Ухвала
від 26.09.2013 по справі 808/7699/13-а
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

26 вересня 2013 року Справа № 808/7699/13-а м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Прасов О.О., розглянувши у м.Запоріжжі матеріали адміністративного позову

Приватного підприємства «Альфа-Стар»

до Державного реєстратора прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України Дурицької Марії Євгенівни

про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Приватного підприємства «Альфа-Стар» (надалі - позивач) до Державного реєстратора прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України Дурицької Марії Євгенівни (надалі - відповідач) у якому позивач просить суд: скасувати рішення про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень №5138739 від 20.08.2013; зобов'язати Державну реєстраційну службу України в особі державного реєстратора Дурицької Марії Євгенівни зареєструвати право власності позивача на кіоск літ.В. за адресою: м.Запоріжжя, вул.Луначарського, 15.

Адміністративний позов подано з порушенням вимог, встановлених ст.106 КАС України.

В порушення п.2, 3 ч.1 ст.106 КАС України у позовній заяві не зазначено адресу електронної пошти позивача, відповідача.

Всупереч вимог п.4 ч.1 ст.106 КАС України позивачем у позовній заяві нормативно та документально не обґрунтовано у чому полягають порушення відповідача при прийнятті рішення, які конкретні законодавчі приписи були порушені саме відповідачем. Позивачем нормативно та документально не обґрунтовано позовну вимогу щодо зобов'язання Державної реєстраційної служби України зареєструвати право власності позивача на кіоск літ.В. за адресою: м.Запоріжжя, вул.Луначарського, 15 при подачі позову лише до Дурицької Марії Євгенівни, як службової особи суб'єкта владних повноважень. Позивачем не обґрунтована можливість реєстрації права власності на об'єкт нерухомого майна у відповідача, при наявності судового рішення про реєстрацію кіоску літ.В. за адресою: м.Запоріжжя, вул.Луначарського, 15 в ОП «Запорізьке міжміське бюро технічної інвентаризації».

В порушення ч.2, ч.3 ст.106 КАС України позивачем у позові не зазначено та до позовної заяви не додано: доказів набрання законної сили Рішенням Господарського суду Запорізької області від 09.09.2010 по справі №16/248/10; доказів, що поштова адреса, зазначена у позові належить саме відповідачу Дурицькій Марії Євгенівні; копії заяви та всіх правовстановлюючих документів, які були подані відповідачу для проведення реєстраційних дій.

Зазначені обставини позбавляють суд можливості правильно визначити зміст позовних вимог та всебічно дослідити фактичні обставини по справі з метою правильного вирішення спору по суті.

Відповідно до ст.108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

За таких обставин позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Недоліки позовної заяви можуть бути усунені шляхом подання: позовної заяви, оформленої у встановленому порядку і з урахуванням викладених в ухвалі недоліків, а також копії цієї позовної заяви відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб; доказів набрання законної сили Рішенням Господарського суду Запорізької області від 09.09.2010 по справі №16/248/10; доказів, що поштова адреса, зазначена у позові належить саме відповідачу Дурицькій Марії Євгенівні; копії заяви та всіх правовстановлюючих документів, які були подані відповідачу для проведення реєстраційних дій.

Керуючись ст.ст.106, 108, п.1 ч.4 ст.160, ст.165 КАС України, суддя -

УХВАЛИВ:

Залишити без руху позовну заяву Приватного підприємства «Альфа-Стар» до Державного реєстратора прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України Дурицької Марії Євгенівни про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви в порядку та у спосіб, зазначений в мотивувальній частині цієї ухали, з урахуванням поштового перебігу, до 16 жовтня 2013 року та роз'яснити, що інакше позовна заява буде вважатися неподаною та повернута заявникові.

Позивачу усунути недоліки позовної заяви шляхом подання: позовної заяви, оформленої у встановленому порядку і з урахуванням викладених в ухвалі недоліків, а також копії цієї позовної заяви відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб; доказів набрання законної сили Рішенням Господарського суду Запорізької області від 09.09.2010 по справі №16/248/10; доказів, що поштова адреса, зазначена у позові належить саме відповідачу Дурицькій Марії Євгенівні; копії заяви та всіх правовстановлюючих документів, які були подані відповідачу для проведення реєстраційних дій.

Ухвала набирає законної сили у строк та порядок визначений ст.ст.167, 186, 254 КАС України.

Ухвала оскаржується у строк та порядок встановлений ст.ст.167, 186 КАС України.

Суддя О.О. Прасов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.09.2013
Оприлюднено21.10.2013
Номер документу34179972
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/7699/13-а

Постанова від 09.10.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 14.02.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Постанова від 06.11.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 26.09.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 17.10.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні