Ухвала
від 18.09.2013 по справі 801/8147/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

про виправлення описки

18 вересня 2013 р.Справа № 801/8147/13-а

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим у складі головуючого судді Дудіна С.О., розглянувши в письмовому провадженні питання про внесення виправлень до ухвал суду в адміністративній справі

за позовом Фонду майна АР Крим

до Міськрайонного управління державного агентства земельних ресурсів у містах Євпаторії, Саках і Сакському районі Автономної Республіки Крим; Мирнівської селищної ради,

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Комунального підприємства "Мирний - Наш Дім"

про скасування державного акта та спонукання до виконання певних дій,

ВСТАНОВИВ:

Фонд майна АР Крим звернувся до Окружного адміністративного суду АРК з позовом до Міськрайонного управління державного агентства земельних ресурсів у містах Євпаторії, Саках і Сакському районі Автономної Республіки Крим про:

- скасування державного акта серії ЯЯ № 012284, виданого КП "Мирний - Наш Дім" на право постійного користування земельною ділянкою площею 0,2050 га, розташованою за адресою: просп. Миру, 3-а, смт. Мирний, м. Євпаторія, АР Крим;

- зобов'язання відповідача скасувати запис у Поземельній книзі про державну реєстрацію вказаного державного акта.

Ухвалами Окружного адміністративного суду АР Крим від 22.08.2013 р. відкрито провадження у справі, закінчено підготовче провадження, справу призначено до судового розгляду.

Ухвалою Окружного адміністративного суду АР Крим від 05.09.2013 р. до участі у справі залучено в якості другого відповідача Мирнівську селищну раду (97492, АР Крим, м. Євпаторія, смт. Мирний, вул. Сирнікова, 25а).

Під час судового розгляду судом було виявлено наявність описок в тексті вищевказаних ухвал, а саме невірно вказано найменування відповідача - Міськрайонного управління державного агентства земельних ресурсів у містах Євпаторії, Саках і Сакському районі Автономної Республіки Крим. Так, в деяких місцях по тексту постанови вказане «Міськрайонне управління державного комітету земельних ресурсів в м. Саки та Сакському районі в АРК» замість вірної назви відповідача - «Міськрайонне управління державного агентства земельних ресурсів у містах Євпаторії, Саках і Сакському районі Автономної Республіки Крим».

Відповідно до ч. 1 ст. 169 КАС України суд може з власної ініціативи або за заявою особи, що брала участь у справі, чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні. Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження.

Суд зазначає, що в ухвалах Окружного адміністративного суду АР Крим від 22.08.2013 р. про відкриття провадження в адміністративній справі та про закінчення підготовчого провадження і призначення справи до судового розгляду, а також ухвали про залучення другого відповідача від 05.09.2013 р. по справі № 801/8147/13-а в якості відповідача в деяких місцях зазначено «Міськрайонне управління державного комітету земельних ресурсів в м. Саки та Сакському районі в АРК». В свою чергу, вірним найменуванням суб'єкта владних повноважень є «Міськрайонне управління державного агентства земельних ресурсів у містах Євпаторії, Саках і Сакському районі Автономної Республіки Крим», що підтверджується наявними в матеріалах справи доказами.

З урахуванням цього, суд вважає за необхідне внести виправлення до вищезазначених ухвал Окружного адміністративного суду АР Крим, замінивши по тексту у відповідних відмінках назву відповідача з «Міськрайонне управління державного комітету земельних ресурсів в м. Саки та Сакському районі в АРК» на «Міськрайонне управління державного агентства земельних ресурсів у містах Євпаторії, Саках і Сакському районі Автономної Республіки Крим», не зачіпаючи при цьому суті ухвал.

Виходячи з викладеного, керуючись вимогами ст. ст. 160, 165, 169 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Внести виправлення до ухвал Окружного адміністративного суду АР Крим про відкриття провадження в адміністративній справі та про закінчення підготовчого провадження і призначення справи до судового розгляду від 22.08.2013 р., а також ухвали про залучення другого відповідача від 05.09.2013 р. по справі № 801/8147/13-а, замінивши по тексту у відповідних відмінках назву відповідача з «Міськрайонне управління державного комітету земельних ресурсів в м. Саки та Сакському районі в АРК» на «Міськрайонне управління державного агентства земельних ресурсів у містах Євпаторії, Саках і Сакському районі Автономної Республіки Крим», не зачіпаючи при цьому суті ухвал.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмова у відкритті апеляційного провадження або набирання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через адміністративний суд Автономної Республіки Крим протягом 5 днів з дня її проголошення.

У разі розгляду справи у порядку письмового провадження або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Севастопольського апеляційного адміністративного суду.

Суддя Дудін С.О.

Дата ухвалення рішення18.09.2013
Оприлюднено11.10.2013
Номер документу34024531
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —801/8147/13-а

Ухвала від 06.03.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Дудін С.О.

Постанова від 19.09.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Дудін С.О.

Ухвала від 18.09.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Дудін С.О.

Ухвала від 22.08.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Дудін С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні