Постанова
від 25.03.2009 по справі 3/32
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

3/32

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                             ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  "25" березня 2009 р.                            м.Чернівці                                       Справа № 3/32

Господарський суд Чернівецької області у складі головуючого судді Гончарука О.В.

при секретарі Балух-Бзовик М.В.

Представники:

від позивача –Мойсова С.В. довіреність №157/09 від 12.01.2009 року

від відповідача –не з'явився

розглянувши матеріали справи за позовом Управління Пенсійного фонду України в Кельменецькому районі Чернівецької області

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Нива-Л» с. Ленківці Кельменецького району Чернівецької області  

про стягнення заборгованості –3767,46 грн.

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в Кельменецькому районі Чернівецької області звернулося до товариства з обмеженою відповідальністю «Нива-Л»з позовом про стягнення заборгованості до Пенсійного фонду України по витратах на виплату та доставку пенсій на пільгових умовах у розмірі 3767,46 грн. за період з серпня по грудень 2008 року.

Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 29.01.2009 року відкрито провадження в адміністративній справі.

Ухвалою від 16.02.2009 року у зв'язку із неявкою представника відповідача розгляд справи відкладено на 25.03.2009 року.

На день розгляду справи 25.03.2009 року відповідач повторно не забезпечив явку свого представника у судове засідання у зв'язку з чим, суд прийшов до висновку про можливість розгляду справи без участі відповідача.

Представник позивача просить задовольнити позовні вимоги, посилаючись, при цьому, на обставини зазначені у позові.

Заслухавши пояснення представника позивача, оцінивши наявні у матеріалах справи та досліджені у судовому засіданні докази, суд встановив.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Нива-Л» перебуває на обліку в управлінні Пенсійного Фонду України у Кельменецькому районі Чернівецької області.

Відповідно до надісланого позивачем на адресу відповідача розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених Туржанському М.Г. та Стрільцю О.М. відповідно до пунктів «б»-«з»статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення», заборгованість відповідача по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за період з серпня по грудень 2008 року становить 3767,46 грн.

Згідно довідок позивача та висновків Державної експертизи умов праці, вищезазначені громадяни підлягають пільговому пенсійному забезпеченню за списком №1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Пунктом 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»передбачено, що пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком N 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком N 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди.

До запровадження пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди особам, зазначеним в абзаці першому цього пункту, пенсії призначаються за нормами цього Закону в разі досягнення пенсійного віку та наявності трудового стажу, передбаченого Законом України «Про пенсійне забезпечення».  

У цьому випадку розміри пенсій визначаються відповідно до статті 27 та з урахуванням вимог статті 28 цього Закону. При цьому зберігається порядок покриття витрат на виплату і доставку цих пенсій, що діяв до набрання чинності цим Законом.

Відповідно до Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України від 19.12.2003 р. № 21-1 розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами надходження органів Пенсійного фонду України щорічно в повідомленнях про розрахунок сум фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, які надсилаються підприємствам до 20 січня поточного року та протягом 10 днів для новопризначених пенсій. Підприємства щомісяця до 25 числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Частиною 1 статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення.

Згідно частини 1 статті 69 Кодексу адміністративного судочинства України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд  встановлює  наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Згідно статті 86 Кодексу адміністративного судочинства України суд оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні.

Оцінюючи надані докази в сукупності, господарський суд встановив, що позов підлягає задоволенню: з відповідача підлягає стягненню 3767,46 грн. заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

Судовий збір належить стягнути з відповідача, з вини якого спір доведено до розгляду у господарському суді.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 2, 9, 17, 69, 70, 71, 94, 158, 159, 160, 161, 162, 163 та частиною 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Нива-Л» (с. Ленківці Кельменецького району Чернівецької області,  код 30795995):

- на користь управління Пенсійного фонду України у Кельменецькому районі Чернівецької області (смт Кельменці, вул. Бессарабська, 39, р/р 25609301100300 у філії Чернівецького обласного відділення ВАТ «Державний ощадний банк України», МФО 356334, код 21430638) 3767,46 грн. заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій;

- у дохід державного бюджету 37,67 грн. судового збору.

3. З набранням постановою законної сили видати виконавчі листи.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений КАС України, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова не набрала законної сили.

Про апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції спочатку  подається заява. Обґрунтування мотивів оскарження і вимоги до суду апеляційної інстанції викладаються в апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у  повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

У судовому засіданні 25.03.2009 року оголошено вступну та резолютивну частини постанови. Повний текст даної постанови підписано 30.03.2009 року.

Суддя                                                             О.В. Гончарук

Дата ухвалення рішення25.03.2009
Оприлюднено19.05.2009
Номер документу3592373
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/32

Ухвала від 04.11.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 04.11.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 29.10.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Постанова від 31.08.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Савченко Г.І.

Ухвала від 31.08.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 31.08.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 30.08.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 30.08.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Савченко Г.І.

Ухвала від 30.08.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Савченко Г.І.

Ухвала від 12.07.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Савченко Г.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні