Постанова
від 17.01.2007 по справі 4/29-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/29-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця,  Хмельницьке шосе, 7  тел. 66-03-00, 66-11-31     http://vn.arbitr.gov.ua


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

17 січня 2007 р.                                                                                Справа № 4/29-07

Суддя господарського суду Білоус В.В.

при секретарі судового засідання Логінов А.О. , розглянувши матеріали справи

за позовом: Тростянецької об"єднаної державної податкової інспекції, 24300, Вінницька область, смт. Тростянець, вул. Леніна, 27, код ЄДРПОУ 20087434   

до: Міського будинку культури "Лада", 24320, Вінницька область, м. Ладижин, вул. Карла Маркса, 17, код ЄДРПОУ 23106913  

про припинення юридичної особи

          

Представники :

позивача     :    Дудін Л. В.  за довіреністю

відповідача :   не з"явився, через канцелярію суду подано заяву про визнання позовнихвимог

розглянувши справу у відкритому судовому засіданні за позовом: Тростянецької об"єднаної державної податкової інспекції, смт. Тростянець, Вінницької області до Міського будинку культури "Лада", м. Ладижин, Вінницька область про припинення юридичної особи  , -

В С Т А Н О В И В :

       Заявлено позов про припинення юридичної особи Міського будинку культури  "Лада", м. Ладижин, Вінницька область.

        Позов мотивовано тим,  що  Міський будинок культури  "Лада"  не подає  до державної податкової інспекції декларацій і розрахунків та не здійснює оперативний та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, не надає відповідно до вимог закону фінансову звітність щодо своєї господарської діяльності.

      12.01.2007р. від відповідача через канцелярію суду надійшла заява, в якій відповідач просить скасувати  статус юридичної особи та припинити державну реєстрацію, оскільки фінансовою діяльністю не займається та став структурною одиницею міського відділу культури.

         Заслухавши пояснення представника позивача,  дослідивши надані докази та матеріали справи, в судовому засіданні встановлено, що згідно Рішення Ладижинської міської ради затверджено статут Міського будинку культури "Лада" та поставлено на облік до Тростянецької ОДПІ як платника податків 07.06.1996р. ,  відповідач не звітує перед податковим органом з 2004 року, про що свідчить довідка Тростянецької ОДПІ  №1072 від 10.11.2006р..

     Відповідно до ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування" передбачено, що платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані:

- вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами;

- подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням, сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

        Відповідно до п. 8 ст. 19 Господарського кодексу України, усі суб'єкти господарювання зобов'язані здійснювати первинний (оперативний) та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом.

       Частина 2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” передбачає однією з підстав для припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

                Статтею 51 Господарського кодексу України передбачено скасування (припинення) підприємницької діяльності на підставі рішення суду у випадках, передбачених цим Кодексом та іншими законами.

Відповідно до ст. ст. 11, 71 Кодексу адміністративного судочинства України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги  та заперечення, а суд згідно ст. 86 цього Кодексу, оцінює  докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об‘єктивному дослідженні.  

Враховуючи вищевикладене, на те що відповідачем визнано позовні вимоги, суд дійшов висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, а отже підлягають  задоволенню.

        Керуючись ст.ст. 70,71, 79, 86, 94, 128, 158, 163,167,255, 257 Кодексу адміністративного

судочинства України, -

                                              ПОСТАНОВИВ:

1.          Позов задовольнити.

2.          Припинити юридичну особу Міський будинок культури "Лада" ,  24320, Вінницька область, м. Ладижин, вул. Карла Маркса, 17, код ЄДРПОУ 23106913.

3.          Копію постанови направити сторонам по справі ( відповідачу на дві адреси ) та реєстраторам Тростянецької РДА  Томенко І. В., Олійник І. М.  для виконання вимог встановлених ст. 38 Закону України “Про  державну реєстрацію  юридичних осіб та фізичних осіб підприємців” за адресою: смт. Тростянець, вул. Леніна, 37.

Відповідно до ст. 186 КАС України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. При цьому апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження , якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до суду апеляційної інстанції через суд , який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Відповідно до ст. 254 КАС України постанова набирає законної сили після закінченя строку подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Повний текст постанови підписано та оформлено 17.01.2007р.  

Суддя                                                    Білоус В.В.

Дата ухвалення рішення17.01.2007
Оприлюднено21.08.2007
Номер документу365246
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/29-07

Постанова від 11.06.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Н.П.

Ухвала від 04.05.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Н.П.

Ухвала від 03.05.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Білоус В.В.

Рішення від 02.04.2007

Господарське

Господарський суд Одеської області

Літвінов С.В.

Ухвала від 22.02.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Н.П.

Ухвала від 08.02.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Н.П.

Ухвала від 18.01.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Н.П.

Рішення від 30.01.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ємленінова З.І.

Постанова від 17.01.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Білоус В.В.

Ухвала від 01.12.2006

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Білоус В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні