ухвала від 09.07.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Солоніченко

Постанова від 23.05.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гімон М.М.

Ухвала від 14.05.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гімон М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні