Ухвала
від 15.08.2013 по справі 2а-1870/6485/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"15" серпня 2013 р. Справа № 2a-1870/6485/11

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Опімах Л.М., розглянувши матеріали заяви Регіонального управління Департаменту САТ ДПА України в Сумській області про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у справі за адміністративним позовом Регіонального управління Департаменту САТ ДПА України в Сумській області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості зі сплати фінансових санкцій, -

В С Т А Н О В И В:

Постановою Сумського окружного адміністративного суду від 06.10.2011 р. задоволено адміністративний позов Регіонального управління Департаменту САТ ДПА України в Сумській області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості зі сплати фінансових санкцій у розмірі 5300,00 грн.

10.11.2011 р. було задоволено заяву ФОП ОСОБА_1 про розстрочення виконання постанови у даній справі та ухвалено розстрочити виконання постанови Сумського окружного адміністративного суду від 06.10.2011 р. шляхом сплати заборгованості рівними частинами по 1325,00 грн протягом чотирьох місяців.

13.06.2013 р. Сумським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист.

19.07.2013 р. від позивача надійшла заява про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у зв'язку з тим, що боржник ухиляється від добровільного виконання покладених на нього зобов'язань, через що позивач подав до суду заяву про видачу виконавчого листа для примусового виконання постанови суду. Крім того, в Регіональному управлінні Департаменту САТ ДПА України в Сумській області ведення усієї претензійно-позовної роботи покладено на одну особу, та, враховуючи надмірне навантаження, одному представникові вкрай складно прослідкувати за кожною справою належним чином. У зв'язку з цим помилку щодо пропущення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання було виявлено лише під час щорічної інвентаризації справ.

У судове засідання представник позивача не прибув, 15.08.2013 р. подав до суду заяву про розгляд справи без його участі та просить замінити стягувача у справі з Регіонального управління Департаменту САТ ДПС України в Сумській області на Головне управління Міндоходів у Сумській області (а.с.57).

Відповідач, якому надсилалося повідомлення про дату, час і місце розгляду заяви за його останнім відомим місцем реєстрації, у судове засідання не з'явився. Про причини неявки всупереч ч. 2 ст. 40 КАС України суд не повідомив, заперечень стосовно заяви не надсилав.

Відповідно до частини 3 статті 261 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання по справі за допомогою звукозаписувального технічного засобу згідно зі ст. ст. 12, 41 КАС України не здійснюється.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що заява підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 2. ч.1 ст. 22 Закону України "Про виконавче провадження" виконавчі документи можуть бути пред'явлені до виконання протягом року, якщо інше не передбачено законом.

Згідно з ч. 2 ст. 24 Закону України "Про виконавче провадження" державний виконавець відмовляє у прийнятті до провадження виконавчого документа, строк пред'явлення для примусового виконання якого закінчився. Стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення строку пред'явлення до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання.

Відповідно до ч. 1 ст. 261 КАС України стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Стосовно поважності причин пропущення строку пред'явлення виконавчого листа до виконання заявник зазначає надмірне навантаження, а тому стягувач не мав достатньо можливості своєчасно пред'явити його до виконання.

Таким чином позивачем наведено поважні причини пропуску строку пред'явлення виконавчого листа до виконання, у зв'язку з чим строк пред'явлення виконавчого листа до виконання в даній справі підлягає поновленню.

Крім того, згідно з частиною 1 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. N 229 "Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів" Регіональне управління Департаменту САТ ДПС України в Сумській області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Міндоходів у Сумській області (40009, м. Суми, вул. Іллінська, 13, код ЄДРПОУ 38725087), яке є правонаступником цього управління.

Виходячи з вищевикладеного, суд вважає, що сторону виконавчого провадження - Регіональне управління Департаменту САТ ДПС України в Сумській області - необхідно замінити на Головне управління Міндоходів у Сумській області.

Керуючись ст. 165, 186, 261, 264 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Регіонального управління Департаменту САТ ДПА України в Сумській області про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання - задовольнити.

Поновити Регіональному управлінню Департаменту САТ ДПА України в Сумській області строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання у справі № 2а-1870/6485/11, виданого 13 червня 2013 року.

Замінити сторону виконавчого провадження по виконанню виконавчого листа № 2а-1870/6485/11, виданого Сумським окружним адміністративним судом, щодо стягнення з фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 заборгованості зі сплати фінансових санкцій у розмірі 5300,00 грн на користь позивача - Регіонального управління Департаменту САТ ДПА України в Сумській області - з Регіонального управління Департаменту САТ ДПА України в Сумській області на Головне управління Міндоходів у Сумській області (40009, м. Суми, вул. Іллінська, 13, код ЄДРПОУ 38725087).

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду протягом п'яти днів з моменту отримання повного тексту ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя (підпис) Л.М. Опімах

З оригіналом згідно

Суддя Л.М. Опімах

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.08.2013
Оприлюднено22.08.2013
Номер документу33076918
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/6485/11

Ухвала від 10.11.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Постанова від 06.10.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Ухвала від 08.09.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Ухвала від 08.09.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Ухвала від 15.08.2013

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Ухвала від 10.11.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Постанова від 06.10.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні