Рішення
від 21.12.2006 по справі 12/393
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/393

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

 

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 грудня 2006 р.   Справа № 12/393   

за позовом  Релігійна громада (парафія) "Святого Миколая" УГКЦ с.Бережниця  Бандери, б.1,Бережниця,Калуський район, Івано-Франківська область,77353

до відповідача  Калуське районне споживче товариство  Філатова, 3,Калуш,Калуський район, Івано-Франківська область,77300

про про визнання права власності

 Cуддя  Матуляк Петро Ярославович   

При секретарі   Данилів Наталія Іванівна

Представники:

Від позивача:  Якименко М.П., адвокат, доручення б/н від 24.10.06р.,

Від відповідача : не з"явився .

СУТЬ СПОРУ: заявлено позов про  визнання права власності  на нерухоме майно .

 Представник позивача в судовому засіданні підтримав заявлений позов з підстав , викладених в позовній заяві .

  Відповідач в судове засідання  не з"явився  ,  хоча про час та місце судового засідання був належним чином повідомлений  , відзиву на позов не подав .

   За таких обставин , суд вважає за необхідне розглянути справу за наявними в ній матеріалами в  порядку ст.75 ГПК України .

    Розглянувши матеріали справи  ,  вислухавши представника позивача , суд встановив :

   В 1995 р. позивач зайняв приміщення магазину , що не використовувалося протягом трьох років та є власністю Калуського районного споживчого товариства , та провів  ремонтно-відновлювальні роботи  , вартість яких складає  34734 грн. Даний факт  підтверджується  оглянутими в судовому засіданні   накладними , квитанціями та товарними чеками , фотокопії яких долучені до матеріалів справи .

    Крім того , позивачем сплачено відповідачу   8 000 грн. ,  що підтверджується  квитанцією до прихідного касового ордеру №437 від 01.10.2001 р.  та  випискою з банківського рахунку від 25.03.2004 р.

  В судовому засіданні представник позивача пояснив , що зазначені кошти  сплачені відповідачу в рахунок  вартості  магазину , перетвореного шляхом проведення  ремонтно-відновлювальних  робіт в культову споруду .

    Відповідно до п.4 ст.332 Цивільного кодексу України  якщо  вартість  переробки  і  створеної нової речі істотноперевищує вартість матеріалу,  право власності на нову  річ набуває за її бажанням особа,  яка здійснила таку переробку.  У цьому разі особа,   яка   здійснила   переробку,   зобов'язана   відшкодувати  власникові матеріалу моральну шкоду.     

   

  В силу ст.344 цього ж кодексу соба,   яка   добросовісно   заволоділа  чужим  майном  і продовжує відкрито, безперервно володіти нерухомим майном  протягом десяти  років   , набуває право власності на це майно (набувальна давність),  якщо  інше  не встановлено цим Кодексом.

   Матеріалами справи підтверджується , що позивач користується  приміщенням магазину , перебудованого у культову споруду ,  понад 10 років .  

    Зважаючи на той факт , що відповідач  в судове засідання не з"явився , доводів позивача не спростував , та приймаючи до уваги вищевикладене , суд вважає правильним  позов  задоволити .

     Судові витрати по справі слі покласти на відповідача .

    Керуючись ст. 124 Конституції України, ст.ст. 332 , 344 Цивільного кодексу України , ст. 49, 82-84 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

позов задоволити.

Визнати право власності  на нерухоме майно- будівлю церки (колишньої крамниці0 , що знаходиться  в с.Бережниця Калуського району  Івано-Франківської області  по вул. Січових Стрільців , 25 , за  релігійною громадою (парафією) "Святого Миколая" Української Греко-Католицької Церкви с.Бережниця Калуського району  Івано-Франківської області .

Стягнути з  релігійної громади (парафії) "Святого Миколая" Української Греко-Католицької Церкви с.Бережниця Калуського району  Івано-Франківської області ( с.Бережниця Калуського району , вул.С.Бандери , 1 ) 5 грн. держмита в дохід держбюджету України ( код 22090200 символ 092 ) .

Стягнути з Калуського районного споживчого товариства  (м.Калуш , вул.Філатова , 3) 85 грн. держмита та 118 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу  на користь   релігійної громади (парафії) "Святого Миколая" Української Греко-Католицької Церкви с.Бережниця Калуського району  Івано-Франківської області ( с.Бережниця Калуського району , вул.С.Бандери , 1 ) .

Накази видати після набрання рішенням законної сили .

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його прийняття, у разі, якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення, воно набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня підписання повного рішення, оформленого відповідно до статті 84 Господарського процесуального кодексу України.

 

Суддя                                                            Матуляк Петро Ярославович

                                                            

Виготовлено в АС "Діловодство суду"


Легінь Оксана Василівна  

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення21.12.2006
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу346679
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/393

Ухвала від 09.10.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Прокопенко Л.В.

Рішення від 12.12.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Прокопенко Л.В.

Ухвала від 11.03.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П.Я.

Ухвала від 30.07.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Л.А.

Ухвала від 09.07.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Л.А.

Ухвала від 06.03.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Сікорська Н.А.

Ухвала від 09.02.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Сікорська Н.А.

Рішення від 21.12.2006

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П.Я.

Ухвала від 05.12.2006

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Кожухар М.С.

Ухвала від 09.11.2006

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Кожухар М.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні