Ухвала
від 29.08.2013 по справі 2а-807/11/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

УХВАЛА

про зміну способу та порядку виконання судового рішення

29 серпня 2013 рокуСправа № 2а-807/11/2770

Суддя Окружного адміністративного суду міста Севастополя Майсак О.І. , розглянувши у порядку письмового провадження заяву Відділу державної виконавчої служби Гагарінського районного управління юстиції у м. Севастополі про заміну способу та порядку виконання рішення у справі № 2а-807/11/2770 за позовом ОСОБА_1 до Академії військово-морських сил імені П.С. Нахімова про визнання бездіяльності протиправною та стягнення компенсації вартості не отриманого речового майна в розмірі 2 639,40 грн.,

встановив:

Постановою Окружного адміністративного суду м. Севастополя від 06 квітня 2011 року адміністративний позов ОСОБА_1 задоволено повністю, а саме: визнано бездіяльність начальника Академії ВМС ім. П.С. Нахімова в частині невидачі позивачу грошової компенсації замість речового майна протиправною; зобов'язано Академію Військово-морських Сил ім. П.С. Нахімова, в місячний термін з дня набрання постановою законної сили, провести розрахунок та виплатити ОСОБА_1 суми грошової компенсації за не отримане речове майно.

Ухвалою Севастопольського апеляційного адміністративного суду від 11 жовтня 2011 року апеляційну скаргу Академії ВМС ім. П.С. Нахімова на постанову Окружного адміністративного суду м. Севастополі від 06 квітня 2011 року у справі № 2а-807/11/2770 залишено без задоволення; постанову Окружного адміністративного суду м. Севастополі від 06 квітня 2011 року - без змін.

09 грудня 2011 року було видано виконавчі листи по даній адміністративній справі.

07 серпня 2013 року на адресу Окружного адміністративного суду м. Севастополя від Відділу державної виконавчої служби Гагарінського районного управління юстиції у м. Севастополі надійшла заява про заміну способу та порядку виконання судового рішення.

Ухвалою від 21 серпня 2013 року заяву Відділу державної виконавчої служби Гагарінського районного управління юстиції у м. Севастополі про зміну способу та порядку виконання судового рішення було призначено до судового розгляду.

До початку судового засідання від ОСОБА_1 надійшла заява про розгляд заяви Відділу державної виконавчої служби Гагарінського районного управління юстиції у м. Севастополі про зміну способу виконання судового рішення за його відсутності в порядку письмового провадження, проти задоволення заяви не заперечує (а.с.93).

Також, до початку судового засідання від Відділу державної виконавчої служби Гагарінського районного управління юстиції у м. Севастополі надійшло клопотання про розгляд заяви про зміну способу виконання судового рішення без участі державного виконавця, заяву підтримує у повному обсязі (а.с.92).

Академія військово-морських сил імені П.С. Нахімова, явку уповноважених представників у судове засідання не забезпечила, про час та місце розгляду справи повідомлена відповідно до вимог КАС України.

Відповідно до ч. 2 ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або сторони виконавчого провадження, що звернулися із поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі, та у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. У разі прийняття рішення про відстрочення чи розстрочення виконання постанови в адміністративній справі суд змінює строк подання суб'єктом владних повноважень звіту про виконання такої постанови. З огляду на вищевказане, суд дійшов до висновку, що заява Територіального управління Державної судової адміністрації в м. Севастополі про зміну способу та порядку виконання судового рішення підлягає задоволенню у зв'язку з наступним.

Відповідно до ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження» за наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, державний виконавець за власною ініціативою чи за заявою сторін, а також самі сторони мають право звернутися до суду, який видав виконавчий документ, із заявою про відстрочку або розстрочку виконання, а також про встановлення або зміну способу і порядку виконання. Питання про відстрочку або розстрочку виконання, встановлення чи зміну способу і порядку виконання розглядається судом у встановлений законом строк. Відповідне рішення може бути оскаржене у встановленому законом порядку. Щодо інших рішень відстрочка або розстрочка виконання, встановлення чи зміна способу і порядку виконання не допускаються. Рішення про розстрочку виконується в частині та у строки, встановлені цим рішенням. Законом можуть встановлюватися особливості щодо надання відстрочки або розстрочки виконання рішення. .

Постановою Окружного адміністративного суду м. Севастополя від 06 квітня 2011 року адміністративний позов ОСОБА_1 задоволено повністю, а саме: визнано бездіяльність начальника Академії ВМС ім. П.С. Нахімова в частині невидачі позивачу грошової компенсації замість речового майна протиправною; зобов'язано Академію Військово-морських Сил ім. П.С. Нахімова, в місячний термін з дня набрання постановою законної сили, провести розрахунок та виплатити ОСОБА_1 суми грошової компенсації за не отримане речове майно.

Станом на 21 квітня 2010 року Академією Військово-морських Сил ім. П.С. Нахімова видано довідку про отримання грошової компенсації за неотримане речове майно в розмірі 2 639,40 грн. (а.с.10).

Статтею 75 Закону України «Про виконавче провадження» після відкриття виконавчого провадження за виконавчим документом, що зобов'язує боржника вчинити певні дії або утриматися від їх вчинення, державний виконавець перевіряє виконання рішення не пізніше ніж на наступний день після закінчення строку, встановленого частиною другою статті 25 цього Закону для самостійного виконання рішення. Якщо рішення підлягає негайному виконанню, його виконання перевіряється не пізніше наступного робочого дня після відкриття виконавчого провадження. У разі невиконання зазначених вимог без поважних причин державний виконавець накладає на боржника штраф відповідно до статті 89 цього Закону і не пізніше п'яти робочих днів з дня його накладення повторно перевіряє стан виконання рішення. Якщо рішення не виконано і виконання може бути проведено без участі боржника, державний виконавець організовує виконання відповідно до повноважень, наданих йому законом, та вносить подання (повідомлення) правоохоронним органам для притягнення боржника до відповідальності згідно із законом. При цьому на боржника повторно накладається штраф у порядку, встановленому статтею 89 цього Закону.

Відповідно до заяви Відділу державної виконавчої служби Гагарінського районного управління юстиції у м. Севастополі, в процесі виконання рішення у примусовому порядку з'ясувалося, що Академія Військово-морських сил ім. П.С. Нахімова виконати рішення суду не можливо, оскільки кошти на суми доплати виплачуються за рахунок бюджетних коштів. Проте, зі змісту листа Академії Військово-морських сил ім. П.С. Нахімова вбачається, що видатки за КПКВ 2101020 КЕКВ 2210 на виплату грошової компенсації за неотримане речове майно не передбачені, у зв'язку з чим виконати виконавчі докумети неможливо.

Зокрема, статтею 75 ЗУ «Про виконавче провадження» передбачено порядок та умови виконання рішень, за якими боржник зобов'язаний особисто вчини певні дії або утриматися від їх вчинення, звернення стягнення на грошові кошти та на майно боржника допускається у випадках, коли виконавчим документом передбачено стягнення, у зв'язку з чим суд вважає за необхідне змінити спосіб та порядок виконання постанови Окружного адміністративного суду м. Севастополя від 06 квітня 2011 року шляхом стягнення з Академії Військово-морських Сил ім. П.С. Нахімова на користь ОСОБА_1 грошову компенсацію за неотримане речове майно в сумі 2 639,40 грн.

Керуючись статтями 165, 263 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

1. Заяву Відділу державної виконавчої служби Гагарінського районного управління юстиції у м. Севастополі про зміну способу та порядку виконання судового рішення у справі № 2а-807/11/2770 задовольнити .

2. Змінити спосіб та порядок виконання постанови Окружного адміністративного суду м. Севастополя від 06 квітня 2011 року шляхом стягнення з Академії Військово-морських Сил ім. П.С. Нахімова на користь ОСОБА_1 грошову компенсацію за неотримане речове майно в сумі 2 639,40 грн.

3. Сьягнути з Академії Військово-морських Сил ім. П.С. Нахімова (99035, м. Севастополь, вул. Дибенко, 1, код ЄДРПОУ 07723954) на користь ОСОБА_1 (99903, АДРЕСА_1) суму грошової компенсації за неотримане речове майно в розмірі 2 639,40 грн.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-денний строк з дня винесення ухвали апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку частини 5 статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Майсак О.І.

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення29.08.2013
Оприлюднено05.09.2013
Номер документу33290191
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-807/11/2770

Ухвала від 29.08.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Майсак О.І.

Ухвала від 11.10.2011

Адміністративне

Севастопольський апеляційний адміністративний суд

Курапова Зоя Іллівна

Постанова від 06.04.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Майсак О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні