Ухвала
від 19.11.2013 по справі 308/12311/13-ц
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/12311/13-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 листопада 2013 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області в особі:

головуючого судді - Микуляк П.П.

при секретарі - Матіко Я.Ю.

за участю представника позивача по первісній позовній заяві (відповідача по зустрічній позовній заяві) ОСОБА_1 угорської культури Закарпаття - ОСОБА_2

представника відповідача по первісній позовній заяві (позивача по зустрічній позовній заяві) ОСОБА_3 - ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, матеріали цивільної справи за первісною позовною заявою ОСОБА_1 угорської культури Закарпаття до ОСОБА_3 про усунення перешкод у здійсненні права користування майном та зустрічною позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_1 угорської культури Закарпаття, треті особи без самостійних вимог на предмет спору - Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю у Закарпатській області, управління містобудування комплексу та земельних ресурсів Ужгородської міської ради, про усунення перешкод у користуванні належною йому на праві власності земельною ділянкою,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 угорської культури Закарпаття звернулось до Ужгородського міськрайонного суду з зазначеною позовною заявою до відповідача ОСОБА_3, в якій просить зобов’язати відповідача не чинити товариству перешкоди у користуванні та обслуговувані належного йому на праві приватної власності житлового будинку №5, розташованого на Православній набережній в м.Ужгороді, шляхом надання доступу через свою земельну ділянку, розташовану за адресою м.Ужгород, Православна набережна, 6, та не чинити перешкоди в проведенні будівельних робіт по вирівнюванню та штукатуренню бокового фасаду (стіни) житлового будинку позивача.

В процесі судового розгляду справи відповідачем ОСОБА_3 до суду було подано зустрічну позовну заяву до відповідача ОСОБА_1 угорської культури Закарпаття, треті особи без самостійних вимог на предмет спору - Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю у Закарпатській області, управління містобудування комплексу та земельних ресурсів Ужгородської міської ради, про усунення перешкод у користуванні належною йому на праві власності земельною ділянкою.

Ухвалою суду зазначені позовні заяви у відповідності до ст.123 ЦПК України прийняті до спільного розгляду та об’єднані в одне провадження.

В судовому засіданні представник ОСОБА_1 угорської культури Закарпаття - ОСОБА_2 представники ОСОБА_3 - ОСОБА_5, ОСОБА_4 заявили спільне клопотання про призначення судової будівельно-технічної експертизи, виконання якої доручити судовим експертам Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз (79024, м. Львів, вул. Липинського, 54).

Заслухавши пояснення представників, дослідивши матеріали справи, виходячи із вимог ст.143 ЦПК України, суд приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим і з метою всебічного, повного та об’єктивного дослідження всіх обставин справи слід призначити по справі судову будівельно-технічну експертизу.

Керуючись ст.ст. 53, 66, 143, 144, 147, 202, 209, 293, 294 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Призначити по справі за первісною позовною заявою ОСОБА_1 угорської культури Закарпаття до ОСОБА_3 про усунення перешкод у здійсненні права користування майном та зустрічною позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_1 угорської культури Закарпаття, треті особи без самостійних вимог на предмет спору - Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю у Закарпатській області, управління містобудування комплексу та земельних ресурсів Ужгородської міської ради, про усунення перешкод у користуванні належною йому на праві власності земельною ділянкою - судову судової будівельно-технічну експертизу, виконання якої доручити судовим експертам Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз (79024, м. Львів, вул. Липинського, 54).

На вирішення експертизи поставити запитання:

- який технічний стан фундаменту та стін будинку №5 по Православній набережній в м.Ужгороді? Чи є будинок №5 по Православній набережній в м. Ужгороді аварійним?

- яка причина виникнення тріщин на боковій стіні будинку №5 по Православній набережній в м. Ужгород зі сторони земельної ділянки, що розташована за адресою: м. Ужгород, Православна набережна, 6? Чи вплинув демонтаж будинку №6, який розташований в м.Ужгород Православна набережна та належав на праві приватної власності ОСОБА_3, на стан бокового фасаду будівлі будинку №5 по Православній набережній у м.Ужгород, яка належить ОСОБА_1 угорської культури Закарпаття?

- чи допустимо було здійснення реконструкції будинку №5 по Православній набережній в м. Ужгороді у фактично здійснений спосіб з урахуванням встановленого в ході проведення експертизи технічного стану фундаменту та стін будинку №5 по Православній набережній в м. Ужгороді? Якщо ні, чи можлива подальша експлуатація будинку №5 по Православній набережній в м. Ужгороді? Якщо так, чи необхідно здійснити технічне укріплення фундаменту та стін будинку №5 по Православній набережній в м. Ужгороді та в який спосіб можна зробити таке технічне укріплення в межах земельної ділянки №5 по Православній набережній в м. Ужгороді, для забезпечення безпечної експлуатації будинку та забезпечення можливості здійснення будівництва об’єктів архітектури на земельній ділянці, що розташована за адресою: м. Ужгород, Православна набережна, 6, в умовах щільної забудови даної частини м. Ужгород та необхідності приблокування до будинку №5?

- чи відповідає вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва (ДБН, СНиП тощо) побудований при здійсненні реконструкції будинку №5 по Православній набережній в м.Ужгороді армопояс (за умови, що такий не є суцільним) та бетонна конструкція на фасаді? Якщо не відповідає, то в чому полягають невідповідності?

- яким повинен бути запроектований дах (конструкція даху) будинку №5 по Православній набережній в м. Ужгороді, щоб відповідати планувальним обмеженням, визначеним містобудівними умовами та обмеженнями забудови земельної ділянки №99/2012 року від 18.06.2012 року: «габарити існуючого власного житлового будинку (в плані), бокові фасади проектованого мансардного будинку мають бути придатними до блокування», за умови щільної забудови даної частини м. Ужгород?

- згідно якої проектно-технічної документації виконувались будівельні роботи по реконструкції будинку №5 по Православній набережній в м. Ужгороді? Чи відповідають фактично виконані будівельні роботи по реконструкції будинку №5, розташованого в м.Ужгород, Православна набережна, проектній документації та вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва (містобудівним)? Якщо не відповідають, то в чому полягають невідповідності?

Експертів Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз, якими буде проводитись експертиза, попередити про кримінальну відповідальність передбачену ст.ст. 384, 385 КК України.

В розпорядження експертів надати матеріали цивільної справи. Обстеження будинків №5 та №6 по Православній набережній в м. Ужгороді провести за участю сторін по справі (їх представників).

Витрати по оплаті за проведення судової будівельно-технічної експертизи покласти на ОСОБА_1 угорської культури Закарпаття та ОСОБА_3, у рівних частинах.

Справу провадженням на час проведення експертизи - зупинити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції, в частині зупинення провадження по справі, подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Микуляк П.П.

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення19.11.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу35457744
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —308/12311/13-ц

Ухвала від 05.06.2014

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Микуляк П. П.

Ухвала від 14.05.2014

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Микуляк П. П.

Ухвала від 12.03.2014

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Микуляк П. П.

Ухвала від 19.11.2013

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Микуляк П. П.

Ухвала від 25.10.2013

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Микуляк П. П.

Ухвала від 11.10.2013

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Микуляк П. П.

Ухвала від 25.10.2013

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Микуляк П. П.

Ухвала від 31.07.2013

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Микуляк П. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні