Ухвала
від 01.08.2013 по справі 801/7529/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

01 серпня 2013 р.Справа №801/7529/13-а

Суддя Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим Циганова Г.Ю., перевіривши виконання вимог статей 104, 105, 106 КАС України за адміністративним позовом Відкритого акціонерного товариства "Кримспецсільгоспмонтаж"

до Державного реєстратора права на нерухоме майно Реєстраційної служби Сакського міськрайонного управління юстиції в АР Крим Єкімова Руслана Леонідовича, Реєстраційної служби Сакського міськрайонного управління юстиції

про визнання неправомірними дії,визнання протиправним та скасування рішення,спонукання до виконання певних дій ,

ВСТАНОВИВ:

Відкрите акціонерне товариство "Кримспецсільгоспмонтаж" (далі-позивач) звернулась до Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим із позовом до Державного реєстратора права на нерухоме майно Реєстраційної служби Сакського міськрайонного управління юстиції в АР Крим Єкімова Руслана Леонідовича, Реєстраційної служби Сакського міськрайонного управління юстиції:

- про визнання неправомірними дії державного реєстратора Реєстраційної служби Сакського міськрайонного управління юстиції в АР Крим Єкімова Руслана Леонідовича про відмову в державній реєстрації за Відкритим акціонерним товариством "Кримспецсільгоспмонтаж" права власності на нежитлові будівлі, які розташовані за адресою: АР Крим, м.Саки, вул. Промислова,3;

- про визнання протиправним та скасування рішення про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень за №1832814 від 22.04.2013 року, постановленого державним реєстратором Реєстраційної служби Сакського міськрайонного управління юстиції в АР Крим Єкімовим Русланом Леонідовичем;

- про зобов'язання Реєстраційну службу Сакського міськрайонного управління юстиції (96500, АРК, м.Саки, вул.Курортна,25) в особі її державного реєстратора провести державну реєстрацію права власності за Відкритим акціонерним товариством "Кримспецсільгоспмонтаж" (код ЄДРПОУ 00911186) права власності на об'єкт нерухомого майна-нежитлові будівлі, які розташовані за адресою: АР Крим, м.Саки, вул. Промислова,3.

Позовна заява не відповідає вимогам статті 106 КАС України з наступних підстав.

Відповідно до частини другої статті 106 КАС України, на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Судом встановлено, що як додаток 4 до позову зазначено акт приймання-передавання майна від 17.12.1996 року.

З доданої копії такого акту вбачається, що невід'ємною частиною цього акту являються акти приватизації:

- план приватизації;

- інвентарні акти та описи;

- акт оцінки вартості цілого майнового комплексу;

- баланс підприємства на 01.10.1996 року;

- відомості розрахунку остаточної вартості основних засобів.

Однак, таких документів на надано.

Отже, акт приймання-передавання майна від 17.12.1996 року у повному обсязі не надано, що також є порушенням частини другої статті 106 КАС України.

Крім того, з копії матеріалів інвентарної справи на об'єкт нерухомості вбачається, що власником зазначено "СПМК-76".

Оскільки рішення по справі може вплинути на права, свободу, інтереси та обов'язки такої особи, необхідно зазначити її як третю особу у справі (повне найменування, поштову адресу, засоби зв'язку, тощо), надавши при цьому, копії із усіма додатками (з дотриманням вимог частини 3 статті 106 КАС України щодо надання копій всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень).

Згідно до положень ст. 108 КАС України адміністративний позов підлягає залишенню без руху з наданням заявнику строку для усунення недоліків до 02.10.2013 року.

Керуючись статтями 108, 160, 165 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залишити позовну заяву без руху.

2. У строк до 02.10.13 усунути вказані недоліки , надавши (або зазначити причини неможливості надання) копію акту приймання-передавання майна від 17.12.1996 року у повному обсязі, з усіма зазначеними документами; зазначити у позовній заяві третю особу ("СПМК-76"), вказавши її повне найменування, поштову адресу, засоби зв'язку, тощо.

3. Після усунення недоліків позовної заяви документи до суду направляти із обов'язковою вказівкою на номер справи 801/7529/13-а та зазначенням прізвища судді, який прийняв ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

У разі невиконання цієї ухвали позовна заява буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала набирає законної сили протягом 5 днів з дня її проголошення. Якщо справу розглянуто у порядку письмового провадження або без виклику особи, яка її оскаржує, ухвала набирає законної сили через 5 днів з дня її отримання.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд Автономної республіки Крим протягом 5 днів з дня її проголошення. У разі розгляду справи у порядку письмового провадження або без виклику особи, яка її оскаржує,, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Севастопольського апеляційного адміністративного суду.

Суддя Циганова Г.Ю.

Дата ухвалення рішення01.08.2013
Оприлюднено05.08.2013
Номер документу32775028
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання неправомірними дії,визнання протиправним та скасування рішення,спонукання до виконання певних дій

Судовий реєстр по справі —801/7529/13-а

Постанова від 30.01.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Циганова Г.Ю.

Ухвала від 05.12.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Циганова Г.Ю.

Ухвала від 04.11.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Циганова Г.Ю.

Ухвала від 01.08.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Циганова Г.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні