Ухвала
від 29.11.2013 по справі 914/3067/13
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

cpg1251

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

79010, м.Львів, вул.Личаківська,81


УХВАЛА

29.11.13 Справа № 914/3067/13

Львівський апеляційний господарський суд в складі колегії:

головуючого-судді Бойко С.М.,

суддів Бонк Т.Б.

Марко Р.І.,

розглянув заяву приватного акціонерного товариства «Виробничо-Наукова Компанія «Розточчя СТ», б/н від 25.11.13р., смт. Шкло, Львівська обл.

про приєднання до апеляційної скарги консорціуму "Концесійні транспортні магістралі", смт. Шкло

на рішення господарського суду Львівської області від 21.10.2013 року, суддя Мороз Н.

у справі № 914/3067/13

за позовом: товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансово-промислова група "Альтком", м.Донецьк

до відповідача: консорціуму "Концесійні транспортні магістралі", смт. Шкло

третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Реєстраційна служба Львівського міського управління юстиції, м.Львів

третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: приватне акціонерне товариство "Виробничо-наукова компанія "Розточчя СТ", смт.Шкло

про визнання недійсними рішення загальних зборів учасників консорціуму від 17.05.13р. та від 05.07.13р.

В С Т А Н О В И В :

третьою особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача приватним акціонерним товариством "Виробничо-наукова компанія "Розточчя СТ" подано заяву про приєднання до апеляційної скарги консорціуму "Концесійні транспортні магістралі".

Як вбачається із змісту та додатків до вказаної заяви, заявник просить скасувати рішення місцевого господарського суду та прийняти нове рішення, яким у задоволенні позовних вимог відмовити повністю, з мотивів викладених у заяві про приєднання до апеляційної скарги. В якості додатків, заявником долучено квитанцію про сплату судового збору та докази надіслання заяви особам, які беруть участь у справі.

Відповідно до ст.94 ГПК України, апеляційна скарга подається у письмовій формі і повинна містити:

1) найменування апеляційного господарського суду, до якого подається скарга;

2) найменування місцевого господарського суду, який прийняв рішення, номер справи та дату прийняття рішення;

3) вимоги особи, яка подає апеляційну скаргу, а також підстави, з яких порушено питання про перегляд рішення, з посиланням на законодавство і матеріали, що є у справі або подані додатково;

4) перелік документів, доданих до скарги.

Апеляційна скарга підписується особою, яка подає скаргу або її представником.

До скарги додаються докази сплати судового збору і надсилання копії скарги іншій стороні у справі.

Зважаючи на те, що заява приватного акціонерного товариства «Виробничо-Наукова Компанія «Розточчя СТ» відповідає вимогам щодо форми та змісту апеляційної скрги, суд апеляційної інстанції дійшов до висновку, що ПрАТ «ВНК «Розточчя СТ» подано апеляційну скаргу на рішення місцевого господарського суду у даній справі.

Статтею 97 ГПК України передбачено, що апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо скаргу подано після закінчення строку, встановленого для її подання, без клопотання про поновлення цього строку або таке клопотання відхилено.

Як вбачається із тексту та додатків до апеляційної скарги, скаржник не заявляв клопотання про поновлення строку на подання апеляційної скарги.

Частиною 1 ст.93 ГПК України передбачено, що апеляційна скарга подається на рішення місцевого господарського суду протягом десяти днів, а на ухвалу місцевого господарського суду - протягом п'яти днів з дня їх оголошення місцевим господарським судом. У разі якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення, зазначений строк обчислюється з дня підписання рішення, оформленого відповідно до статті 84 цього Кодексу.

Оскільки скаржник оскаржує рішення місцевого господарського суду від 21.10.2013 року (повний текст рішення складено 25.10.2013 року), то перебіг строку на апеляційне оскарження закінчується 04.11.2013 року. При цьому, заява приватного акціонерного товариства «Виробничо-Наукова Компанія «Розточчя СТ» про приєднання до апеляційної скарги консорціуму "Концесійні транспортні магістралі" надійшла на адресу Львівського апеляційного господарського суду 26.11.2013 року, про що свідчить відтиск штемпеля апеляційного суду.

Частиною 2 ст.93 ГПК України встановлено. що апеляційний господарський суд постановляє ухвалу про повернення апеляційної скарги у випадках, якщо вона подана після закінчення строків, установлених цією статтею, і суд за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для поновлення строку.

Отже, зважаючи на вищевикладене, суд вважає за необхідне повернути апеляційну скаргу приватного акціонерного товариства "Виробничо-наукова компанія "Розточчя СТ" на підставі п.4 ч.1ст.97 ГПК України.

Відповідно до ст.7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги. Відтак, скаржнику належить повернути з Державного бюджету України 573,50 грн. судового збору за подання апеляційної скарги .

Керуючись ст.86, п.4 ч.1 ст.97 Господарського процесуального кодексу України, Львівський апеляційний господарський суд,-

У Х В А Л И В :

апеляційну скаргу приватного акціонерного товариства «Виробничо-Наукова Компанія «Розточчя СТ» б/н від 25.11.13р. та додані до неї матеріали, всього на 12 арк., повернути скаржнику.

Повернути з Державного бюджету України приватному акціонерному товариству «Виробничо-Наукова Компанія «Розточчя СТ» 573,50 грн. (п'ятсот сімдесят три гривні п'ятдесят копійок) судового збору згідно квитанції №ПН421 від 26.11.2013 року.

Ухвала може бути оскаржена в касаційному порядку.

Матеріали справи повернути в місцевий господарський суд.

Головуючий-суддя: Бойко С.М.

Судді: Бонк Т.Б.

Марко Р.І.

СудЛьвівський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення29.11.2013
Оприлюднено02.12.2013
Номер документу35654005
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/3067/13

Ухвала від 22.08.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 07.10.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Постанова від 22.01.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Бойко С.М.

Ухвала від 10.12.2013

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Бойко С.М.

Ухвала від 27.11.2013

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Бойко С.М.

Ухвала від 29.11.2013

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Бойко С.М.

Ухвала від 11.11.2013

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Бойко С.М.

Рішення від 21.10.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 08.08.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні