Ухвала
від 04.12.2013 по справі 820/12057/13-а
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

04 грудня 2013 р. Справа № 820/12057/13-а

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Супрун Ю.О., розглянувши адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРТОПРОТ" до Харківської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Харківській області про скасування податкових повідомлень-рішень ,-

В С Т А Н О В И В:

До Харківського окружного адміністративного суду звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю "ОРТОПРОТ" з адміністративним позовом до Харківської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Харківській області , в якому просить суд: скасувати податкові повідомлення - рішення від 12 березня 2013 року № 0000232206 та № 0000242206.

Зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням, а саме:

- п. 2 ч. 1 ст. 106 КАС України: не зазначено номер засобу зв'язку та адреса електронної пошти позивача, якщо така є;

- п. 3 ч. 1 ст. 106 КАС України: не зазначено номер засобу зв'язку та адреса електронної пошти відповідача, якщо така відома;

- ч. 3 ст. 106 КАС України: не надано до суду документу про сплату судового збору в повному обсязі, розмір якого встановлений Законом України "Про судовий збір" (подання адміністративного позову майнового характеру).

Згідно листа Вищого адміністративного суду України від 18.01.2012 року за № 165/11/13-12 вбачається, що окремі рішення, прийняті суб'єктом владних повноважень, можуть породжувати підстави для змін майнового стану фізичної чи юридичної особи. Зокрема, реалізація таких рішень може призводити до зменшення або збільшення майна особи. Відповідно оскарження такого рішення спрямоване на захист порушеного права у публічно-правових відносинах з метою збереження належного особі майна. Зі змісту рішення Європейського суду з прав людини від 14 жовтня 2010 року у справі "Щокін проти України" (Рішення) вбачається, що збільшення податковим органом зобов'язань особи з податку є втручанням до його майнових прав.

Отже, за практикою Європейського суду з прав людини вимога про визнання протиправним рішення суб'єкта владних повноважень, яке впливає на склад майна позивача, у тому числі шляхом безпідставного стягнення податків, зборів, штрафних санкцій тощо, є майновою. З огляду на викладене адміністративними позовами майнового характеру є вимоги щодо протиправності рішень про визначення грошових зобов'язань платників податків, про зменшення суми бюджетного відшкодування з податку на додану вартість, про стягнення адміністративно-господарських та інших штрафних санкцій тощо.

Таким чином, звернені до суду вимоги про скасування рішення відповідача - суб'єкта владних повноважень, безпосереднім наслідком яких є зміна складу майна позивача, є майновими.

Усуваючи недоліки, позивачу необхідно привести позовну заяву у відповідність до вимог ст. 106 КАС України.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України, позовна заява, подана без додержання вимог, встановлених ст. 106 КАС України підлягає залишенню без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст. 106, 107, 108, 160, 165, 186 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРТОПРОТ" до Харківської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Харківській області про скасування податкових повідомлень-рішень - залишити без руху.

Надати позивачу термін до 23.12.2013 р. для усунення недоліків позовної заяви., а саме: зазначити номер засобу зв'язку та адресу електронної пошти позивача, якщо така є, зазначити номер засобу зв'язку та адресу електронної пошти відповідача, якщо така відома, надати квитанцію про сплату судового збору в повному обсязі.

Повідомити позивачу про необхідність виправити зазначені недоліки адміністративної позовної заяви до 23.12.2013 р.

Роз'яснити, що інакше позовна заява буде вважатися неподаною та йому повернута.

Копію даної ухвали направити особі, що звернулась із адміністративним позовом.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного проваджені або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Супрун Ю.О.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.12.2013
Оприлюднено06.12.2013
Номер документу35757709
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/12057/13-а

Ухвала від 25.12.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 19.05.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Моторний О.А.

Ухвала від 27.04.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Моторний О.А.

Ухвала від 04.03.2014

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Постанова від 21.01.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 25.12.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 04.12.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні