Ухвала
від 30.10.2013 по справі 820/10441/13-а
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі

30 жовтня 2013 р. Справа № 820/10441/13-а

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Сагайдак В.В., розглянувши адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області до Приватного акціонерного товариства "ПРОМО ГРУП", про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Приватного акціонерного товариства "ПРОМО ГРУП", в якому просить суд:

- до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та здоров'ю людей, проведення будівельно-монтажних робіт та подальшу експлуатацію нежитлової будівлі ПРАТ "ПРОМО ГРУП", за адресою: Харківська область, Дергачівський район, м. Дергачі, вул. Залізнична, 31-С, зупинити повністю шляхом її знеструмлення з опечатуванням пристроїв відключення джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання і установок), у зв'язку з чим зобов'язати ПРАТ "ПРОМО ГРУП" негайно припинити проведення будівельно-монтажних робіт та подальше здійснення в цій будівлі господарської діяльності, добровільно її знеструмивши (або надати можливість її знеструмити);

- покласти на Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області обов'язок щодо забезпечення виконання рішення Харківського окружного адміністративного суду про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення проведення будівельно-монтажних робіт та подальшої експлуатації нежитлової будівлі ПРАТ "ПРОМО ГРУП" за адресою: Харківська область, Дергачівський район, м. Дергачі, вул. Залізнична, 31-С, в частині здійснення контролю за усуненням порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та здоров'ю людей.

Подана позовна заява відповідає вимогам ст. 106 КАС України.

Виходячи з положень ст. 183-2 КАС України, позовну заяву належить розглядати в порядку скороченого провадження.

Справа підсудна Харківському окружному адміністративному суду.

Керуючись ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Відкрити скорочене провадження у справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області до Приватного акціонерного товариства "ПРОМО ГРУП" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

2. Запропонувати відповідачу у десятиденний строк з дня одержання копії ухвали про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі та матеріалів адміністративного позову подати до суду письмові заперечення проти позову (разом з усіма доказами, що обґрунтовують доводи заперечень) або заяву про визнання позову. В разі якщо справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача, то заперечення проти позову чи заява про визнання позову мають бути подані безпосередньо до канцелярії суду, що розташована за адресою: вул. Мар'їнська, 18-Б-3, м. Харків.

3. Адміністративна справа розглядатиметься суддею одноособово в порядку скороченого провадження.

4. Роз'яснити особам, які беруть участь у справі, що справа буде розглянута у порядку скороченого провадження протягом таких строків: 1) не пізніше наступного дня з дня надходження до суду заяви відповідача про визнання позову; 2) не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого ч. 3 ст.183-2 КАС України, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача; 3) не пізніше трьох днів - у разі якщо протягом семи днів з дня закінчення строку, передбаченого ч. 3 ст. 183-2 КАС України, до суду не надійшло заперечення відповідача та за умови, що справа не розглядається судом за місцезнаходженням відповідача; 4) не пізніше п'яти днів з дня подання відповідачем заперечення проти позову.

5. Копію даної ухвали невідкладно направити особам, які беруть участь у справі.

6. Роз'яснити особам, які беруть участь у справі, про наявність у них процесуальних прав і обов'язків, що передбачені ст.ст. 49, 51 КАС України. Інформацію про права та обов'язки направити разом з цією ухвалою.

7. Копія позовної заяви та копії всіх документів, що приєднуються до неї, були надіслані раніше суб'єктом владних повноважень рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу, на виконання положень ч. 3 ст. 106 КАС України.

8. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В.Сагайдак

Дата ухвалення рішення30.10.2013
Оприлюднено01.11.2013
Номер документу34459225
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду

Судовий реєстр по справі —820/10441/13-а

Ухвала від 12.11.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сагайдак В.В.

Постанова від 18.12.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сагайдак В.В.

Ухвала від 30.10.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сагайдак В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні