Ухвала
від 30.10.2013 по справі 808/7313/13-а
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗУПИНЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

30 жовтня 2013 року Справа № 808/7313/13-а м.Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Татаринова Д.В., при секретарі судового засідання Урсуленко Ю.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представників сторін про зупинення провадження в адміністративній справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Корпорейшн Укрпроменерго» до Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя Головного управління міністерства доходів у Запорізькій області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

за участю представників: від позивача - не прибув, від відповідача - не прибув, -

ВСТАНОВИВ:

09.09.2013 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов вищезазначений адміністративний позов.

Представник позивача у судове засідання не з'явився. До суду 30.10.2013 подано клопотання про зупинення провадження у справі, з метою надання додаткових доказів до терміну встановленого судом. Клопотання просить розглянути без участі уповноваженого представника.

Представник відповідача у судове засідання також не з'явився. 30.10.2013 подано клопотання, у якому представник відповідача просить суд зупинити провадження у справі для надання додаткових доказів, на строк встановлений судом. Клопотання просить розглядати за відсутності уповноваженого представника.

Клопотання представників сторін не суперечать діючому законодавству, не порушують чиї - небудь права та охоронювані законом інтереси.

Відповідно до ст. 41 КАС України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 156 КАС України суд має право зупинити провадження у справі за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну встановленого судом.

Відповідно до ч. 4 ст. 11 КАС України, суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ст. 69 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

22.10.2013 в судовому засіданні оголошено перерву до 30.10.2013 у зв'язку з необхідністю надання представником відповідача копії постанови про порушення кримінальної справи відносно посадових осіб ТОВ «Дидактика» та інформацію стосовно розслідування справи або наявності вироку суду.

30.10.2013 представником відповідача зазначені документи та інформація суду не надані. У зв'язку з чим виникла необхідність отримання з Головного слідчого управління фінансових розслідувань Міністерства доходів і зборів України інформації та доказів щодо порушення кримінальної справи відносно посадових осіб ТОВ «Дидактика», оскільки перевірка проводилась на підставі постанови про призначення позапланової документальної перевірки, винесеної старшим слідчим з особливо важливих справ Борисенко В.М., по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32013180000000005 від 15.10.2013.

При вивчені матеріалів адміністративної справи судом встановлено необхідність дослідження в судовому засіданні певних доказів, а саме: витребування інформації та доказів по кримінальній справі відносно посадових осіб ТОВ «Дидактика».

Також, на підставі викладеного, враховуючи, що представникам сторін необхідний час для надання додаткових доказів по справі, необхідності повного та об'єктивного розгляду справи та дослідження наявних доказів, суддя вважає клопотання стосовно зупинення провадження по справі обґрунтованими.

Керуючись ст. 11, ст. 69, ст. 156, 160 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Витребувати з Головного слідчого управління фінансових розслідувань Міністерства доходів і зборів України (04655, м. Київ-53, пл. Львівська, 8) інформацію стосовно досудового розслідування, внесеного до ЄРДР за № 32013180000000005 від 15.10.2013.

2. Надати Запорізькому окружному адміністративному суду наступну інформацію:

- Чи знаходиться в провадженні Головного слідчого управління досудове розслідування № 32013180000000005 від 15.10.2013? Надати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

- Чи знаходиться в провадженні Головного слідчого управління досудове розслідування стосовно посадових осіб ТОВ «Дидактика»? Надати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

- Якщо досудові розслідування направлені з обвинувальними актами до суду, то відносно яких осіб та за якими статтями Кримінального кодексу України?

- За наявності надати копію вироку суду.

3. Витребувані документи надати до суду у строк до 22 листопада 2013 року.

4. Клопотання представників сторін про зупинення провадження по справі задовольнити.

5. Зупинити провадження у справі № 808/7313/13-а до 26 листопада 2013 року.

6. Наступне судове засідання призначити на 26 листопада 2013 року на 10:00 .

Відповідно до ст. 14 КАС України ухвала в частині витребування доказів є обов'язковою для виконання. Невиконання ухвали тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала підлягає оскарженню в частині зупинення провадження у справі.

Суддя Д. В. Татаринов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.10.2013
Оприлюднено06.11.2013
Номер документу34553690
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/7313/13-а

Постанова від 28.11.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 18.03.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Головко О.В.

Постанова від 28.11.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 26.11.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 30.10.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 22.10.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 11.09.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні