Ухвала
від 15.08.2013 по справі 905/5672/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ ПРО БАНКРУТСТВО

15.08.2013р. Справа № 905/5672/13

Суддя господарського суду Донецької області О.В. Попов

Розглянувши матеріали за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальінтсю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС» м. Донецьк (ЄДРПОУ 38204749)

про визнання банкрутом на підставі ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"

Представники сторін:

від заявника: Храмцов Є.А. - за довіреністю

ВСТАНОВИВ:

Ліквідатор Товариства з обмеженою відповідальінтсю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС», м.Донецьк звернувся до суду із заявою про визнання Товариства з обмеженою відповідальінтсю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС», м. Донецьк банкрутом, оскільки під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі.

Вказана заява подана з урахуванням вимог ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду Донецької області від 07.08.2013р. прийнято до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальінтсю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС», м. Донецьк та призначено до розгляду у судовому засіданні 15.08.2013р.

Розглянувши у судовому засіданні 15.08.2013р. матеріали заяви ліквідатора боржника, заслухавши пояснення представника заявника, суд встановив:

Відповідно до ч. 2 ст. 41 ГПК України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом з врахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ч. 1, 2, 4 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України. Цей Закон має пріоритет перед іншими законодавчими актами України у регулюванні відносин, пов'язаних з банкрутством суб'єктів підприємницької діяльності, за винятком випадків, передбачених цим Законом. Провадження у справах про банкрутство окремих категорій суб'єктів підприємницької діяльності регулюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Законом.

Відповідно до ч. 1 ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо вартості майна боржника-юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Порядок ліквідації юридичної особи регламентовано ст. 105, 110, 111 ЦК України, ст.60 ГК України та ст. 33-34 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

На підтвердження проведення досудової процедури ліквідації заявником надано: протокол № 04/13 від 14.04.13 загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальінтсю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС», м. Донецьк, на якому вирішено припинити Товариство з обмеженою відповідальінтсю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС», м. Донецьк шляхом його ліквідації; призначити головою ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальінтсю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС», м. Донецьк директора Кременчук Антона Олександровича, встановлено місцезнаходження голови ліквідаційної комісії; встановлений порядок заявлення кредиторами своїх вимог та доручено ліквідатору здійснити заходи, пов'язані з припиненням товариства, у тому числі необхідні для внесення до Єдиного державного реєстру відомостей про те, що товариство перебуває у процесі припинення; Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії АВ № 894908, 894909 станом на 25.07.2013р., що містить інформацію про перебування в стані припинення Товариства з обмеженою відповідальністю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС», м.Донецьк та про склад ліквідаційної комісії; докази опублікування повідомлення про припинення Товариства з обмеженою відповідальністю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС», м.Донецьк у спеціалізованому друкованому органі (Бюлетень державної реєстрації №245(10) від 15.04.2013р.); докази звернення кредиторів до боржника з вимогою про включення кредиторської заборгованості до реєстру вимог кредиторів (заяви про визнання кредитором № 26/06-2013 від 25.06.13 та № б/н від 10.06.13), персональне повідомлення відомих кредиторів ТОВ «ТОРГІВЕЛЬНИЙ МОДУЛЬ», м.Донецьк, ТОВ «ТОРГІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «АКРОС», м. Донецьк, ДПІ у Святошинському районі Головного управління Міндоходів, Управління пенсійного фонду у Куйбишевському районі м. Донецьк у письмовій формі про припинення діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС» з запитом про надання інформації щодо заборгованості (листи № 1 від 10.06.13, № 2 від 10.06.13, № 3 від 10.06.13, № 4 від 10.06.13); реєстр кредиторських вимог; докази проведення інвентаризації майна боржника (інвентаризаційний опис № б/н від 01.07.13); фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва (проміжний баланс станом на 30.06.13).

09.08.13 до господарського суду Донецької області надійшли письмові пояснення боржника № б/н та б/д стосовно направлення повідомлення про прийняття рішення щодо припинення діяльності підприємства до ДПІ у Святошинському районі Головного управління Міндоходів м. Київа, а не за його місцем реєстрації.

13.08.13 до господарського суду Донецької області надійшло клопотання боржника №б/н від 13.08.13 про долучення до матеріалів справи документів, а саме довідки ПАТ «Комерційний банк «СОЮЗ» №23/01/1494/01 від 08.08.13 про залишок грошових коштів на поточному рахунку боржника.

Дослідивши вказані документи, судом встановлено дотримання заявником порядку добровільної ліквідації юридичної особи, визначеної законодавством України.

З наданих документів, вбачається недостатність активів Товариства з обмеженою відповідальінтсю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС», м. Донецьк, необхідних для повного погашення кредиторської заборгованості, оскільки розмір заявлених кредиторських вимог становить 92000,00грн., а розмір наявних активів у боржника - грошових коштів на розрахунковому рахунку становить 9875,00грн.

Відповідно до ч.2 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Згідно ч.6 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про: порушення провадження у справі про банкрутство; відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Стаття 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", яка регламентує особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником, регулює спрощений порядок розгляду справ про банкрутство.

У зв'язку з викладеним, в ухвалі про порушення провадження у справі про банкрутство боржника, що ліквідується власником зазначається частина відомостей, передбачена ч.9 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а саме: відомості про порушення провадження у справі про банкрутство та введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Враховуючи викладене, суд встановив наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство, передбачених ст. 10, 16, 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Керуючись ст. 1, 2, 10, 11, 16, 19, 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Порушити провадження у справі за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальінтсю «АУРУМ ГРУП ПЛЮС» (83085, Донецька область, м. Донецьк, вул. Куйбишева, буд. 197; код ЄДРПОУ 38204749) про визнання банкрутом за положеннями ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

3. Призначити справу до розгляду в судовому засіданні на 22.08.13 о 10:30, яке відбудеться у приміщенні господарського суду Донецької області зал 4 (3 поверх).

4. Явка представника боржника в судове засідання обов'язкова.

5. Дану ухвалу надіслати:

а) боржнику;

б) державному органу з питань банкрутства;

в)Державному реєстратору відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби за місцезнаходженням боржника;

г) Державній виконавчій службі за місцезнаходженням боржника;

д)Державній податковій інспекції за місцезнаходженням боржника

Суддя О.В. Попов

Дата ухвалення рішення15.08.2013
Оприлюднено19.08.2013
Номер документу33026744
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом

Судовий реєстр по справі —905/5672/13

Ухвала від 25.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 23.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 03.12.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 22.11.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 11.11.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Постанова від 22.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні