Ухвала
від 20.11.2013 по справі 910/19867/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44 тел. 284-18-98


УХВАЛА

20.11.13 Справа № 910/19867/13

За позовомТовариства з обмеженою відповідальністю «Українська металургійна компанія» до 1. Приватного акціонерного товариства «Будівельна компанія «Комфортбуд» 2. Приватного акціонерного товариства «Компанія з управління активами «Перевесло» 3. Товариства з обмеженою відповідальністю «Персей - Інвест» 4. Іванченко Яни Олександрівни 5. Музики Зоряни Михайлівни 6. Савенка Василя Петровича 7. Сосновського Тараса Михайловича 8. Назарка Ростислава Петровича 9. Сулима Віталія Валерійовича 10. Гнатишака Андрія Богдановича 11. Воробець Ірини Романівни 12. Цикваса Сергія Адамовича за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача 1. Товариство з обмеженою відповідальністю «Малодивлинський гранкар'єр» 2. Публічне акціонерне товариство «УкрСиббанк» проскасування рішення загальних зборів учасників товариства, визнання недійсними змін до статуту товариства, визнання недійсним договору, звернення стягнення на предмет застави та визнання права власності на корпоративні права за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Персей - Інвест» до 1. Публічного акціонерного товариства «УкрСиббанк» 2. Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська металургійна компанія» провизнання недійсним договору про відступлення права вимоги за зустрічним позовомПриватного акціонерного товариства «Компанія з управління активами «Перевесло» до 1. Публічного акціонерного товариства «УкрСиббанк» 2. Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська металургійна компанія» 3. Приватного акціонерного товариства «Будівельна компанія «Комфортбуд» провизнання недійсним договору застави корпоративних прав Суддя Босий В.П. Представники сторін: від позивача:не з'явився від відповідача 1:не з'явився від відповідача 2:Сенів Т.В. від відповідача 3:Сенів Т.В. від відповідача 4:не з'явився від відповідача 5:не з'явився від відповідача 6:Гасяк Я.В. від відповідача 7:не з'явився від відповідача 8:не з'явився від відповідача 9:не з'явився від відповідача 10:не з'явився від відповідача 11:не з'явився від відповідача 12:не з'явився від третьої особи 1:Корнієнко В.В. від третьої особи 2:Бічуков А.В.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська металургійна компанія» звернулося до господарського суду міста Києва з позовом до Приватного акціонерного товариства «Будівельна компанія «Комфортбуд», Приватного акціонерного товариства «Компанія з управління активами «Перевесло», Товариства з обмеженою відповідальністю «Персей - Інвест», Іванченко Яни Олександрівни, Музики Зоряни Михайлівни, Савенка Василя Петровича, Сосновського Тараса Михайловича, Назарка Ростислава Петровича, Сулима Віталія Валерійовича, Гнатишака Андрія Богдановича, Воробець Ірини Романівни та Цикваса Сергія Адамовича про скасування рішення загальних зборів учасників товариства, визнання недійсними змін до статуту товариства, визнання недійсним договору, звернення стягнення на предмет застави та визнання права власності на корпоративні права.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 16.10.2013 р. порушено провадження у справі та призначено її до розгляду на 20.11.2013 р., залучено до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Малодивлинський гранкар'єр» та Публічне акціонерне товариство «УкрСиббанк».

20.11.2013 р. до канцелярії суду надійшла зустрічна позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Персей - Інвест» до Публічного акціонерного товариства «УкрСиббанк» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська металургійна компанія про визнання недійсним договору про відступлення права вимоги №50-1/FAA від 29.05.2013 р. по кредитному договору про надання мультивалютної кредитної лінії №11173947000 від 25.06.2007 р.

Крім того, 20.11.2013 р. до канцелярії суду надійшла зустрічна позовна заява Приватного акціонерного товариства «Компанія з управління активами «Перевесло» до Публічного акціонерного товариства «УкрСиббанк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська металургійна компанія» та Приватного акціонерного товариства «Будівельна компанія «Комфортбуд» про визнання недійсним договору застави корпоративних прав від 08.10.2007 р.

Відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України відповідач має право до початку розгляду господарським судом справи по суті подати до позивача зустрічний позов для спільного розгляду з первісним позовом. Зустрічний позов повинен бути взаємно пов'язаний з первісним. Подання зустрічного позову провадиться за загальними правилами подання позовів.

Суд дійшов висновку, що подані до суду зустрічні позовні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Персей - Інвест» та Приватного акціонерного товариства «Компанія з управління активами «Перевесло» є взаємопов'язаними з первісним позовом, розгляд справи по суті на момент подання зустрічних позовних заяв не почався, а тому вказані заяви підлягають прийняттю до спільного розгляду з первісним позовом.

Представник позивача в судове засідання 20.11.2013 р. не з'явився, вимоги ухвали суду не виконав, про причини неявки суд не повідомив, хоча про час та місце розгляду справи був належним чином повідомлений.

Представник відповідачів 2 та 3 в судове засідання з'явився, вимоги ухвали суду виконав частково, підтримав подані до канцелярії суду зустрічні позовні заяви.

В судове засідання 20.11.2013 р. представник відповідача 6 з'явився, вимоги ухвали суду не виконав.

Представники відповідачів 1, 4, 5, 7-12, що належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи, в судове засідання 20.11.2013 р. не з'явився, вимоги ухвали суду від 16.10.2013 р. не виконали, про причини неявки суд не повідомили.

В судове засідання представники третіх осіб 1 та 2 з'явилися, вимоги ухвали суду не виконали.

Враховуючи неявку позивача, відповідачів 1, 4, 5, 7-12, та невиконанням сторонами вимог ухвали суду, суд вважає за необхідне на підставі ст. 77 Господарського процесуального кодексу України розгляд справи відкласти.

Керуючись ст. ст. 60, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти для спільного розгляду з первісним позовом зустрічний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Персей - Інвест» до Публічного акціонерного товариства «УкрСиббанк» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська металургійна компанія про визнання недійсним договору про відступлення права вимоги.

2. Прийняти для спільного розгляду з первісним позовом зустрічний позов Приватного акціонерного товариства «Компанія з управління активами «Перевесло» до Публічного акціонерного товариства «УкрСиббанк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська металургійна компанія» та Приватного акціонерного товариства «Будівельна компанія «Комфортбуд» про визнання недійсним договору застави корпоративних прав.

3. Відкласти розгляд справи до 16.12.13 об 11:20 год.

4. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду міста Києва в залі судових засідань № 6 .

5. Зобов'язати сторін та третіх осіб виконати вимоги ухвали суду від 16.10.2013 р.

6. Зобов'язати позивача направити копію позовної заяви та доданих до неї документів на адреси Товариства з обмеженою відповідальністю «Малодивлинський гранкар'єр» та Публічного акціонерного товариства «УкрСиббанк», та докази направлення надати суду для долучення до матеріалів справи.

7. Запропонувати відповідачам надати суду відзив на зустрічні позовні заяви у порядку статті 59 Господарського процесуального кодексу України з доданням доказів, що підтверджують обставини, викладені у ньому, та докази направлення цих документів позивачу.

8. Копії письмових доказів, які подаються до суду, оформити відповідно до вимог ст. 36 ГПК України та п. 5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації», затвердженого Наказом Держспоживстандарту України № 55 від 07.04.2003 р.

9. Зобов'язати учасників процесу направити в судове засідання своїх представників, повноваження яких оформити у відповідності з вимогами ст.28 ГПК України, а також надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників.

10. Попередити сторони про передбачену п. 5 ст. 83 ГПК України відповідальність за невиконання вимог ухвали суду, а позивача - про передбачені п. 5. ч. 1 ст. 81 ГПК України правові наслідки.

Суддя В.П. Босий

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.11.2013
Оприлюднено22.11.2013
Номер документу35404824
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/19867/13

Ухвала від 11.08.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Босий В.П.

Ухвала від 19.06.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Босий В.П.

Ухвала від 10.06.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Ємельянов A.C.

Постанова від 01.04.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Власов Ю.Л.

Ухвала від 13.03.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Власов Ю.Л.

Ухвала від 12.02.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Босий В.П.

Ухвала від 20.11.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Босий В.П.

Ухвала від 20.11.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Босий В.П.

Ухвала від 16.10.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Босий В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні