Ухвала
від 11.10.2013 по справі 905/2888/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

11.10.2013р. Справа № 905/2888/13

за заявою боржника (заявника) Товариства з обмеженою відповідальністю Управління будмеханізації «Південь-Азовбуд», с.Македонівка, Володарський район Донецької області

про банкрутство

арбітражний керуючий Патерилов В.В.

Суддя М.О. Лейба

Представники:

від кредиторів: ОСОБА_7 - за довіреністю від гр. ОСОБА_6, ОСОБА_5 - за довіреністю від ОСОБА_8

від боржника: Оксаніченко М.Є. - за довіреністю

арбітражний керуючий: Патерилов В.В.

Товариство з обмеженою відповідальністю Управління будмеханізації «Південь-Азовбуд», с.Македонівка, Володарський район Донецької області звернулося до господарського суду із заявою про порушення відносно нього справи про банкрутство внаслідок його фінансової неспроможності.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 23.04.2013р. заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Управління будмеханізації «Південь-Азовбуд», с.Македонівка, Володарський район Донецької області про порушення справи про банкрутство прийнято до розгляду та підготовче засідання суду призначено на 30.04.2013р.

Господарським судом Донецької області ухвалою від 30.04.2013р. порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Управління будмеханізації «Південь-Азовбуд», с.Македонівка, Володарський район Донецької області внаслідок його фінансової неспроможності; введений мораторій на задоволення вимог кредиторів; введена процедура розпорядження майном боржника та розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Тищенко О.І.

Ухвалою суду від 06.06.2013р. призначений новий розпорядник майна Товариства з обмеженою відповідальністю Управління будмеханізації «Південь-Азовбуд», с.Македонівка, Володарський район Донецької області - арбітражний керуючий Патерилов В.В.

В газеті «Голос України» №89 (5589) від 16.05.2013р. опубліковано оголошення про порушення справи №905/288/13 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Управління будмеханізації «Південь-Азовбуд», с.Македонівка, Володарський район Донецької області.

Ухвалою суду від 26.06.2013р. за результатами попереднього засідання затверджений реєстр вимог кредиторів.

08.07.2013р. проведені загальні збори кредиторів у справі №905/2888/13, на яких обраний комітет кредиторів у складі 2 кредиторів.

Постановою господарського суду від 11.07.2013р. боржника визнаний банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура та ліквідатором призначений арбітражний керуючий Патерилов В.В.

В газеті «Голос України» №135 (5635)від 24.07.2013р. опубліковано оголошення про визнання боржника Товариства з обмеженою відповідальністю Управління будмеханізації «Південь-Азовбуд», с.Македонівка, Володарський район Донецької області банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

За результатами ліквідаційної процедури ліквідатор надав до суду для затвердження звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс банкрута, які призначені до розгляду в судовому засіданні на 11.10.2013р.

В доповнення до поданого звіту, 11.10.2013р. ліквідатором надані додаткові документи.

Надані додаткові документи долучені до матеріалів справи.

Господарський суд, розглянувши в судовому засіданні 11.10.2013р. дані звіту та ліквідаційного балансу, а також додані до них документи, заслухавши пояснення та доводи ліквідатора, встановив:

На виконання вимог ст.41 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в ході ліквідаційної процедури з метою встановлення майна та майнових активів, належних підприємству-банкрута ліквідатором направлені запити до відповідних органів реєстрації, у тому числі банківських установ, бюро технічної інвентаризації, відділу земельних ресурсів, реєстраційних відділень МВС України.

Відповідно до відомостей, представлених у звіті та за поясненнями арбітражного керуючого, наданими в судовому засіданні ліквідатором проведена інвентаризація майна боржника та сформована ліквідаційна маса. Оцінка майна боржника була проведена відповідно до вимог законодавства про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність суб'єктом оціночної діяльності - ТОВ «ДКС-Експертиза». Процедура продажу майна боржника відбулась за рішенням комітету кредиторів, оформленим протоком №2 від 28.08.2013р., шляхом безпосереднього продажу ліквідатором основних засобів банкрута відповідно до ч.6 ст.44 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». За рахунок грошових коштів, отриманих від реалізації майнових активів банкрута погашені кредиторські вимоги першої черги. У зв'язку з недостатністю майнових активів банкрута кредиторські вимоги четвертої та шостої черг залишилися незадоволеними та відповідно до приписів п.5 ст.45 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вважаються погашеними.

Поданий ліквідатором ліквідаційний баланс банкрута підтверджує неплатоспроможність підприємства та відповідає його дійсному майновому стану.

Документи довгострокового зберігання до архівної установи не передавалися у зв'язку з їх відсутністю.

Комітетом кредиторів на засіданні 01.10.2013р. одноголосно прийнято рішення звернутися до господарського суду Донецької області з клопотанням про затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю Управління будмеханізації «Південь-Азовбуд» та ліквідацію юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю Управління будмеханізації «Південь-Азовбуд».

Відповідно до ст.46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Станом на теперішній час зауважень та заперечень стосовно проведення ліквідаційної процедури до суду не надходило.

За результатами розгляду в судовому засіданні звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу суд визнає їх такими, що підлягають затвердженню, а підприємство-банкрут - ліквідації, оскільки в силу п.2 ст.46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

З огляду на викладене суд приймає ухвалу про ліквідацію боржника.

Відповідно до ч.4 ст.83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст.2, 46, ч.1 п.6 ст.83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції Закону від 22 грудня 2011 року N 4212-VI, ст.ст.4 -1 , 43, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В :

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю Управління будмеханізації «Південь-Азовбуд» (код ЄДРПОУ 34626698), що зареєстровано за адресою: 87030, Донецька область, Володарський район, с.Македонівка, вул. Гагаріна, буд. 40.

Юридичну особу - банкрут Товариство з обмеженою відповідальністю Управління будмеханізації «Південь-Азовбуд», с.Македонівка (код ЄДРПОУ 34626698) - ліквідувати.

Провадження по справі №905/2888/13 - припинити.

Кредиторські вимоги, які не були заявлені в установлений Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Копію ухвали направити органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також власнику майна та органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Суддя М.О. Лейба

Дата ухвалення рішення11.10.2013
Оприлюднено15.10.2013
Номер документу34085620
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство арбітражний керуючий Патерилов В.В.

Судовий реєстр по справі —905/2888/13

Ухвала від 06.06.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 29.05.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 18.06.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 11.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 03.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 01.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Постанова від 11.07.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 27.06.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 26.06.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 12.06.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні