Ухвала
від 30.09.2013 по справі 913/2618/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 91016, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел./факс 55-17-32, inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про порушення провадження у справі

30 вересня 2013 року Справа № 913/2618/13

Провадження №3н/913/2618/13

Суддя господарського суду Луганської області Секірський А.В. , розглянувши матеріали позовної заяви прокурора Новоайдарського району Луганської області в інтересах держави в особі

Луганської обласної державної адміністрації, м. Луганськ,

до 1-го відповідача Дмитрівського обласного психоневрологічного інтернату, с. Дмитрівка, Новоайдарський район Луганської області,

2-го відповідача Приватного виробничо-комерційного підприємства «НИРТ», м. Перевальськ Луганської області,

про визнання недійсним рішення комітету з конкурсних торгів, визнання недійсним договору

в с т а н о в и в:

Прокурор Новоайдарського району Луганської області звернувся до господарського суду Луганської області з позовною заявою в інтересах держави в особі Луганської обласної державної адміністрації до 1-го відповідача Дмитрівського обласного психоневрологічного інтернату та 2-го відповідача Приватного виробничо-комерційного підприємства «НИРТ» з вимогами:

- визнати недійсним рішення комітету з конкурсних торгів Дмитрівського обласного психоневрологічного інтернату, оформлене протоколом оцінки конкурсних торгів від 29.01.2013 щодо визначення переможця торгів на закупівлю вугілля кам'яного - Приватне виробничо-комерційне підприємство «НИРТ»;

- визнати недійсним договір про закупівлю товарів за державні кошти від 28.02.2013, укладений між Дмитрівським обласним психоневрологічним інтернатом та Приватним виробничо-комерційним підприємством «НИРТ» про закупівлю вугілля кам'яного у кількості 290 тон вартістю 348000 грн.

У вступній частині позовної заяви заявником зазначено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Департамент соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації, м. Луганськ. Оскільки заявником до позовної заяви не подано письмового клопотання про залучення третьої особи, тому питання щодо залучення до участі у справі Департамент соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача, буде вирішено в судовому засіданні.

З матеріалів позовної заяви вбачається, що в конкурсних торгах на визначення переможця на закупівлю вугілля кам'яного приймали участь:

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Макреалгрупп»;

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Артмаркет»;

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельно-монтажне управління».

Відповідно до приписів статті 27 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, користуються процесуальними правами і несуть процесуальні обов'язки сторін, крім права на зміну підстави і предмета позову, збільшення чи зменшення розміру позовних вимог, а також на відмову від позову або визнання позову.

Таким чином, у зв'язку з тим, що рішення по справі може вплинути на права та обов'язки ТОВ «Макреалгрупп», ТОВ «Артмаркет» та ТОВ «Будівельно-монтажне управління», суд вважає за необхідне з власної ініціативи залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача:

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Макреалгрупп», 86145, м. Макіївка Донецької області, м-н Первомайський, буд. 9, кв. 45, ідентифікаційний код 36835488;

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Артмаркет», 27406, м. Знам 'янка Кіровоградської області, вул. Фрунзе, буд. 122, кв. 107, ідентифікаційний код 37714100;

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельно-монтажне управління», м. Лисичанськ Луганської області, вул. Орджонікідзе, 128, ідентифікаційний код 31563714.

Суддя визнав достатніми надані матеріали для прийняття позовної заяви до розгляду і, керуючись статями 27, 61, 64, 65 Господарського процесуального кодексу України,

у х в а л и в:

1. Порушити провадження у справі та прийняти заяву до розгляду.

2. Розгляд справи призначити на 15.10.2013 о 10 год. 15 хв.

3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Луганської області за адресою: м. Луганськ, пл. Героїв ВВв, 3а, в кім. № 326.

4. Залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача:

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Макреалгрупп», 86145, м. Макіївка Донецької області, м-н Первомайський, буд. 9, кв. 45, ідентифікаційний код 36835488;

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Артмаркет», 27406, м. Знам'янка Кіровоградської області, вул. Фрунзе, буд. 122, кв. 107, ідентифікаційний код 37714100;

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельно-монтажне управління», м. Лисичанськ Луганської області, вул. Орджонікідзе, 128, ідентифікаційний код 31563714.

5. Зобов'язати заявника надати: письмові пояснення на відзиви відповідачів по суті, документальне підтвердження і нормативне обґрунтування викладених у поясненнях доводів; оригінали документів, які додані до позову в копіях - для огляду у судовому засіданні.

6. Зобов'язати позивача надати: письмові пояснення на відзиви відповідачів по суті, документальне підтвердження і нормативне обґрунтування викладених у поясненнях доводів; документи на підтвердження правового статусу, оригінали - для огляду, засвідчені копії - до справи.

7. Зобов'язати 1-го відповідача надати: відзив на позовну заяву по суті, докази його надсилання заявнику та позивачу; документальне підтвердження та нормативне обґрунтування викладених у відзиві доводів; повний пакет документації по проведенню конкурсних торгів (всі пропозиції окремо за кожним учасником, протокол розкриття пропозицій, реєстр отриманих пропозицій, звіт про проведення процедури торгів тощо), оригінали - для огляду у судове засідання, належним чином засвідчені копії - до справи; документи на підтвердження правового статусу (Статут або витяг з нього, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців тощо), оригінали - для огляду, засвідчені копії - до справи.

8. Зобов'язати 2-го відповідача надати: відзив на позовну заяву по суті, докази його надсилання заявнику та позивачу; документальне підтвердження та нормативне обґрунтування викладених у відзиві доводів; документи на підтвердження правового статусу (Статут, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців тощо) оригінали - для огляду, засвідчені копії - до справи.

9. Зобов'язати 3-іх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача (ТОВ «Макреалгрупп», ТОВ «Артмаркет» та ТОВ «Будівельно-монтажне управління») надати: письмовий відзив на позовну заяву, докази його надсилання заявнику, позивачу та відповідачам, нормативне та документальне обґрунтування викладених у ньому доводів; документи на підтвердження правового статусу (Статут, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку про внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб тощо) оригінали - для огляду у судовому засіданні, належним чином засвідчені копії - до справи.

10. Зобов'язати відповідно до ст. 65 Господарського процесуального кодексу України державного реєстратора Реєстраційної служби Луганського МУЮ надати господарському суду в термін до 15.10.2013 відомості про реєстрацію (перереєстрацію) та внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців:

1) Дмитрівського обласного психоневрологічного інтернату, с. Дмитрівка, Новоайдарський район Луганської області, вул. Леніна, 32-А, ідентифікаційний код 03190107;

2) Приватного виробничо-комерційного підприємства «НИРТ», м. Перевальськ Луганської області, вул. Перова, 11, ідентифікаційний код 32656453.

Суддя А.В. Секірський

Дата ухвалення рішення30.09.2013
Оприлюднено03.10.2013
Номер документу33863487
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним рішення комітету з конкурсних торгів, визнання недійсним договору

Судовий реєстр по справі —913/2618/13

Ухвала від 16.01.2014

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 24.12.2013

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 10.12.2013

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 26.11.2013

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 15.10.2013

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 30.09.2013

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні