Ухвала
від 01.11.2013 по справі 911/3388/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. С.Петлюри, 16тел. 239-72-81

У Х В А Л А

"01" листопада 2013 р. Справа № 911/3388/13

Господарський суд Київської області в складі судді Скутельника П.Ф. , без виклику учасників у справі про банкрутство розглянувши матеріали справи № 911/3388/13

за заявою: ліквідатора (голови ліквідаційної комісії) товариства з обмеженою відповідальністю "ГОРАЛ", ідентифікаційний код: 32668448, місцезнаходження: 08133, Київська обл., м. Вишневе, вул. Чорновола, буд. 1 А,

до боржника, - товариства з обмеженою відповідальністю "ГОРАЛ", ідентифікаційний код: 32668448, місцезнаходження: 08133, Київська обл., м. Вишневе, вул. Чорновола, буд. 1 А,

про банкрутство , -

учасники у справі про банкрутство:

ліквідатор Банкрута: Тарасенко Т.П., який зареєстрований за адресою: Київська обл., м. Богуслав, вул. Миколаївська, буд. 27, кв. 58, реєстраційний номер облікової картки платника податків: 2942702794;

Кредитор 1 - товариство з обмеженою відповідальністю "Український центр медичних технологій", ідентифікаційний код: 35370192, місцезнаходження: 01103, м. Київ, вул. Кіквідзе, буд. 11, фактичне місцезнаходження: 03118, м. Київ, вул. Козацька, буд. 116а, -

В С Т А Н О В И В:

в провадженні господарського суду Київської області перебуває справа № 911/3388/13 за заявою ліквідатора (голови ліквідаційної комісії) товариства з обмеженою відповідальністю "ГОРАЛ" про банкрутство боржника, - товариства з обмеженою відповідальністю "ГОРАЛ" (ідентифікаційний код: 32668448, місцезнаходження: 08133, Київська обл., м. Вишневе, вул. Чорновола, буд. 1 А) (надалі за текстом: "Банкрут "), порушена ухвалою господарського суду Київської області від 09 вересня 2013 року.

Постановою господарського суду Київської області від 16 вересня 2013 року визнано банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю "ГОРАЛ"; відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором Банкрута Тарасенка Т.П.; зобов'язано ліквідатора Банкрута здійснити публікацію оголошення про визнання товариства з обмеженою відповідальністю "ГОРАЛ" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури; зобов'язано ліквідатора Банкрута до завершення ліквідаційної процедури забезпечити виконання дій та заходів, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі за текстом: "Закон про банкрутство"), в тому числі ст.ст. 41-49 та раз на місяць надавати господарському суду Київської області звіт про вжиті ним заходи в ході ліквідаційної процедури з долученням доказів вжитих ним заходів; призначено судове засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута на 03 березня 2014 року; вирішено інші процедурні питання у справі.

29 жовтня 2013 року через відділ діловодства господарського суду Київської області від Кредитора 1 надійшла заява б/№, б/д (вх. № 22570 від 29 жовтня 2013 року) про кредиторській вимоги з доданими документами, в якій заявлено вимоги до Банкрута.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Закону про банкрутство, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Згідно абз. 1 ч. 3 ст. 95 Закону про банкрутство, кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Відповідно до абз. 5 п.п. 36.7. п. 36 Інформаційного листа Вищого господарського суду України "Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 N 4212-VI)" № 01-06/606/2013 від 28 березня 2013 року, заяви кредиторів про грошові вимоги до боржника, що ліквідується власником, подаються безпосередньо до господарського суду та оплачуються судовим збором. Розгляд грошових вимог кредиторів в ліквідаційній процедурі здійснюється господарським судом в тому ж порядку, що і грошових вимог, заявлених на підставі статті 23 Закону. За результатами розгляду грошових вимог кредиторів господарським судом затверджується реєстр вимог кредиторів.

Згідно ч. 3 ст. 23 Закону про банкрутство, заява кредитора має містити: найменування господарського суду, до якого подається заява; ім'я або найменування боржника, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); ім'я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); розмір вимог кредитора до боржника з окремим зазначенням суми неустойки (штрафу, пені); виклад обставин, які підтверджують вимоги до боржника, та їх обґрунтування; відомості про наявність заставного майна боржника, яке є забезпеченням вимог; перелік документів, які додаються до заяви. До заяви в обов'язковому порядку додаються докази сплати судового збору, докази надсилання копії заяви боржнику і розпоряднику майна, а також документи, які підтверджують грошові вимоги до боржника. Заява підписується кредитором або його уповноваженим представником. Господарський суд зобов'язаний прийняти заяву кредитора, подану з дотриманням вимог цього Закону та Господарського процесуального кодексу України, про що виноситься ухвала, в якій зазначається дата розгляду заяви.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 28 Господарського процесуального кодексу України, справи юридичних осіб в господарському суді ведуть їх органи, що діють у межах повноважень, наданих їм законодавством та установчими документами, через свого представника. Керівники підприємств та організацій, інші особи, повноваження яких визначені законодавством або установчими документами, подають господарському суду документи, що посвідчують їх посадове становище.

Згідно абз.абз. 1, 7, 9 ч. 3 ст. 23 Закону про банкрутство, заява кредитора має містити: відомості про наявність заставного майна боржника, яке є забезпеченням вимог. До заяви в обов'язковому порядку додаються докази сплати судового збору, докази надсилання копії заяви боржнику і розпоряднику майна, а також документи, які підтверджують грошові вимоги до боржника.

Відповідно до абз. 1, 2 ст. 36 Господарського процесуального кодексу України, письмовими доказами є документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Згідно п. 2.2. 2.2. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" № 18 від 26.12.11 р., копії, які видаються органами державної влади України, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями та їх об'єднаннями усіх форм власності, повинні бути засвідчені з додержанням вимог пункту 5.27 Національного стандарту України "Державна уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів. ДСТУ 4163-2003", затвердженого наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 07.04.2003 N 55, а в разі якщо інструкціями з діловодства, які діють у відповідних органах, підприємствах, установах і організаціях установлено додаткові вимоги щодо оформлення копій, - також і цих вимог. У разі невідповідності наданих суду копій документів згаданим вимогам вони не вважаються належними і допустимими доказами і не беруться судом до уваги у вирішенні спору . Подані сторонами копії документів, виготовлені з використанням технічних засобів (фотокопії тощо), засвідчуються підписом особи, яка їх виготовила або яка перевірила їх на відповідність оригіналам, із зазначенням її прізвища, ініціалів та посади (якщо вона є посадовою особою) та з прикладенням печатки (за її наявності).

Відповідно до п.п. 1.1., 5.27 Національного стандарту України Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації "Вимоги до оформлення документів" (ДСТУ 4163-2003), затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 07 квітня 2003 р. № 55, цей стандарт поширюється на організаційно-розпорядчі документи (далі - документи) - постанови, розпорядження, накази, положення, рішення, протоколи, акти, листи тощо, створювані в результаті діяльності: підприємств, установ, організацій та їх об'єднань усіх форм власності (далі - організацій); відмітка про засвідчення копії документа складають зі слів „Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії .

Дослідивши подані Кредитором 1 додатки до заяви судом встановлено, що копії документів подані з порушенням вимог ст. 36 ГПК України, п. 5.27 Національного стандарту України Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації "Вимоги до оформлення документів" (ДСТУ 4163-2003).

Керуючись ст.ст. 2, 23, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 28, 36, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Український центр медичних технологій" б/№, б/д (вх. № 22570 від 29 жовтня 2013 року) про кредиторській вимоги прийняти до розгляду у справі № 911/3388/13.

2. Призначити розгляд заяви Кредитора 1 б/№, б/д про кредиторській вимоги в судовому засіданні 03 березня 2014 року о 14 год. 20 хв. , яке відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Комінтерну, 16, зал судових засідань № 2).

3. Зобов'язати Кредитора 1 - товариство з обмеженою відповідальністю "Український центр медичних технологій" на призначене судове засідання надати суду:

- оригінали поданих документів для огляду в судовому засіданні та належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи ;

- власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, відсутня справа між тими ж сторонами, про той же предмет із тих же підстав або є рішення цих органів з такого предмету, інші докази, що підтверджують викладені в заяві обставини;

- надати письмові пояснення стосовно того, чи забезпечені вимоги Кредитора 1 заставним майном Боржника;

- належні докази призначення Левицької Ж.А. директором Кредитора 1.

4. Зобов'язати ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "ГОРАЛ" до 03 березня 2014 року розглянути вимоги Кредитора 1, що викладені в заяві б/№, б/д про кредиторській вимоги та надати суду письмову інформацію щодо повного або часткового визнання чи відхилення вимог Кредитора 1 з письмовим обґрунтуванням підстав відхилення та наданням відповідних доказів.

5. Попередити учасників провадження про матеріальну відповідальність за неявку в судове засідання та невиконання вимог суду. Попередити учасників провадження про те, що відповідно до п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд, приймаючи рішення, має право: стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

6. Копію ухвали надіслати учасникам у справі.

Суддя П.Ф. Скутельник

Дата ухвалення рішення01.11.2013
Оприлюднено27.02.2014
Номер документу37352125
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство: ліквідатор Банкрута: Тарасенко Т.П., який зареєстрований за адресою: Київська обл., м. Богуслав, вул. Миколаївська, буд. 27, кв. 58, реєстраційний номер облікової картки платника податків: 2942702794; Кредитор 1 - товариство з обмеженою відповідальністю "Український центр медичних технологій", ідентифікаційний код: 35370192, місцезнаходження: 01103, м. Київ, вул. Кіквідзе, буд. 11, фактичне місцезнаходження: 03118, м. Київ, вул. Козацька, буд. 116а

Судовий реєстр по справі —911/3388/13

Ухвала від 08.09.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 07.07.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 03.03.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 24.03.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 17.02.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 01.11.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Постанова від 16.09.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 09.09.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 30.08.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 30.08.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні