Ухвала
від 18.07.2013 по справі 802/3255/13-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

м.Вінниця

18 липня 2013 р. Справа № 802/3255/13-а

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Дончик Віталій Володимирович, розглянувши матеріали позовної заяви Приватного підприємства "СВ-Енерджи" до Вінницької об'єднаної державної податкової інспекції Вінницької області Державної податкової служби визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

в с т а н о в и в :

17.07.2013 року до Вінницького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ПП "СВ-Енерджи" до Вінницької ОДПІ визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Ознайомившись з вказаною позовною заявою і доданими до неї матеріалами, вважаю, що вона підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Частиною другою статті 5 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) визначено, що провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до статті 104 КАС України позов пред'являється шляхом подання позовної заяви до суду першої інстанції.

За правилами, встановленими пунктом 3 частини 1 статті 107 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає вона вимогам, встановленим статтею 106 КАС України.

Згідно з частиною 3 статті 106 КАС України "… До позовної заяви додається також документ про сплату судового збору , крім випадків, коли його не належить сплачувати".

Правові засади справляння судового збору, платників, об'єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначено Законом України "Про судовий збір".

Відповідно до частини першої статті 4 Закону України "Про судовий збір", судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до підпункту першого пункту третього частини другої статті 4 Закону України "Про судовий збір", за подання до адміністративного суду адміністративного позову майнового характеру встановлюється ставка судового збору в розмірі 1 відсотка розміру майнових вимог, але не менше 0,1 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 2 розмірів мінімальних заробітних плат.

На наявність у поданому позові вимог майнового та немайнового характеру вказує та обставина, що позивач звернувся до суду із позовом про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення Вінницької ОДПІ Вінницької області ДПС № 0001862206 від 29.04.2013 року щодо збільшення ПП "СВ-Енерджи" суми грошового зобов'язання.

При цьому доказів оплати судового збору чи доказів звільнення від такої сплати позивачем не додано.

Зазначені обставини позбавляють можливості вирішити питання щодо відкриття провадження у справі.

За правилами визначеними частиною першою статті 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених в статті 106 КАС України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, про що повідомляє позивача та надає йому строк для усунення недоліків.

Керуючись статтею 108 Кодексу адміністративного судочинства України, -

у х в а л и в :

Позовну заяву Приватного підприємства "СВ-Енерджи" до Вінницької об'єднаної Державної податкової інспекції Вінницької області Державної податкової служби про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення залишити без руху.

Надати Приватному підприємству "СВ-Енерджи" 5-денний термін, з дня отримання копії ухвали про залишення без руху для усунення недоліків шляхом подання до суду доказу сплати судового збору .

Роз'яснити, що в разі не усунення недоліків позовна заява повертається заявнику .

Дану ухвалу направити заявнику.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя: Дончик Віталій Володимирович

Дата ухвалення рішення18.07.2013
Оприлюднено22.07.2013
Номер документу32491651
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/3255/13-а

Ухвала від 22.07.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 05.08.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 27.09.2013

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 13.12.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Нечитайло О.М.

Ухвала від 20.11.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Нечитайло О.М.

Ухвала від 16.10.2013

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 27.09.2013

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Постанова від 09.09.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 18.07.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні