Ухвала
від 30.09.2013 по справі 4/51-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"30" вересня 2013 р. № 4/51-Б

Розглянувши звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс у справі за заявою ОСОБА_1, м. Горохів

про визнання банкрутом Горохівської районної друкарні, м. Горохів

Суддя Слободян П. Р.

Секретар судового засідання Ведмедюк М. П.

В судовому засіданні взяли участь:

від заявника: н/з

від УПФ України у Горохівському районі: Панасюк В. М. - представник (довіреність у справі)

від Волинської обласної друкарні: Цимбалюк Є. О. - - представник (довіреність у справі)

від Горохівський районний центр зайнятості: Мужик Р. Ю. - представник (довіреність у справі)

в судовому засіданні взяв участь: Пасічник О. О. - ліквідатор

Встановив: постановою господарського суду Волинської області від 27.07.2011р. визнано банкрутом Горохівську районну друкарню, введено відносно Горохівської районної друкарні, м. Горохів, вул. Сокальська, 6, код 02465861 процедуру банкрутства - ліквідацію у відповідності з Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» строком на шість місяців, ліквідатором призначено Корольчука Юрія Миколайовича (ліцензія Мінекономіки України НОМЕР_1 від 23.03.2010р.).

Ухвалою господарського суду Волинської області від 25.02.2013р. усунуто арбітражного керуючого Корольчука Юрія Миколайовича (АДРЕСА_1 ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства від 17.03.2010 року серія НОМЕР_1) від виконання обов'язків ліквідатора у справі №4/51-Б про банкрутство Горохівської районної друкарні, м. Горохів.

Новим ліквідатором Горохівської районної друкарні, (м. Горохів, вул. Сокальська, 6, код 02465861) призначено арбітражного керуючого Пасічника Олександра Олексійовича (АДРЕСА_2 ліцензія НОМЕР_2 від 10.01.2011р).

25.09.2013р. до господарського суду від ліквідатора надійшов звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс станом на 25.09.2013р. та інші документи в підтвердження проведеної роботи ліквідатора.

Ухвалою суду від 25.09.2013р. розгляд звіту ліквідатора призначено в судовому засіданні на 30.09.13р.

Розглянувши в судовому засіданні 30.09.2013р. звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута та додані до нього документи, заслухавши ліквідатора та представників кредиторів, суд дійшов висновку про необхідність затвердження ліквідаційного балансу, ліквідації боржника та припинення провадження у справі. При цьому судом взято до уваги наступне:

В силу п. 1-1 прикінцевих положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», в редакції Закону від 22 грудня 2011р. N 4212-VI, який вступив в дію 19.01.2013р., положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом.

Дана справа порушена 23.06.2010р., постанова про визнання боржника банкрутом винесена 27.07.2011р., тобто до набрання чинності зазначеним законом.

З огляду на зазначене, ухвала про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута приймається судом відповідно до норм Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», в редакції Закону від 30.06.1999р. (із змінами та доповненнями).

На виконання вимог ст. 25 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в ході ліквідаційної процедури ліквідатором проведені заходи, направлені на виявлення майна банкрута та погашення кредиторської заборгованості.

Кредиторами по справі визнані: Управління Пенсійного фонду в Горохівському районі Волинської області, Горохівський районний центр зайнятості, ДПІ в Горохівському районі, Волинська обласна друкарня.

За результатами інвентаризації були виявлені майнові активи банкрута, сформована ліквідаційна маса. Проведено роботу по виявленню дебіторської заборгованості, її стягненню та списанню.

Ліквідатором було проведено роботу спрямовану на:

1) отримання від попереднього ліквідатора документації та майна банкрута;

2) проведення інвентаризації майна;

3) виготовлення правовстановлюючих документів на об'єкти нерухомості;

4) виготовлення технічної документації на земельну ділянку;

5) визначення ліквідаційної вартості ліквідаційної маси;

6) здійснення продажу майна банкрута;

7) погашення кредиторських вимог та відшкодування витрат арбітражного керуючого;

8) належне оформлення ліквідаційної процедури.

Вжиті заходи дали наступні результати:

08.05.2013р. попередній ліквідатор Корольчук Ю. М. передав ліквідатору - Пасічнику О. О. майно підприємства, згідно акту приймання-передачі, а також майно списане на металобрухт. Згідно акту оприбуткування матеріальних цінностей від 09.01.2013 року ліквідатором Корольчуком Ю. М. оприбуткове майно, яке списане на металобрухт - 350,7 кг брухту чорних металів.

Згідно наказу (розпорядження) ліквідатора Горохівської районної друкарні № 1 від 14 травня 2013 року було створено комісію в складі ліквідатора Пасічника О.О. та представників членів комітету кредиторів - Горохівського районного центру зайнятості Мужика Р.Ю. та Управління Пенсійного фонду України в Горохівському районі Панасюка В.М. для обстеження технічного та фізичного стану товарно-матеріальних цінностей та основних фондів.

За результатами роботи даної комісії складено акт в якому відображено що: приміщення гаража, будівля друкарні, котел «НИСТРУ - 5», огорожа - підлягають реалізації за ринковою вартістю, визначеною незалежним експертом.

Інші товарно-матеріальні цінності, перелік яких зазначений в акті приймання-передачі майна банкрута Горохівської районної друкарні від 08.05.2013 року, який укладений між арбітражними керуючими Корольчуком Ю. М. та Пасічником О. О., є непридатними для подальшого використання та можлива їх реалізація лише шляхом здачі на металобрухт.

Комісією встановлено, що вага металобрухту становить 3536 кг. Також вага металобрухту майна, яке списане арбітражним керуючим Корольчуком Ю. М. становить 350,7 кг. Всього вага металобрухту становить 3886,7 кг.

Також ліквідатором проведено закриття банківських рахунків банкрута та залишення одного ліквідаційного рахунку в ПАТ "Укрсиббанк».

Отримано документи в реєстраційній службі Горохівського районного управління юстиції про реєстрацію права власності на приміщення гаражу за Горохівською районною друкарнею та відмову про реєстрацію приміщення друкарні за Горохівською районною друкарнею.

Дана відмова була оскаржена в Волинському окружному адміністративному суді. Рішенням суду від 23.06.2013 року позов ліквідатора задоволено: дії реєстратора про відмову визнано протизаконними та зобов'язано зареєструвати вказане приміщення за банкрутом.

В подальшому отримано документи в реєстраційній службі Горохівського районного управління юстиції про реєстрацію права власності на приміщення друкарні за Горохівською районною друкарнею.

Крім того, ліквідатор звернувся до власника майна банкрута - Горохівської районної ради про розгляд можливості погашення боргів за Горохівську районну друкарню або надання згоди ліквідатору на відчуження майна банкрута.

Рішенням Горохівської районної ради №17/17 від 14.06.2013 року надано згоду ліквідатору на відчуження майна банкрута.

11.07.2013 року на зборах комітету кредиторів було прийнято рішення про надання доручення арбітражному керуючому дозволу на реалізацію ліквідаційної маси банкрута Горохівської районної друкарні.

На виконання даного рішення комітету кредиторів ліквідатором було укладено договір на виконання оцінки майна з суб'єктом підприємницької діяльності, який діє на підставі сертифікату суб'єкта оціночної діяльності ОСОБА_7 щодо визначення ліквідаційної вартості майна банкрута. Також було укладено договір на розробку науково-технічної продукції з ПП ОСОБА_8 на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі.

У відповідності до висновку про вартість об'єкта оцінки проведеної суб'єктом підприємницької діяльності, який діє на підставі сертифікату суб'єкта оціночної діяльності ОСОБА_7, ліквідаційна вартість ліквідаційної маси Горохівської районної друкарні становить 181 651,00 грн. без урахування ПДВ, зокрема: вартість приміщення гаража - 33 869,00 грн., будівлі друкарні - 139 720,00 грн., огорожі - 930,00 грн., котла «НИСТРУ -5» - 913,00грн., вартість металобрухту 6219,00 грн.

31.07.2013р. зборами комітету кредиторів було прийнято рішення про погодження висновків про вартість ліквідаційної маси Горохівської районної друкарні, наданих суб'єктом підприємницької діяльності ОСОБА_7, який діє на підставі сертифікату суб'єкта оціночної діяльності. Також прийнято рішення про доручення ліквідатору Горохівської районної друкарні Пасічнику О. О. здійснити продаж шляхом проведення торгів у формі аукціону за початковою вартістю, яка визначена висновком про вартість об'єкта оцінки, наступного майна: приміщення гаража - 33 869,00 грн. без урахування ПДВ, будівля друкарні - 139 720,00 грн. без урахування ПДВ, огорожа - 930,00 грн. без урахування ПДВ, котел «НИСТРУ -5» - 913,00 грн. без урахування ПДВ та про здійснення відчуження металобрухту в кількості 3886,7 кг на утилізацію шляхом його здачі на металобрухт шляхом безпосереднього продажу юридичній чи фізичній особі, за вартістю, яка визначена висновком про вартість об'єкта оцінки, а саме 6219,00 грн. без урахування ПДВ, а також надано ліквідатору доручення вчинити дії, необхідні для реалізації майна у відповідності до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та вчинити інші дії у відповідності до вимог вказаного Закону щодо виконання ліквідаційної процедури.

Крім того, комітетом кредиторів прийнято рішення, яким погоджено встановлення арбітражному керуючому Пасічнику О. О. оплати послуг арбітражного керуючого за кожен місяць здійснення своїх зобов'язань в розмірі двох мінімальних заробітних плат та додаткової винагороди в розмірі 30% від суми задоволених вимог, розміри яких було затверджено ухвалою господарського суду Волинської області від 19.09.2013 року у справі №4/51-Б.

На виконання рішення зборів комітету кредиторів від 31.07.2013р. ліквідатором було вчинено наступні дії: за результатами проведеного конкурсу укладено договір з Волинською філією Рівненської товарної біржі на надання послуг по організації та проведення аукціону. Товарною біржею 22.08.2013р. на веб-сайті Міністерства юстиції України було розміщено оголошення про продаж майна банкрута Горохівської районної друкарні на аукціоні. За результатами аукціону, який відбувся 16.09.2013 року, було відчужене приміщення гаража, будівля друкарні, огорожа, котел «НИСТРУ -5» - за ціною 177187,00грн., згідно нотаріально посвідченого договору купівлі-продажу від 16.09.2013р.

Крім того, отримано кошти на рахунок банкрута в сумі 6219,00 грн. за реалізацію металобрухту, згідно договору купівлі-продажу №14/09 від 16.09.2013р.

Дані кошти 20.09.2013р. спрямовані на задоволення повністю кредиторських вимог в сумі 96476,21грн., які затверджені ухвалою господарського суду Волинської області від 15.10.2010р.; на витрати, пов'язанні з провадженням у справі про банкрутство всього 71977,43грн. (в т.ч. оплата за звіт експерта, послуги нотаріуса, послуги аудитора, оплата за виготовлення технічної документації на земельну ділянку; банківські послуги; винагорода організатора аукціону; витрати на оплату праці арбітражного керуючого).

Окрім того, 23.09.2013р. попередній ліквідатор Корольчук Ю. М. звернувся з заявою в якій просив здійснити, за період з 01.07.2012 року до 24.02.2013 року, оплату послуг арбітражного керуючого на суму 17481,20грн. (в розмірі двох місячної заробітної плати).

Ліквідатор Пасічник О. О. повідомив комітет кредиторів, що наявних коштів достатньо лише для часткового погашення оплати послуг арбітражного керуючого Корольчука Ю. М. 23.09.2013р. комітетом кредиторів прийнято рішення про те, що кошти, які залишилися на поточному рахунку Горохівської районної друкарні спрямувати на оплату послуг арбітражного керуючого Корольчука Ю. М для їх часткового погашення.

25.09.2013 року арбітражному керуючому Корольчуку Ю. М. проведено часткову оплату послуг арбітражного керуючого в сумі 16085,31грн.

Таким чином, залишилися незадоволеними вимоги в сумі 1395,89 грн.

Відповідно до п. 6 ст. 31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Окрім того, 23.09.2013р. комітетом кредиторів було прийнято рішення про зобов'язання ліквідатора Горохівської районної друкарні Пасічника О.О. подати до господарського суду Волинської області клопотання про затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу банкрута, ліквідацію банкрута та припинення провадження у справі.

Згідно акту приймання-передавання документів від 02.09.2010 року, всі наявні документи, які підлягають тривалому зберіганню в архівних установах передані в Трудовий архів Горохівського району ліквідатором Горохівської районної друкарні Корольчуком Ю.М.

В силу п. 2 ст. 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

За результатами розгляду в судовому засіданні матеріалів справи суд вважає, за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, ліквідувати юридичну особу та припинити провадження по справі.

Враховуючи викладене та керуючись п.1-1 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції від 22.12.2011р. №4212-VI; ст.ст. 3-1, 31, 32, п.6 ст.40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції Закону від 30.06.1999р. (із змінами та доповненнями), ст.ст. 4-1, 86 ГПК України, господарський суд

ухвалив:

1. Представлений суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс затвердити.

2. Ліквідувати юридичну особу - Горохівську районну друкарню, (м. Горохів, вул. вул. Сокальська 6, код 02465861).

3. Провадження у справі № 4/51-Б про банкрутство Горохівської районної друкарні, м. Горохів, припинити.

4. Зобов'язати орган державної реєстрації виключити підприємство-банкрута з ЄДРПОУ.

Суддя П. Р. Слободян

Дата ухвалення рішення30.09.2013
Оприлюднено04.10.2013
Номер документу33892793
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/51-б

Постанова від 06.07.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 15.10.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 30.09.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 25.09.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 18.09.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 15.10.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 25.02.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 25.02.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 27.08.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 10.02.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні