Рішення
від 14.10.2013 по справі 121/2900/13-ц
ЯЛТИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Справа № 121/2900/13-ц

2/121/1231/13

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

І м е н е м У к р а ї н и

14 жовтня 2013 року м. Ялта

Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим у складі головуючого судді Берещанського Ю.В., при секретарі Савватєєві О.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі Ялтинського міського суду Автономної Республіки Крим без здійснення фіксування технічними засобами процесу цивільну справу за позовною заявою Публічного акціонерного товариства «Мегабанк» до ОСОБА_1, треті особи: Управління Державного комітету по земельним ресурсам в м. Ялта, приватний нотаріус Ялтинського міського нотаріального округу ОСОБА_2 про звернення стягнення на предмет іпотеки

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою Апеляційного суду АР Крим від 02 вересня 2013 року дана цивільна справа повернута до Ялтинського міського суду для виконання вимог ст.220 Цивільного Процесуального Кодексу України, отже, суд не вирішив спір в частині вимоги позивача про зобов'язання ОСОБА_1 передати у володіння банку предмета іпотеки, надання права банку на отримання довідок та інших, будь-яких документів щодо предмету іпотеки в органах державної влади та місцевого самоврядування, як власнику, уповноваження банк отримати дублікат договору купівлі-продажу земельної ділянки за реєстровим номером НОМЕР_1 від 14 вересня 2006 року; уповноваження банку отримати дублікат державного акту на земельну ділянку серії ЯД № 569471 виданого 01 грудня 2006 року та витяг з поземельної книги Державного реєстру земель.

Розглянувши матеріали справи, суд вважає необхідним прийняти додаткове рішення по справі із наступних підстав.

У відповідності до ст. 220 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою осіб, які беруть участь у справі, чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, зокрема якщо судом не вирішено питання про судові витрати, а також, якщо стосовно якої-небудь позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення.

Позивач зокрема просив суд: зобов'язати відповідача передати у його володіння предмет забезпечувального обтяження; надати йому права на отримання документів позивачем в органах державної влади та місцевого самоврядування, дублікату договору купівлі-продажу земельної ділянки, договорів оренди землі, зобов'язання Приватного нотаріуса Ялтинського міського нотаріального округу ОСОБА_2 видати дублікат вказаного договору будь-якому уповноваженому представнику ПАТ "Мегабанк", уповноваження ПАТ "Мегабанк" отримати дублікат державного акту на земельну ділянку та витягу з поземельної книги; зобов'язати управління Державного комітету по земельним ресурсам в м. Ялта видати документи будь-якому уповноваженому представнику ПАТ "Мегабанк", скасувати всіх приватних й публічних обтяжень, які встановлені після 21 серпня 2007 року з земельної ділянки площею 0,1490 гектара, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1, кадастровий номер земельної ділянки 0111947900:03:001:0012, що належить на праві власності ОСОБА_1.

Ухвалюючи додаткове рішення суд вважає за необхідне зазначити, що вказані вимоги, по суті є способом виконання рішення суду, відтак, у даному випадку відповідно до приписів ст.16 Цивільного Кодексу України не можуть вважатись належним засобом порушеного права, а тому у цій частині у задоволенні позовної заяви слід відмовити.

До того ж, процесуальний статус Управління Державного комітету по земельних ресурсах в м. Ялта та приватного нотаріуса Ялтинського міського нотаріального округу ОСОБА_2 який був визначений позивачем як треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, взагалі унеможливлює пред'явлення будь-яких вимог до цих осіб.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.88, 220 Цивільного процесуального кодексу України, суд

В И Р І Ш И В :

У задоволенні позовних вимог Публічного акціонерного товариства «Мегабанк» про зобов'язання передати у володіння предмету забезпечувального обтяження; надання права на отримання документів в органах державної влади та місцевого самоврядування, дублікату договору купівлі-продажу земельної ділянки, договорів оренди землі, зобов'язання Приватного нотаріуса Ялтинського міського нотаріального округу ОСОБА_2 видати дублікат договору, уповноваження отримати дублікат державного акту на земельну ділянку та витягу з поземельної книги; зобов'язання управління Державного комітету по земельним ресурсам в м. Ялта видати документи, скасування всіх приватних й публічних обтяжень з земельної ділянки - відмовити.

Додаткове рішення може бути оскаржене в порядки та строки передбачені ст.ст. 292-294 ЦПК України.

Суддя -

Дата ухвалення рішення14.10.2013
Оприлюднено28.11.2013
Номер документу34077924
СудочинствоЦивільне
Сутьзвернення стягнення на предмет іпотеки

Судовий реєстр по справі —121/2900/13-ц

Рішення від 02.12.2013

Цивільне

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим

Белинчук Т. Г.

Ухвала від 02.09.2013

Цивільне

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим

Белинчук Т. Г.

Рішення від 14.10.2013

Цивільне

Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим

Берещанський Ю. В.

Ухвала від 13.06.2013

Цивільне

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим

Белинчук Т. Г.

Рішення від 17.05.2013

Цивільне

Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим

Берещанський Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні