Ухвала
від 18.06.2013 по справі 805/7500/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про обов'язковість особистої участі у судовому засіданні та витребування доказів

18 червня 2013 р. Справа №805/7500/13-а

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Час прийняття судового рішення: 15 годин 40 хвилин

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Циганенка А.І., за участі секретаря судового засідання Зикун Ю.В., представників позивача Лактіонової Л.О., Алексікової В.В., представників відповідача Пучка В.А., Бодряга Н.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду адміністративну справу за позовною заявою Приватного акціонерного товариства "АО Техніка" до Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби про скасування податкового повідомлення-рішення № 0000241501 від 11.03.2013,

В С Т А Н О В И В:

27 травня 2013 року позивач, Приватне акціонерне товариство "АО Техніка", звернувся до суду із адміністративним позовом до відповідача, Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби, про скасування податкового повідомлення-рішення № 0000241501 від 11.03.2013.

У судовому засіданні судом поставлено на обговорення питання про обов'язковість особистої участі у судовому засіданні заступника начальника Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби Ткаченко Катерини Леонідівни для дачі пояснень з питань обставин прийняття спірного податкового повідомлення-рішення.

Представники позивача не заперечували проти обов'язкової особистої участі у судовому засіданні заступника начальника Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби Ткаченко Катерини Леонідівни для дачі пояснень з питань обставин прийняття спірного податкового повідомлення-рішення.

Представники відповідача посилалися на розсуд суду.

Заслухавши думку осіб, які беруть участь у справі, дослідивши матеріали справи суд дійшов наступного.

У судовому засіданні, яке відбулося 12 червня 2013 року, суд зобов'язав представника відповідача надати розрахунок суми податку на прибуток підприємств та суми штрафної санкції донарахованої спірним податковим повідомленням-рішенням.

У судовому засіданні представники відповідача не надали розрахунок суми податку на прибуток підприємств та суми штрафної санкції донарахованої спірним податковим повідомленням-рішенням.

Представник відповідача Бодряга Н.В. пояснила, що суми податку на прибуток підприємств та суми штрафної санкції були розраховані нею, але пояснили чому під час розрахунку вказаних сум були враховані суми витрат за періоди інші від періоду перевірки діяльності позивача пояснити не може. Також представник відповідача Бодряга Н.В. пояснила, що на підставі складеного нею акту за результатами процедури адміністративного оскарження прийнято ще одного податкове повідомлення-рішення в якому суми податку розраховані тільки за листопад 2012 року.

За поясненнями представників відповідача спірне повідомлення-рішення від імені відповідача було прийнято заступником начальника Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби Ткаченко Катериною Леонідівною.

Згідно статті 120 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд може постановити ухвалу про обов'язковість особистої участі сторін чи третіх осіб у судовому засіданні.

Відповідно до частини 4 статті 11 КАС України суд повинен вжити визначені законом заходи для повного з'ясування усіх обставин у справі. Одним із засобів доказування в адміністративних справах є пояснення сторін (стаття 76 КАС України).

Тому, суд вважає, що особиста участь заступника начальника Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби Ткаченко Катерини Леонідівни у судовому засіданні є необхідною для правильного встановлення усіх обставин у справі.

Крім цього, відповідно до частини 5 статті 11 КАС України суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Вимога суду щодо надання розрахунку суми податку на прибуток підприємств та суми штрафної санкції донарахованої спірним податковим повідомленням-рішенням відповідачем не виконана.

Відповідно до частини 5 статті 71 КАС України суд може збирати докази з власної ініціативи.

З урахуванням вищенаведених обставин, суд вважає за необхідне витребувати у відповідача докази, яких не вистачає для постановлення законного та обґрунтованого рішення.

Відповідно до частини 2 статті 150 КАС України суд оголошує перерву у зв'язку з необхідністю одержання нових доказів або в інших необхідних випадках. Тривалість перерви встановлюється судом залежно від обставин розгляду справи.

Керуючись статтями 11, 71, 76, 120, 150, 160, 165, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1. Оголосити перерву в судовому розгляді справи до 21 червня 2013 року до 10 години 00 хвилин, про що повідомити сторони

2. Визнати обов'язковою участь заступника начальника Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби Ткаченко Катерини Леонідівни у судовому засіданні, яке призначено на 21 червня 2013 року на 10 годин 00 хвилин.

Роз'яснити заступнику начальника Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби Ткаченко К.Л., що у разі її неприбуття у судове засідання до неї можуть бути застосовані заходи процесуального примусу, передбачені статтею 272 Кодексу адміністративного судочинства України.

3. Витребувати від Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби наказ №164 від 19 лютого 2013 року та розрахунок суми податку на прибуток підприємств та суми штрафної санкції донарахованої податковим повідомленням-рішенням № 0000241501 від 11.03.2013.

Зобов'язати заступника начальника Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби Ткаченко К.Л. надати витребувані докази в судове засідання, яке призначено на 21 червня 2013 року на 10 годин 00 хвилин.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її постановлення.

Суддя Циганенко А.І.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.06.2013
Оприлюднено24.07.2013
Номер документу32557998
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/7500/13-а

Ухвала від 12.08.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 13.09.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Кошіль В.В.

Ухвала від 21.08.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 12.08.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ханова Р.Ф.

Постанова від 16.07.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Циганенко А.І.

Ухвала від 21.06.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Циганенко А.І.

Постанова від 16.07.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Циганенко А.І.

Ухвала від 18.06.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Циганенко А.І.

Ухвала від 27.06.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Циганенко А.І.

Ухвала від 30.05.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Циганенко А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні