Ухвала
від 05.08.2013 по справі 918/76/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"05" серпня 2013 р. Справа № 918/76/13-г

Суддя Войтюк В.Р. розглянувши заяву фізичної особи-підприємця Ревчук Миколи Семеновича та Дочірнього підприємства "Рівненський облавтодор" відкритого акціонерного товариства "ДАК" Автомобільні дороги України в особі філії «Рівненська ДЕД» про затвердження мирової угоди у справі № 918/76/13-г

за позовом фізичної особи-підприємця Ревчук Миколи Семеновича

до відповідача Дочірнього підприємства "Рівненський облавтодор" відкритого акціонерного товариства "ДАК" Автомобільні дороги України в особі філії «Рівненська ДЕД»

про стягнення в сумі 231 418 грн. 70 коп.

За участю представників сторін:

позивача: не з`явився

відповідача : Ковальчук І.В.

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа-підприємець Ревчук Микола Семенович звернувся до господарського суду Рівненської області з позовною заявою до Дочірнього підприємства "Рівненський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна корпорація" "Автомобільні дороги України" в особі філії «Рівненська ДЕД» про стягнення 231 418 грн. 70 коп. заборгованості за надані послуги з перевезення згідно договору на перевезення вантажів від 01.02.2010 р., договору №2 про перевезення вантажів від 01 травня 2012 року та видаткової накладної № РН-0000008 від 31.08.2012 р.

11 березня 2013 року рішенням господарського суду Рівненської області у справі № 918/76/13-г задоволено позов фізичної особи-підприємця Ревчук Миколи Семеновича до Дочірнього підприємства "Рівненський облавтодор" відкритого акціонерного товариства "ДАК" Автомобільні дороги України в особі філії «Рівненська ДЕД» .

25 березня 2013 року господарським судом Рівненської області на виконання рішення від 11 березня 2013 року видано наказ по справі № 918/76/13-г.

31 липня 2013 року фізична особа-підприємець Ревчук Микола Семенович та Дочірнє підприємство "Рівненський облавтодор" відкритого акціонерного товариства "ДАК" Автомобільні дороги України в особі філії «Рівненська ДЕД» звернулись до суду з заявою про затвердження мирової угоди у справі № 918/76/13-г в межах виконавчого провадження. Дану заяву обґрунтовано тим, що сторони досягли угоди про укладення мирової угоди в межах виконавчого провадження.

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 01 серпня 2013 року заяву про затвердження мирової угоди прийнято до розгляду. Розгляд заяви призначено у судовому засіданні на 05 серпня 2013 року.

Стягувач явку представника у судове засідання не забезпечив.

Представник боржника у судовому засіданні просив заяву про затвердження мирової угоди задоволити та затвердити мирову угоду від 29 липня 2013 року в редакції, яка додана до заяви про затвердження мирової угоди..

Оскільки наявних у справі матеріалів достатньо для розгляду даної заяви по суті, суд не вбачає підстав для відкладення розгляду даної заяви та здійснює її розгляд без участі представника стягувача.

Частиною 4 статті 121 ГПК України передбачено, що мирова угода, укладена сторонами у процесі виконання судового рішення, подається на затвердження господарського суду, який прийняв відповідне судове рішення. Про затвердження мирової угоди господарський суд виносить ухвалу.

Відповідно до п. 7.9. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 17 жовтня 2012 року за № 9 "Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України" судом може бути затверджено мирову угоду на підставі зазначеної норми лише за умови наявності відкритого виконавчого провадження з примусового виконання судового рішення згідно з Законом України "Про виконавче провадження".

Якщо таке виконавче провадження не відкрито на момент звернення до суду щодо затвердження мирової угоди, суд відмовляє в її затвердженні, що не виключає повторного звернення з відповідною заявою вже після відкриття виконавчого провадження.

Боржником надано розпорядження начальника відділу державної виконавчої служби Рівненського міського управління юстиції від 16 липня 2013 року з якого убачається, що на виконанні у відділі державної виконавчої служби Рівненського міського управління юстиції є зведене виконавче провадження про стягнення боргів з ДП "Рівненський облавтодор" ВАТ "ДАК" Автомобільні дороги України" в особі філії "Рівненська ДЕД", в тому числі по виконанню наказу № 918/76/13-г від 25.03.2013 року господарського суду Рівненської області.

Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом згідно з пунктом 2 частини другої статті 17 Закону України "Про виконавче провадження" і як виконавчий документ повинна містити у своїй резолютивній частині не лише вказівку про затвердження мирової угоди, а й інші передбачені законодавством (статтею 86 ГПК та статтею 18 названого Закону) ознаки та відомості, зокрема, щодо умов, розміру і строків виконання зобов'язань сторін тощо. За недодержання відповідних вимог ухвала про затвердження мирової угоди не може вважатися виконавчим документом, що підлягає виконанню державною виконавчою службою.

Зі змісту мирової угоди від 29 липня 2013 року убачається, що вона стосується лише прав і обов'язків сторін щодо виконання рішення у справі № 918/76/13-г, не суперечить чинному законодавству та не порушує прав та інтересів третіх осіб.

Дослідивши мирову угоду та перевіривши повноваження представників Товариства та Управління щодо її укладення, суд дійшов висновку про необхідність задоволення вказаної заяви та затвердження укладеної між сторонами мирової угоди.

Керуючись ст.ст. 86, 121 господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Заяву про затвердження мирової угоди по справі № 918/76/13-г задоволити.

2.Затвердити мирову угоду, укладену між фізичною особою - підприємцем Ревчук Миколою Семеновичем та Дочірнім підприємством "Рівненський облавтодор" відкритого акціонерного товариства "ДАК" Автомобільні дороги України в особі філії «Рівненська ДЕД» в процесі виконання рішення господарського суду Рівненської області від 11 березня 2013 року у справі № 918/76/13-г, в наступній редакції:

МИРОВА УГОДА

м. Рівне « 29» липня 2013 р.

Цю Угоду про врегулювання спору (Мирова угода)

укладено між сторонами виконавчого провадження, відкритого старшим

державним виконавцем відділу державної виконавчої служби

Рівненського міського управління юстиції Вакульчук О.В.

у справі №918/76/13-г, виданого 25.03.2013 року

Фізична особа-підприємець Ревчук Микола Семенович, який, бере участь у справі як Позивач, що іменуватиметься далі Стягувач (Кредитор), та Дочірнє підприємство „Рівненський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства „Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» в особі філії «Рівненська ДЕД», яке бере участь у справі як Відповідач, в особі начальника філії «Рівненська ДЕД» ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» Шинкарука Андрія Миколайовича, який діє на підставі довіреності № 14-13 від 02 січня 2013 року, що іменуватиметься далі Боржник, домовились про укладення мирової угоди на стадії виконавчого провадження на зазначених умовах:

1.Предметом цієї Мирової угоди є домовленість між Стягувачем і Боржником щодо сплати Боржником Стягувачу заборгованості за надані послуги з перевезення вантажів, поставлених товарів згідно наказу Господарського суду Рівненської області по справі № 918/76/13-г, виданого 25.03.2013 року Господарським судом Рівненської області.

2.Боржник визнає, що його заборгованість перед Стягувачем на момент укладення цієї Мирової угоди відповідає відомостям, які викладені в матеріалах виконавчого провадження, й становить 95076 грн. 88 коп. ( дев'яносто пять тисяч сімдесят шість) гривень 88 копійок).

3. Боржник гарантує, що наявну заборгованість в сумі 95076 грн. 88. коп. буде погашено шляхом перерахування коштів на банківський рахунок. Стягувача до 30.09.2013 року.

4.Стягувач заявляє, що з моменту підписання цієї Мирової угоди та у випадку належного її виконання не матиме жодних майнових претензій до Боржника з-приводу заборгованості, погашення якої є предметом цієї Мирової Угоди.

5.Стягувач гарантує, що після підписання цієї Мирової Угоди він у межах прав; наданих йому як учасникові виконавчого провадження, вживатиме заходів, спрямованих на закінчення виконавчого провадження та скасування усіх заходів, які були застосовані з метою забезпечення можливості здійснення примусового виконання.

6. Боржник і Стягувач домовилися, що будь-які витрати, пов'язані з виконавчим провадженням, що виникатимуть чи можуть виникнути після затвердження судом; умов цієї Мирової угоди, покладаються на Боржника.

7.Боржник і Стягувач заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави.

8. Згідно зі ст. 3,17,18 Закону України «Про виконавче провадження» ця Мирова угода, затверджена ухвалою господарського суду, є виконавчим документом.

9. Дана мирова угода складена в чотирьох примірниках по одному для кожної із Сторін, Господарського суду Рівненської області та відділу державної виконавчої, служби Рівненського міського управління юстиції, та набуває законної сили з дня затвердження її ухвалою Господарського суду Рівненської області

Сторони:

Стягувач:

Фізична особа - підприємець Ревчук Микола Семенович

реєстраційний номер облікової картки платника податків 2317409674

вул. Наливайка, 13, м. Рівне, 33018 т. (0362) 637495'

р/р260014843 в ПАІг«Ерсте банк» МФО 380009

Від імені Стягувача:

Фізична особа - підприємець Ревчук М.С.

Боржник:

Дочірне підприємство «Рівненський облавтодор»

(код ЄДРПОУ 31994540, вул.Остафова, 7, м. Рівне, 33028)

відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія

«Автомобільні дороги України» в особі філії «Рівненська ДЕД»

(код ЄДРПОУ 26206466 вул. Київська , 24 а, м. Рівне, 33027)

р/р 260074986 в РОД AT "Райффайзен Банк Аваль"» МФО 333227

Від імені Боржника:

Начальник філії «Рівненська ДЕД» ДП «Рівненський

облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги

України» Шинкарук A.M. згідно довіреності № 14-13

від 02 січня 2013 року

3. Дана ухвала відповідно до пункту 2 частини 2 статті 17 Закону України "Про виконавче провадження" є виконавчим документом та набирає чинності з дати її прийняття - 05 серпня 2013 року. Ця ухвала може бути пред'явлена до виконання протягом року. Строк пред'явлення даної ухвали до виконання встановлюється після закінчення строку, встановленого відстрочкою платежу, а саме: для платежу в розмірі 95 076 грн. 88 коп. зі строком оплати до 30 вересня 2013 року - 30 вересня 2014 року.

4.Стягувачем за даною ухвалою є Фізична особа - підприємець Ревчук Микола Семенович (33018, м.Рівне, вул.Наливайка, 13, код 2317409674).

5.Боржником за даною ухвалою є Дочірнє підприємство "Рівненський облавтодор" (33028, м.Рівне, вул.Остафова, 7, код ЄДРПОУ 31994540) Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна корпорація" "Автомобільні дороги України" в особі філії «Рівненська ДЕД» (33027, м.Рівне, вул.Київська,24а, код ЄДРПОУ 26206466).

6.Дану ухвалу може бути оскаржено в порядку, передбаченому чинним законодавством.

Суддя Войтюк В.Р.

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення05.08.2013
Оприлюднено08.08.2013
Номер документу32850720
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/76/13-г

Ухвала від 01.08.2013

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 22.02.2013

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Судовий наказ від 25.03.2013

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 04.02.2013

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 05.08.2013

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Рішення від 11.03.2013

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 21.01.2013

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні