Постанова
від 16.09.2013 по справі 911/3388/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-24-26

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"16" вересня 2013 р. Справа № 911/3388/13

Господарський суд Київської області в складі судді Скутельника П.Ф. , при секретарі Каплі А.В. розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за заявою: ліквідатора (голови ліквідаційної комісії) товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ», ідентифікаційний код: 32668448, місцезнаходження: 08133, Київська обл., м. Вишневе, вул. Чорновола, буд. 1 А (надалі «Заявник-боржник» / «Заявник»),

до боржника, - товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ», ідентифікаційний код: 32668448, місцезнаходження: 08133, Київська обл., м. Вишневе, вул. Чорновола, буд. 1 А,

про банкрутство , -

за участю представників учасників у справі про банкрутство:

від Боржника : ліквідатор (голова ліквідаційної комісії) Тарасенко Т.П. особисто, особа якого встановлена на підставі паспорту, -

В С Т А Н О В И В:

до господарського суду Київської області звернувся ліквідатор (голова ліквідаційної комісії) товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ», ідентифікаційний код: 32668448, місцезнаходження: 08133, Київська обл., м. Вишневе, вул. Чорновола, буд. 1 А («Заявник-боржник» / «Заявник» ) з заявою б/№ б/д (вх. № 3292/13 від 30.08.13 р.) про порушення справи про банкрутство боржника, - товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ», ідентифікаційний код: 32668448, місцезнаходження: 08133, Київська обл., м. Вишневе, вул. Чорновола, буд. 1 А (надалі за текстом: «Боржник»), з підстав, як вказує Заявник, наявності у Боржника перед кредиторами заборгованості, в тому числі довгострокової, в сумі 16 572 472,00 грн., що не оспорюється боржником, в той час як вартості майна Боржника, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів та на підставі ст. 95 «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (надалі за текстом: «Закон про банкрутство»). В своїй заяві Заявник просить суд: прийняти заяву до розгляду; порушити провадження в справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ», визнати Боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру; призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ» ліквідатора (голову ліквідаційної комісії) призначеного у відповідності до протоколу № 30/7 Загальних зборів учасників Боржника від 30.07.13 р. Тарасенка Т.П.

Ухвалою господарського суду Київської області від 30.08.13 року про прийняття заяви про порушення провадження у справі про банкрутство, прийнято заяву б/№ б/д ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ» до розгляду, розгляд якої призначено на 09 вересня 2013 року; зобов'язано Заявника / Боржника надати документальні докази у справі.

09.09.13 року через відділ діловодства господарського суду Київської області від ліквідатора Боржника надійшов лист «Щодо виконання ухвали» з відомостями наданими на виконання вимог ухвали господарського суду Київської області у справі від 30.08.13 р. та низкою долучених доказів.

Ухвалою господарського суду Київської області від 09.09.13 року порушено провадження за заявою ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ» у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ»; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до ст. 19 Закону про банкрутство; призначено справу до розгляду у судовому засіданні на 16 вересня 2013 року; зобов'язано ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю «Горал» подати суду інші наявні, але не подані документи на підтвердження своєї неплатоспроможності.

В судове засідання з'явився ліквідатор Боржника, який надав пояснення у справі, повідомив суд про те, що єдиним власником боржника - Савостою І.М. прийнято рішення про припинення підприємства Боржника шляхом ліквідації та створено ліквідаційну комісію, якою виявлено заборгованість перед кредитором в сумі 10 536 107,09 грн., яка була визнана боржником, а також перед іншими кредиторами, на загальну суму 15 274 тис. грн., в свою чергу заборгованість у Боржника по податках і зборах, по зарплаті відсутня; ліквідаційною комісією було встановлено, що вартості майна Боржника, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог всіх кредиторів; власником було затверджено ліквідаційний баланс боржника та прийнято рішення про звернення до суду з заявою про порушення справи про банкрутство Боржника; Боржник доповів про вжиту ним низку заходів, спрямованих на ліквідацію Боржника до звернення до суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство, в тому числі вказує на проведену інвентаризацію майна Боржника, на повідомлення ним кредиторів Боржника про припинення Боржника шляхом здійснення відповідної публікації оголошення в Бюлетені державної реєстрації, а також направлення низки повідомлень та запитів з метою перевірки обсягу майна Боржника відповідним державним органам; надав пояснення про правові підстави виникнення виявленої кредиторської заборгованості. Вважає, що ліквідатором вжито всіх належних заходів при проведенні процедури ліквідації, проте в зв'язку з фактом встановлення кредиторської заборгованості та відсутності достатнього майна у Боржника за рахунок якого можливе погашення вимог кредитора, власником Боржника прийнято рішення звернутись до суду з вказаною заявою та просить суд визнати Боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором банкрута ліквідатора боржника Тарасенка Т.П.

Відповідно до ч. 2 ст. 82 Господарського процесуального кодексу України (надалі «ГПК України»), рішення приймається господарським судом за результатами оцінки доказів, поданих сторонами та іншими учасниками господарського процесу, а також доказів, які були витребувані господарським судом, у нарадчій кімнаті.

Дослідивши детально, всебічно, об'єктивно матеріали справи, обставини справи, суд приходить до висновку про банкрутство Боржника на підставі наступного.

Боржник - товариство з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ», ідентифікаційний код: 32668448, місцезнаходження: 08133, Київська обл., м. Вишневе, вул. Чорновола, буд. 1 А, зареєстроване як юридична особа 29.09.2003 року, факт його перебування в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців підтверджено Випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 171954, є суб'єктом підприємницької діяльності та є суб'єктом банкрутства.

Згідно статті 209 Господарського кодексу України (надалі за текстом "ГК України"), у разі нездатності суб'єкта підприємництва після настання встановленого строку виконати свої грошові зобов'язання перед іншими особами, територіальною громадою або державою інакше як через відновлення його платоспроможності цей суб'єкт (боржник) відповідно до частини четвертої статті 205 цього Кодексу визнається неспроможним.

Відповідно до ч. 1 ст. 95 Закону про банкрутство, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Згідно з вимогами ч.ч. 1, 3 ст. 110 Цивільного кодексу України (надалі за текстом "ЦК України"), юридична особа ліквідується: 1) за рішенням її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами …; якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа здійснює всі необхідні дії, встановлені законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Відповідно до вимог ч.ч. 1-3, 5 ст. 105 ЦК України, учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, зобов'язані протягом трьох робочих днів з дати прийняття рішення письмово повідомити орган, що здійснює державну реєстрацію. Після внесення запису про прийняття рішення засновників (учасників) юридичної особи, суду або уповноваженого ними органу про припинення юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців повідомлення про внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо прийняття рішення засновників (учасників) юридичної особи, суду або уповноваженого ними органу про припинення юридичної особи публікується у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації. Учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, відповідно до цього Кодексу призначають комісію з припинення юридичної особи (комісію з реорганізації, ліквідаційну комісію), голову комісії або ліквідатора та встановлюють порядок і строк заявлення кредиторами своїх вимог до юридичної особи, що припиняється. Строк заявлення кредиторами своїх вимог до юридичної особи, що припиняється, не може становити менше двох і більше шести місяців з дня опублікування повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи.

Відповідно до ч. 8 ст. 111 ЦК України, ліквідаційна комісія (ліквідатор) після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, що включає відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог та результат їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи, судом або органом, що прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи.

Частиною 5 ст. 60 Господарського Кодексу України встановлено, що ліквідаційна комісія оцінює наявне майно суб'єкта господарювання, який ліквідується, і розраховується з кредиторами, складає ліквідаційний баланс та подає його власнику або органу, який призначив ліквідаційну комісію.

У відповідності до ч. 1 ст. 22 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" інформація про проведення державної реєстрації юридичної особи, про прийняття засновниками (учасниками) або уповноваженим ними органом рішення щодо припинення юридичної особи тощо підлягає обов'язковому опублікуванню в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації.

Згідно з статтею 1 вказаного Закону спеціалізованим друкованим засобом масової інформації є видання центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, в якому відповідно до цього Закону публікуються відомості з Єдиного державного реєстру.

Відповідно до листа Держкомпідприємництва № 5530 "Про надання роз'яснень деяких норм Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 16.08.2004 р., Бюлетень державної реєстрації - є спеціалізованим друкованим засобом масової інформації про дані з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, який офіційно зареєстровано в Державному комітеті телебачення і радіомовлення України.

Зазначене повідомлення здійснюється за встановленою формою і містить всі передбачені законом обов'язкові реквізити.

Згідно матеріалів справи 19.04.13 року рішенням 100% голосів від загальної кількості голосів учасників Боржника, які належать Савості Ірині Миколаївні у відповідності до положень п.п. 1.8., 7.2. статуту Боржника, державну реєстрацію якого проведено 06.11.12 р., копія якого долучена до матеріалів справи (надалі - статут Боржника), вирішено припинити діяльність товариства з обмеженою відповідальністю «Горал» шляхом його ліквідації в зв'язку зі складним фінансово-господарським становищем; призначено ліквідатором боржника Савосту І.М.; затверджено порядок проведення ліквідаційної процедури Боржника разом з вирішенням інших питань організації ліквідації підприємства, в тому числі встановлено термін у два місця і два дні для пред'явлення кредиторами своїх вимог до Боржника з для публікації оголошення в Бюлетені державної реєстрації, на підтвердження прийнятих рішень долучено до матеріалів справи протокол № 19/04 загальних зборів учасників Боржника від 19.04.13 року; факт того, що Савоста І.М. є єдиним учасником Боржника підтверджено п.п. 1.8., 7.2. статуту Боржника, державну реєстрацію якого проведено 06.11.12 р., копія якого долучена до матеріалів справи.

Відповідно до протоколу № 30/7 ліквідаційної комісії Боржника від 30.07.13 р., за підписом Савости І.М., яка є й єдиним власником Боржника, прийнято рішення провести зміну ліквідатора Боржника та обрано Тарасенка Тараса Петровича новим ліквідатором Боржника, на підтвердження чого долучено копію протоколу № 30/7 від 30.07.13 р.

Судом встановлено, що в Бюлетені державної реєстрації № 246 (11) опубліковано повідомлення про ліквідацію Боржника, що підтверджено копією повідомлення про ліквідацію Боржника № 3478 в Бюлетені державної реєстрації № 246 (11) 2013 р.

Відповідно до вимог ч. 8 ст. 111 ЦК України Ліквідаційна комісія (ліквідатор) після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, що включає відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог та результат їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи, судом або органом, що прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи.

Відповідно до матеріалів справи, ліквідатором боржника за результатом розгляду вимог кредиторів та проведеної інвентаризації активів Боржника складено проміжний ліквідаційний баланс, затверджений власником 28.08.13 року, що підтверджено протоколом № 28/08 від 28.08.13 року загальних зборів учасників Боржника, проміжним ліквідаційним балансом, складеним станом на 30.06.13 року та балансом (звітом про фінансовий стан) станом на 28.08.13 року. Згідно балансу Боржника станом на 30.06.13 року (згідно остатнього поданого з відміткою органу статистики) вартість активів Боржника становить 12 391 тис. грн., поточна кредиторська заборгованість Боржника дорівнює 15 274 тис. грн. Згідно долученого додатково ліквідаційного балансу Боржника станом на 28.08.13 року, вартість активів Боржника становить 12 391 тис. грн., поточна кредиторська заборгованість Боржника дорівнює 15 274 тис. грн. В ході ліквідаційної процедури головою ліквідаційної комісії встановлено наявність кредиторської заборгованості боржника перед товариством з обмеженою відповідальністю «Український центр медичних технологій» у сумі 10 536 107,09 грн., який звернувся до боржника з вимогою про сплату боргу. Ухвалою господарського суду Київської області від 09.09.13 року визнано вимоги вказаного кредитора до Боржника, які виникли на підставі договору поставки № 1у/10 від 19.05.10 р., укладеного між Боржником та товариством з обмеженою відповідальністю «Український центр медичних технологій», що підтверджено матеріалами справи, в тому числі видатковими накладними, долученими до матеріалів справи та вказаним договором; факт визнання боржником вимог товариства з обмеженою відповідальністю «Український центр медичних технологій» підтверджено безпосередньо в заяві про порушення справи про банкрутство боржника. Крім того, відповідно до проміжного ліквідаційного балансу Боржника, останнім підтверджено наявність кредиторської заборгованості перед іншими кредиторами на загальну суму 4 737,9 тис. грн.

Рішенням власника Боржника Савости І.М. та ліквідатора боржника, оформленого протоколом № 28/08 загальних зборів учасників Боржника від 28.08.13 року, в зв'язку з неможливістю здійснити розрахунки з кредиторами за рахунок наявного майна Боржника вирішено двернутись до господарського суду Київської області з заявою про порушення справи про банкрутство ТОВ «Горал» та здійснення ліквідації підприємства у відповідності до вимог Закону про банкрутство. Судом встановлено, що ліквідатором повідомлено про прийняте рішення про ліквідацію, шляхом публікації відомостей про це, а також шляхом направлення повідомлень до низки державних органів, в тому числі: до Києво-Святошинського районного центру зайнятості, Управління Пенсійного фонду України в Києво-Святошинському районі Київської області, та до інших органів. Судом встановлено, що 19.04.13 року Боржником складено заяву про припинення платника податків за формою 8-ОПП, яка направлена ДПІ у Києво-Святошинському районі Київської області ДПС, на підтвердження чого ліквідатором Боржника долучено до матеріалів справи копії заяви про припинення платника податків, опису вкладення у цінний лист від 23.04.13 року та квитанції №5868 від 23.04.13 року.

Досліджуючи докази, долучені ліквідатором Боржника судом встановлено, що з метою перевірки обсягу майна Боржника ліквідатором було направлено низку запитів до відповідних органів. Дослідивши матеріали справи судом встановлено, що відповідно до довідки Головного Управління МВС України у м. Києві, Боржнику на праві власності належить транспортний засіб марки ЗАЗ 2009 року випуску; згідно довідки Державіаслужби України № 20.19-7206 від 21.06.13 року в державному реєстрі цивільних повітряних суден, повітряних суден за Боржником не зареєстровано; відповідно до довідки Територіального Управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Київській області та м. Києві № 04-03/2686 від 29.05.13 року за Боржником відповідні транспортні засоби не зареєстровані; згідно довідки Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті Укрморрічінспекції № 2643-41/06.2.2/45-13 від 29.05.13 року, судна, власником яких є Боржник, відсутні; згідно довідки Держдепартаменту земельних ресурсів № 05707-3681 від 25.02.13 року, земельні ділянки за Боржником в межах м. Києва не зареєстровані.

Таким чином перевіривши поданий ліквідаційний баланс з метою перевірки факту недостатності вартості майна боржника для задоволення вимог кредиторів, на підставі матеріалів судом встановлено, що загальна сума документально підтвердженої кредиторської заборгованості боржника складає 15274 тис. грн.; ліквідатором виявлено наявність дебіторської заборгованості в сумі 6 978 641,43 грн. та наявність вище перелічених активів (транспортний засіб, грошові кошти у сумі 457 грн., прості акції номінальною вартістю 1,5 млн. грн., інвестиційні сертифікати на суму 389 500 грн.), а загальна вартість активів Боржника дорівнює 12 391 тис. грн. Таким чином пасив Боржника значно перевищує вартість активів Боржника, за рахунок яких можливе погашення кредиторської заборгованості, а наявних активів Боржника не достатньо для повного погашення кредиторської заборгованості, у зв'язку з чим, власником й було прийнято рішення про звернення до суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство.

За даними ліквідатора у підприємства відсутня заборгованість по податкам і зборам та по виплаті заробітної плати .

Наявності в статутному капіталі Заявника, згідно статуту Боржника, частки державної власності не встановлено.

Окрім викладеного, суд бере до уваги наступне.

Відповідно до ст. 1 Закону про банкрутство, для цілей цього Закону терміни вживаються у наступному значенні: неплатоспроможністю є - неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше, як через відновлення його платоспроможності.

Відповідно до п. 3 Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених Наказом Міністерства економіки України від 19 січня 2006 року № 14 у редакції наказу Міністерства економіки України від 26 жовтня 2010 року № 1361, - "Аналіз наявності (відсутності) ознак дій з приховування чи доведення до банкрутства або фіктивного банкрутства підприємства та визначення ознак втрати або відновлення платоспроможності", - ч. 3 п.п. 3.3. - ознаками стійкої фінансової неспроможності можуть уважатися: збитковість діяльності протягом двох років; відхилення показників ліквідності від граничного значення; зупинення платежів, що триває понад три місяці, за наявності боргових зобов'язань, строки платежів за якими настали; наявність значної (понад триста мінімальних розмірів заробітної плати) суми непогашених боргових зобов'язань, строки платежів за якими настали більше як три місяці тому; наявність значної суми непогашених боргових зобов'язань, визнаних юридичною особою - боржником або підтверджені виконавчими документами; наявність у підприємства значної суми непогашених штрафів, пені, неустойки, визнаних у судовому порядку, за невиконання умов договорів та недотримання вимог законодавства; наявність заяви про порушення провадження у справі про банкрутство даної юридичної особи, прийнятої до розгляду господарським судом, або провадження у справі про банкрутство цієї юридичної особи.

Детально дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність з перелічених ознак, ознак які вказують на стійку фінансову неплатоспроможність Боржника, зокрема наявність значної (понад триста мінімальних розмірів заробітної плати) суми непогашених боргових зобов'язань, строки платежів за якими настали більше як три місяці тому; відхилення показників ліквідності від граничного значення; наявність заяви про порушення провадження у справі про банкрутство даної юридичної особи, прийнятої до розгляду господарським судом, або провадження у справі про банкрутство цієї юридичної особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону про банкрутство, у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Згідно ч. 2 ст. 95 Закону про банкрутство, за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна . Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого . Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Таким чином на підставі наявних матеріалів справи, даних проміжного ліквідаційного балансу Боржника встановлено, що пасив Боржника значно перевищує активи Боржника, що свідчить про недостатність майна боржника для погашення вимог його кредиторів, а отже про його неплатоспроможність; відповідно до норми ст. 1 Закону про банкрутство, яким визначено поняття неплатоспроможності для цілей вказаного закону, п. 3 Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених Наказом Міністерства економіки України від 19 січня 2006 року № 14 у редакції наказу Міністерства економіки України від 26 жовтня 2010 року № 1361, встановлено, що Боржник на момент подачі заяви про порушення справи про банкрутство та на момент винесення даної постанови є неплатоспроможним. Зазначені фактичні обставини вказують на нездатність Боржника своєчасно та в повному обсязі задовольнити вимоги кредиторів, що є підставою для застосування відносно Боржника відповідних заходів та процедур в порядку, встановленому Законом про банкрутство зокрема, є підставою для визнання Боржника банкрутом.

Дослідивши наявні в матеріалах справи докази та встановлені в ході судового розгляду обставини, господарський суд приходить до висновку щодо наявності підстав для визнання боржника банкрутом та введення процедури ліквідації.

Судом встановлено, що ліквідатором Боржника заявлено клопотання призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ» ліквідатора (голову ліквідаційної комісії), призначеного у відповідності до протоколу № 30/7 Загальних зборів учасників Боржника від 30.07.13 р. Тарасенка Т.П.

Як зазначено, відповідно до ч. 2 ст. 95 Закону про банкрутство, обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого .

На підставі ч. 2 ст. 95 Закону про банкрутство, клопотання боржника про покладення обов'язків ліквідатора банкрута у справі про банкрутство на ліквідатора (голову ліквідаційної комісії) боржника - Тарасенка Т.П., підлягає задоволенню.

Господарський вважає за необхідне зазначити, що приписами ст. 95 Закону про банкрутство не визначений порядок або особливості здійснення ліквідаційної процедури у справі про банкрутство, в зв'язку з чим ліквідаційна процедура щодо боржника, що ліквідується власником, здійснюється також відповідно до вимог, що передбачені розділом ІІІ Закону - "Ліквідаційна процедура".

Керуючись ст. ст. 37-41, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 82 Господарського процесуального кодексу України, Методичними рекомендаціями щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених Наказом Міністерства економіки України від 19 січня 2006 року №14 у редакції наказу Міністерства економіки України від 26 жовтня 2010 року №1361, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ», ідентифікаційний код: 32668448, місцезнаходження: 08133, Київська обл., м. Вишневе, вул. Чорновола, буд. 1 А.

Відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ», ідентифікаційний код: 32668448, місцезнаходження: 08133, Київська обл., м. Вишневе, вул. Чорновола, буд. 1 А, Тарасенка Тараса Петровича, який зареєстрований за адресою: Київська обл., м. Богуслав, вул. Миколаївська, буд. 27, кв. 58; реєстраційний номер облікової картки платника податків: 2942702794.

Клопотання ліквідатора боржника в частині вимог, викладених у п.п. 3, 4 прохальної частини заяви б/№ про визнання товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ» банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором банкрута Тарасенка Т.П. (вх. № 3292/13 від 30.08.13 р.), задовольнити.

2. Скасувати арешти, накладені на майно товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ», ідентифікаційний код: 32668448, місцезнаходження: 08133, Київська обл., м. Вишневе, вул. Чорновола, буд. 1 А.

3. Припинити повноваження засновників, власників (власника) майна товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ», ідентифікаційний код: 32668448, місцезнаходження: 08133, Київська обл., м. Вишневе, вул. Чорновола, буд. 1 А, та припинити повноваження всіх органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном; звільнити керівника товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ», ідентифікаційний код: 32668448, місцезнаходження: 08133, Київська обл., м. Вишневе, вул. Чорновола, буд. 1 А.

4. Зобов'язати ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ», ідентифікаційний код: 32668448, місцезнаходження: 08133, Київська обл., м. Вишневе, вул. Чорновола, буд. 1 А, у п'ятиденний строк з дня отримання даної постанови подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України "Голос України" чи Кабінету Міністрів України "Урядовий кур'єр" оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, про що надати суду відповідні докази. Примірник газети протягом 5 днів після публікації подати до господарського суду.

Газетне оголошення має містити повне найменування боржника, визнаного банкрутом, та інші реквізити банкрута, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування господарського суду в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, номер справи, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

5. Протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання цієї постанови, керівнику, головному бухгалтеру і засновникам товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРАЛ», ідентифікаційний код: 32668448, передати ліквідатору всю бухгалтерську та всю іншу документацію Банкрута, печатки і штампи, матеріальні та всі інші цінності Банкрута. Ліквідатору прийняти бухгалтерську та всю іншу документацію, печатки, штампи, матеріальні та всі інші цінності від колишніх керівника Банкрута, головного бухгалтера та засновників (учасників, акціонерів) Боржника визнаного банкрутом.

6. Ліквідатору до завершення ліквідаційної процедури забезпечити виконання дій та заходів, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", в тому числі ст.ст. 41-49;

7. Зобов'язати Ліквідатора раз на місяць надавати господарському суду Київської області звіт про вжиті ним заходи в ході ліквідаційної процедури з долученням доказів вжитих ним заходів.

8. Призначити наступне судове засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута на 03 березня 2014 року на 14 год. 20 хв. , яке відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Комінтерну, 16, зал судових засідань № 2).

Ліквідатору банкрута надати суду до 21 лютого 2014 року звіт ліквідатора, довідку обслуговуючого банку банкрута про закриття рахунків та довідку банкрута про рух коштів по основному рахунку Банкрута, визначеного ч.ч. 7, 8 ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; ліквідаційний баланс банкрута з долученням доказів вжитих ним заходів в ході проведення ліквідаційної процедури. До звіту ліквідатора повинні додаватись письмові пояснення та докази проведення ліквідаційної процедури, визначені ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

9. Постанову надіслати: відділу державної виконавчої служби за місцезнаходженням Банкрута, державному реєстратору Реєстраційної служби Києво-Святошинського районного управління юстиції Київської області (м. Київ пр. Перемоги 126);

Копію постанови надіслати: всім учасникам провадження, Управлінню з питань банкрутства Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України (04071, м. Київ, вул. Ярославська, буд. 5/2, каб. 2); податковому органу за місцезнаходженням Банкрута, Центру зайнятості за місцезнаходженням Банкрута, виконавчій дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за місцезнаходженням Банкрута, виконавчій дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві за місцезнаходженням Банкрута; УПФ за місцезнаходженням Банкрута.

Дата набрання чинності постановою - 16 вересня 2013 року.

Термін пред'явлення виконавчого документу до виконання - до 16 вересня 2014 року.

Суддя Скутельник П.Ф.

Дата ухвалення рішення16.09.2013
Оприлюднено23.09.2013
Номер документу33620303
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/3388/13

Ухвала від 08.09.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 07.07.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 03.03.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 24.03.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 17.02.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 01.11.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Постанова від 16.09.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 09.09.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 30.08.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 30.08.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні