Ухвала
від 11.07.2013 по справі 812/5782/13-а
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

11.5

УХВАЛА

Про зупинення провадження

11 липня 2013 року Справа № 812/5782/13-а

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Мирончук Н.В.,

при секретарі Стройній О.О.,

від позивача - Гаврилова В.О., довіреність від 22.11.2012р.,

від відповідача - не прибув,

від третьої особи - не прибув,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за адміністративним позовом Малого приватного підприємства «Дорофей» до Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Луганській області, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - Товариство з обмеженою відповідальністю «Сучасні будівельні технології» про зобов'язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

27 червня 2013 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Малого приватного підприємства «Дорофей» до Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Луганській області, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - Товариство з обмеженою відповідальністю «Сучасні будівельні технології» про зобов'язання вчинити певні дії.

Судом поставлено питання про витребування з Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Луганській області виконавчого провадження про стягнення з ТОВ «Сучасні будівельні технології» заборгованості та визнання обов'язковою участі відповідача.

Представник позивача у судовому засіданні просив зупинити провадження у справі до надання відповідачем виконавчого провадження про стягнення з ТОВ «Сучасні будівельні технології» заборгованості.

Представник відповідача у судове засідання не прибув, про дату, місце та час розгляду справи був повідомлений належним чином.

Представник третьої особи у судове засідання не прибув, про дату, місце та час розгляду справи був повідомлений належним чином.

Вислухавши думку представника позивача, перевіривши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Згідно із ч.ч.4,5 ст.11 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Відповідно до ч.2 ст.69 Кодексу адміністративного судочинства України докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

За змістом ст.79 КАС України письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду.

Для повного, всебічного та об'єктивного розгляду адміністративної справи, суд вважає необхідним витребувати у відповідача - Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Луганській області - оригіналу виконавчого провадження про стягнення з ТОВ «Сучасні будівельні технології» заборгованості - для огляду у судовому засіданні та належним чином завірену копію вказаного виконавчого провадження - для приєднання до матеріалів справи.

Відповідно до статті 120 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про обов'язковість особистої участі сторін чи третіх осіб у судовому засіданні. Викликати сторону чи третю особу для особистих пояснень можна і тоді, коли у судовому розгляді беруть участь їхні представники.

Оскільки особиста участь представника відповідача необхідна для правильного встановлення усіх обставин у справі, суд вважає за необхідне визнати обов'язковою участь представника відповідача у судовому розгляді.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.156 КАС України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Оскільки для надання доказів, витребуваних судом у Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Луганській області, потрібен значний час та у зв'язку зі скороченими строками розгляду справи суд вважає за можливим зупинити провадження у справі до 18 липня 2013 року до 11 год. 30 хв. для надання відповідачем витребуваних документів.

Керуючись ст. 11, 69, 79, 156, 160 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Визнати обов'язковою участь відповідача - Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Луганській області.

Витребувати у відповідача - Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Луганській області оригінал виконавчого провадження про стягнення з ТОВ «Сучасні будівельні технології» заборгованості - для огляду у судовому засіданні та належним чином завірену копію постанови про накладення арешту по вказаному виконавчому провадженню - для приєднання до матеріалів справи.

Зупинити провадження у справі до 18 липня 2013 року до 11 год. 30 хв., надавши час Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Луганській області для надання витребуваних судом документів.

Ухвала суду в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена особою в апеляційному порядку шляхом подання через суд першої інстанції апеляційної скарги на ухвалу суду першої інстанції протягом п'яти днів з дня проголошення.

Ухвалу, яку було постановлено у письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

СуддяН.В. Мирончук

Дата ухвалення рішення11.07.2013
Оприлюднено19.07.2013
Номер документу32474277
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/5782/13-а

Постанова від 18.07.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.В. Мирончук

Ухвала від 18.07.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.В. Мирончук

Ухвала від 11.07.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.В. Мирончук

Ухвала від 05.07.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.В. Мирончук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні